Newsroom

Newsroom

Ανεξέλεγκτη απόθεση επικίνδυνων αποβλήτων στην Αττική

Την αδυναμία των υπηρεσιών να αντιμετωπίσουν την ανεξέλεγκτη απόθεση επικίνδυνων αποβλήτων σε αρκετές περιοχές του Πειραιά, της Ανατολικής και Δυτικής…

Την αδυναμία των υπηρεσιών να αντιμετωπίσουν την ανεξέλεγκτη απόθεση επικίνδυνων αποβλήτων σε αρκετές περιοχές του Πειραιά, της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, διαπιστώνει ο Συνήγορος του Πολίτη.

Αφορμή στάθηκε καταγγελία κατοίκων του δήμου Πειραιώς αναφορικά με την απόθεση δώδεκα βαρελιών με καυστικά επικίνδυνα απόβλητα, τα οποία διαχύθηκαν στο οδόστρωμα των οδών Βασιλαδίου, Δραγατσανίου και Νικολαδίου, στα Καμίνια.

Όπως διαπίστωσε η ανεξάρτητη αρχή η τακτική αυτή είναι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και αποτελεί φαινόμενο συστηματικής πρακτικής. Ανάλογες περιπτώσεις εντοπίστηκαν τόσο στο δήμο Πειραιά όσο και στην Ανατολική και Δυτική Αττική, κατά τον τελευταίο χρόνο.

Σε ότι αφορά τις αρμόδιες υπηρεσίες, ναι μεν κατέγραφαν τα ιδιαιτέρως ανησυχητικά περιστατικά, αλλά τα χέρια τους παρέμεναν δεμένα λόγω της έλλειψης κονδυλίων.

Για το λόγο αυτό ο Συνήγορος του Πολίτη, λαμβάνοντας υπ όψη το μεγάλο χρονικό διάστημα που είχε παρέλθει από τη στιγμή που διαπιστώθηκε το πρόβλημα, ζήτησε επειγόντως από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τη διάθεση των απαραίτητων για το σκοπό αυτό πιστώσεων.

Έτσι, μετά την παρέμβαση της αρχής, η αποκεντρωμένη διοίκηση Αττικής πέτυχε την έγκριση πίστωσης για να καταστεί δυνατή η απομάκρυνση των επικίνδυνων αποβλήτων και η αποκατάσταση των περιβαλλοντικών ζημιών.

Τελικώς, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ενέκρινε πιστώσεις συνολικού ύψους 450.000 ευρώ, ενώ ακολούθως η Ειδική Γραμματεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που έχει την ευθύνη της εφαρμογής της οδηγίας 2004/35/ΕΚ, ζήτησε από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις να υποβάλλουν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τυχόν ανάλογα αιτήματα έγκρισης των απαιτούμενων πιστώσεων για την αντιμετώπιση άλλων περιπτώσεων περιβαλλοντικής ζημιάς.


Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

σαττι 1

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

Λίγο πριν την εμφάνισή της στον τελικό της Eurovision 2024, η ελληνίδα τραγουδίστρια ετοιμάζεται να…

Αβέβαιο το μέλλον της Γάζας-Απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας ο Νετανιάχου: Συνεχίζουμε την επιχείρηση στη Ράφα

Αβέβαιο το μέλλον της Γάζας-Απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας ο Νετανιάχου: Συνεχίζουμε την επιχείρηση στη Ράφα

Δεν κάνει πίσω το Ισραήλ παρά το «ναι» σε εκεχειρία από τη Χαμάς.