Newsroom

Newsroom

Ανησυχητικές δηλώσεις από Μαγιορκίνη για ηπατίτιδα στα παιδιά: «Θα έχουμε 5-10 βαριά περιστατικά στην Ελλάδα»

«Πρόκειται είτε για μία εκτεταμένη εξάπλωση, είτε  για έναν ιό που κυκλοφορεί πολλά χρόνια»

5223276

Τουλάχιστον ανησυχητικές θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς τις εκτιμήσεις του Γκίκα Μαγιορκίνη σε ότι αφορά στην οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά κυρίως σε ηλικίες 5-17 ετών.

O Πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Στέλιος Λουκίδης, δήλωσε ότι «δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος τρόπος προστασίας των παιδιών», ενώ ο καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, προχώρησε στην εκτίμηση ότι στην χώρα μας θα καταγραφούν 5-10 βαριά περιστατικά.

Ηπατίτιδα: «Θα έχουμε 5-10 βαριά περιστατικά οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά στην Ελλάδα»

Αναλυτικότερα, ο καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι», δήλωσε ότι  «εάν πρόκειται για τον αδενοϊό 41 είναι εξαιρετικά δύσκολο να τον περιορίσουμε, καθώς είναι πιο μολυσματικός ακόμη και από τον κορονοϊό»

Παράλληλα προχώρησε στην εκτίμηση ότι θα καταγραφούν 5-10 βαριά περιστατικά.

Επιπλέον, δήλωσε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποφευχθεί η εξάπλωση της ηπατίτιδας. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι: «υπάρχουν πολλά κρούσματα σε πολλές χώρες που δεν συνδέονται μεταξύ τους. Υπάρχουν συρροές κρουσμάτων. Είναι λίγο πολύ «ορφανά», κάτι που σημαίνει είτε ότι πρόκειται για μία εκτεταμένη εξάπλωση, είτε για το ότι πρόκειται για έναν ιό που κυκλοφορεί πολλά χρόνια. Το γεγονός ότι δεν τον είχαμε δει τα τελευταία χρόνια σε παιδιά οφείλεται πιθανότατα στο γεγονός ότι είχαμε καραντίνα».

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον υφυπουργό Υγείας: «Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει»(video)

βερτζοπουλος

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον υφυπουργό Υγείας: «Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει»(video)

Απόψεις που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, εξέφρασε ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε.

«Λευκός καπνός» για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδος: Oριστικά το Σάββατο 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό

5732019

«Λευκός καπνός» για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδος: Oριστικά το Σάββατο 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον…