Ανδρουλάκης …Εδεσσαϊκού!

Υπομονή διαθέτουμε. Συμπάθεια επίσης για ένα νέο πολιτικό αρχηγό ενός προοδευτικού κόμματος που προσπαθεί να χαράξει περπατησιά.

ανδρουλάκης

Αρκεί να γίνεται κατανοητός με βάση τη στοιχειώδη λογική. Να λέει τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη, χωρίς λογικά άλματα και αντιφάσεις. Να απέχει γενικώς από νοηματικές και λεκτικές επιδόσεις αντιπροέδρου του Εδεσσαϊκού.

Είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ σε συνέντευξή του στο MEGA (12/2/23):
“Από τη στιγμή που εκλέχθηκα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η ερώτηση που γίνεται είναι με ποιον θα έκανα συγκυβέρνηση. Εγώ ξεκαθάρισα πως για εμένα υπάρχει μια ασέβεια από τον κ. Μητσοτάκη προς το Σύνταγμα, διότι όπως είπαν δεν τους ενδιαφέρουν οι πρώτες κάλπες. Για εμένα, αυτό είναι θεσμική ασέβεια. Από την άλλη ο κ. Τσίπρας, είπε πως δεν κάνει κυβέρνηση ηττημένων. Αυτό που αποδεικνύουν είναι πως δεν τους ενδιαφέρει η σταθερότητα αλλά να ξανακυβερνήσουν. Εμείς λέμε πως εάν από την πρώτη Κυριακή έχουμε ένα ισχυρό ποσοστό, θα βάλουμε τις προγραμματικές μας προτεραιότητες σε ένα πλαίσιο ώστε η χώρα να έχει κυβέρνηση με σταθερότητα και προοπτική.

Εγώ δεσμεύομαι στον ελληνικό λαό ότι εάν δεν υλοποιηθούνε οι προτεραιότητές μας δεν πρόκειται να συμμετέχουμε σε καμία κυβέρνηση. Εγώ δεν θα κάνω κυβέρνηση για να καλυφθούν οι φιλοδοξίες κάποιων πολιτικών προσώπων […] Tα δύο συστήματα εξουσίας των Μητσοτάκη και Τσίπρα έχουν λειτουργήσει εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Το ούτε Μητσοτάκης ούτε Τσίπρας ισχύει”.

Και τώρα η μετάφραση:
Ο Μητσοτάκης είναι θεσμικά και συνταγματικά ασεβής και ο Τσίπρας δε θέλει κυβέρνηση ηττημένων. Άρα δε θέλουν σταθερότητα, αλλά θέλουν να ξανακυβερνήσουν, προφανώς χωρίς σταθερότητα. Σε αντίθεση με εμάς, το ΠΑΣΟΚ, που θέλουμε σταθερότητα και προοπτική και θα συμμετέχουμε σε κυβέρνηση με τους οπαδούς της αστάθειας είτε του Μητσοτάκη είτε του Τσίπρα, εάν και εφ’ όσον… Και αν δεν υλοποιηθούν οι προγραμματικές μας προτεραιότητες θα προτιμήσουμε την αστάθεια που προτιμούν και οι άλλοι οι οποίοι έχουν προσωπικές φιλοδοξίες, σε αντίθεση με εμένα που δεν έχω.

Διότι εγώ δεν θα κάνω κυβέρνηση με τα συστήματα Μητσοτάκη και Τσίπρα που έχουν λειτουργήσει εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος προκειμένου να καλυφθούν οι φιλοδοξίες κάποιων. Άρα ας μου δώσουν οι ψηφοφόροι αυτοδυναμία για να εφαρμόσω το πρόγραμμά μου από την πρώτη Κυριακή.

Αυτό το τελευταίο δεν το είπε για να μην καούν οι ασφάλειες του ρεύματος από τα γέλια, στο στούντιο του MEGA.

Ίσως Ανδρουλάκης να έχει ονειρώξεις ότι είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου πριν τις εκλογές του 1981. Δεκτόν και αυτό. Ίσως το πρόβλημα είναι σοβαρότερο από το σύνδρομο “αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού” οπότε η συμπάθειά μας είναι δεδομένη. Ας μην επεκταθούμε… Μετά από όλη αυτή την εξόχως διαυγή, λογική και εμβριθή πολιτική ανάλυση της νεοπασοκικής στρατηγικής είναι μάταιο να σχολιάσει κανείς τη δήλωση Ανδρουλάκη ότι τον ενόχλησε περισσότερο η τοποθέτηση Τσαπανίδου περί ενδεχόμενης προσπάθειας εκβιασμού του από το καθεστώς Μητσοτάκη παρά αυτή καθεαυτή η παρακολούθησή του από τον αρχικοριό.

Με δυό λόγια ο Ανδρουλάκης ως αντιπροέδρος του Εδεσσαϊκού ενοχλήθηκε λιγότερο από τον πληρωμένο διαιτητή που σφύριξε “πέτσινο” πέναλτι και γκολ εναντίον της ομάδας του σε σχέση με κάποιο μπινελίκι που νόμισε ότι άκουσε από την κερκίδα… Θου Κύριε…

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Άννα Παναγιωτοπούλου: Το συγκινητικό αντίο της Μαρίας Καβογιάννη – «Δεν είναι τυχαίο ότι έφυγες την ημέρα της Ανάστασης…»

Καταγραφή 7

Άννα Παναγιωτοπούλου: Το συγκινητικό αντίο της Μαρίας Καβογιάννη – «Δεν είναι τυχαίο ότι έφυγες την ημέρα της Ανάστασης…»

«Δεν θα ξεχάσω πόσο με στήριξες», ανέφερε η Μαρία Καβογιάννη για την Άννα Παναγιωτοπούλου

Ιρλανδία: Φοιτητές στο Κολέγιο Τρίνιτι έστησαν έναν καταυλισμό, διαμαρτυρόμενοι για τον πόλεμο στη Γάζα

Ιρλανδία

Ιρλανδία: Φοιτητές στο Κολέγιο Τρίνιτι έστησαν έναν καταυλισμό, διαμαρτυρόμενοι για τον πόλεμο στη Γάζα

Οι ακτιβιστές στο Τρίνιτι ζητούν από το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας να διακόψει τους δεσμούς…