Newsroom

Newsroom

Ανάστατη η Δύση επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία

Απαγόρευση εισόδου στην ευρωπαϊκή επικράτεια και πάγωμα περιουσιακών στοιχείων αποφάσισε να επιβάλει σε ρώσους αξιωματούχους εξαιτίας της ρωσικής επέμβασης στην…

evropi

Απαγόρευση εισόδου στην ευρωπαϊκή επικράτεια και πάγωμα περιουσιακών στοιχείων αποφάσισε να επιβάλει σε ρώσους αξιωματούχους εξαιτίας της ρωσικής επέμβασης στην Κριμαία, η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο λιθουανός υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως στη λίστα βρίσκονται 21 άτομα, σημειώνοντας πως θα ακολουθήσουν «και άλλα μέτρα στις επόμενες ημέρες».

Η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των «28» κατέληξε γρήγορα στην απόφαση για επιβολή κυρώσεων, όπως είχαν προαναγγείλει οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πριν το δημοψήφισμα -έχοντας ήδη αρχίσει να μιλούν για τρίτο στάδιο μέτρων. Θεωρείται πως οι κυρώσεις των «28» θα στραφούν εναντίον αξιωματούχων πολύ κοντά στον κύκλο του ρώσου προέδρου.

Το Συμβούλιο των ΥΠΕΞ, μετά το tweet του λιθουανού υπουργού, επιβεβαίωσε μόνο πως κατέληξε σε περιοριστικά μέτρα λόγω της ουκρανικής κρίσης. Οι αναφορές από τις Βρυξέλλες θέλουν τα ονόματα των 21 να δημοσιοπούνται αφού τεθούν σε ισχύ οι κυρώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Δευτέρα το κοινοβούλιο της Κριμαίας ζήτησε και επίσημα την ένωση με τη Ρωσία , μετά το συντριπτικό αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…