Newsroom

Newsroom

Ανατριχίλα: Για "τελική λύση" στο προσφυγικό μίλησε ο φίλος του Μητσοτάκη, M. Βέμπερ (video)

Θύελλα αντιδράσεων και σοκ σε όλη την Ευρώπη έχει προκαλέσει η αναφορά περί "τελικής λύσης" στο προσφυγικό, από τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και στενό σύμμαχο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

5a511a311dc524ee138b45ca

Η διατύπωσή του Μ. Βέμπερ θύμισε την ανάλογη φράση που χρησιμοποιούσαν οι Ναζί για τους Εβραίους αναφερόμενοι στην εξολόθρευσή τους και έχει γίνει  αντικείμενο σφοδρών αντιδράσεων στα social media, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η κεντρική προσπάθεια της Ευρώπης για το 2018 θα είναι η αναζήτηση μιας «τελικής λύσης» στην προσφυγική κρίση, δήλωσε ο κ. Βέμπερ στο πλαίσιο της ημερίδας του κόμματός του, των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), στην ‘Ανω Βαυαρία, στην οποία επίσημος προσκεκλημένος ήταν ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν. 

Η παρουσία του ακροδεξιού Όρμπαν επίσης προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, με τον επικεφαλής του κόμματος συνεργάτη του CDU της Μέρκελ, Χορστ Ζεεχόφερ να τον αποκαλεί «καλό φίλο» και τον Μάρτιν Σουλτς των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών να χαρακτηρίζει την πρόσκληση αυτή «πρόκληση».

Ο Βέμπερ αργότερα μίλησε για παρερμηνεία της δήλωσής του και αναγκάστηκε να απολογηθεί, μέσω Twitter.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι μετανιώνει την επιλογή των λέξεων αλλά κατηγόρησε τους πολιτικούς του αντιπάλους ότι είναι «ανέντιμοι» όταν τον συνδέουν με την ιδεολογία των ναζί.

Θυμίζουμε ότι ο Μάνφρεντ Βέμπερ είναι ένας από τους μεγαλύτερους πολέμιους της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια στο Ευρωκοινοβούλιο, υπέρμαχος της σκληρής λιτότητας και του εργασιακού μεσαίωνα.

Δεν είναι τυχαίο πως είναι ίσως ο πιο στενός σύμμαχος του Κυριάκου Μητσοτάκη στο εξωτερικό ενώ πρόσφατα είχε δηλώσει πως  “ο κ. Τσίπρας ανήκει στο παρελθόν και ο κ. Μητσοτάκης αντιπροσωπεύει το μέλλον”.


Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…