Newsroom

Newsroom

Ανοιχτή Πόλη: Το τέλος του Ιντεάλ μας καλεί να υπερασπιστούμε την πολυλειτουργικότητα της πόλης

Το κλείσιμο της ιστορικής κινηματογραφικής αίθουσας ΙΝΤΕΑΛ, μετά από 102 χρόνια λειτουργίας, αφαιρεί από την πόλη ένα ιστορικό τοπόσημο πολιτισμού, άρρηκτα δεμένο με την κινηματογραφική και ευρύτερα καλλιτεχνική ζωή της πόλης.

ιντεαλ

Ανακοίνωση για το κλείσιμο του ιστορικού κινηματογράφο Ιντεάλ εξέδωσε η Ανοιχτή Πόλη, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «το κλείσιμο της ιστορικής κινηματογραφικής αίθουσας ΙΝΤΕΑΛ, μετά από 102 χρόνια λειτουργίας, αφαιρεί από την πόλη ένα ιστορικό τοπόσημο πολιτισμού, άρρηκτα δεμένο με την κινηματογραφική και ευρύτερα καλλιτεχνική ζωή της πόλης».

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει: ”Παρά τις διαμαρτυρίες των ανθρώπων του κινηματογράφου, παρά το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε εισηγηθεί η Ανοιχτή Πόλη, παρά την εισήγηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος για χαρακτηρισμό της χρήσης ως διατηρητέας, αλλά και παρά τη σχεδόν σύσσωμη κινητοποίηση των κατοίκων της πόλης, το Υπουργείο Πολιτισμού δεν προστάτεψε τις ιστορικές αίθουσες του κέντρου και ο ΕΦΚΑ προχώρησε στην εκμίσθωση του χώρου σε όμιλο ξενοδοχειακών συμφερόντων.

Η Ανοιχτή Πόλη έχει θέσει με έμφαση στο δημόσιο διάλογο το στοίχημα της διαφύλαξης της πολυλειτουργικότητας και της πολυμορφίας της πόλης, απέναντι στο μοντέλο της τουριστικής υπερεκμετάλλευσης που αποδιαρθρώνει τη ζωή στις γειτονιές και απομακρύνει τους κατοίκους. Το τέλος του ΙΝΤΕΑΛ είναι δυσοίωνο.

Η στεγαστική κρίση και η σχεδιαζόμενη μεταφορά του διοικητικού κέντρου στην ΠΥΡΚΑΛ απειλούν να ολοκληρώσουν μια πορεία κοινωνικής ερημοποίησης. Στη νέα δημοτική περίοδο, θα πρέπει να υπάρξουν σαφείς πρωτοβουλίες αναστροφής αυτής της κατεύθυνσης.”

H Johnson & Johnson δίνει 6,5 δισ. δολάρια για να βάλει τέλος στις αγωγές για το πιθανώς καρκινογόνο ταλκ της

ap johnson

H Johnson & Johnson δίνει 6,5 δισ. δολάρια για να βάλει τέλος στις αγωγές για το πιθανώς καρκινογόνο ταλκ της

Η εταιρεία αποδέχεται να πληρώσει κάπου 6,475 δισεκατομμύρια δολάρια σε διάστημα 25 ετών για να…

Άγρια καταστολή στα αμερικανικά πανεπιστήμια σε βάρος των διαδηλωτών υπέρ της Παλαιστίνης

AP24123016129693

Άγρια καταστολή στα αμερικανικά πανεπιστήμια σε βάρος των διαδηλωτών υπέρ της Παλαιστίνης

Εκατοντάδες συλλήψεις στη Νέα Υόρκη -Η αστυνομία διέλυσε καταυλισμό διαδηλωτών στο πανεπιστήμιο του Τέξας