Ανατροπή δεδομένων στην επίθεση του Βερολίνου: Έπιασαν λάθος άνθρωπο

Λάθος άνθρωπο έχουν συλλάβει για την τρομοκρατική -κατά τα φαινόμενα- επίθεση του Βερολίνου, που στοίχισε τη ζωή 12 ανθρώπων το βράδυ της Δευτέρας.

585930b91dc524624f8b49ef

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δράστης της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου παραμένει ασύλληπτος και κυκλοφορεί ελεύθερος, οπλοφορώντας. Μάλιστα, η Αστυνομία προειδοποιεί ότι μπορεί να υπάρξουν και νέες επιθέσεις, αφού ο συλληφθείς ενδέχεται να μην είναι ο δράστης.

Υπενθυμίζεται ότι ο 23χρονος συνελήφθη μετά από καταδίωξη σε ζωολογικό κήπο κοντά στην αγορά, αλλά από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε κάθε ανάμειξή του στην υπόθεση. Ο 23χρονος Πακιστανός, που ονομάζεται Naved B και γεννήθηκε την 1η Ιανουάριου του 1993, έχει καταγραφεί από τις γερμανικές Αρχές ως πρόσφυγας στο Πασάου της Βαυαρίας στις 31 Δεκεμβρίου του 2015. 

Το περιοδικό «Spiegel» επιβεβαιώνει εν τω μεταξύ πως δεν προέκυψαν στοιχεία που να ενοχοποιούν τον 23χρονο. Σύμφωνα με την αστυνομία ο δράστης της επίθεσης ήταν εκείνος που πυροβόλησε τον Πολωνό οδηγό της νταλίκας, όμως, σύμφωνα με το περιοδικό, δεν βρέθηκαν στοιχεία στον Πακιστανό που να δείχνουν κάτι τέτοιο.  

Η «Tagesspiegel» αναφέρει από την πλευρά της ότι ο 23χρονος είχε διαπράξει μικροεγκλήματα και είχε μητρώο στις γερμανικές Αρχές, αλλά δεν υπήρχε σε καμία λίστα ύποπτων τρομοκρατών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έμενε στον προσφυγικό καταυλισμό Tebelhof του Βερολίνου, όπου διαμένουν περίπου 5.000 μετανάστες και είναι σε εξέλιξη από το πρωί επιχείρηση – σκούπα των γερμανικών Αρχών.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…