Newsroom

Newsroom

Αναπτυξιακός Νόμος: Κατατέθηκαν 821 επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 2,2 δισ. ευρώ

Στο πλαίσιο του νέου Αναπτυξιακού Νόμου υποβλήθηκαν συνολικά 821 επενδυτικά σχέδια συνολικού ύψους 2,2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών και Στρατηγικών Επενδύσεων μέχρι τις 30 Ιανουαρίου, οπότε και έληξε η ημερομηνία υποβολής προτάσεων επενδυτικών σχεδίων.

589230551dc5243d4f8b4706

Η οριστικοποίηση των υποβολών θα πρέπει να πραγματοποιηθεί έως τις 20 Φεβρουαρίου 2017.

Τα στοιχεία χαρακτηρίζονται ως «ιδιαίτερα ενθαρρυντικά» καθώς:

Έχουν υποβληθεί 821 επενδυτικά σχέδια συνολικού ύψους 2,2 δισ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο μέρος των επενδυτικών σχεδίων (41,3%) αιτούνται φορολογικής απαλλαγής, ενώ τα υπόλοιπα αιτούνται επιχορήγησης, leasing ή ενίσχυσης μισθολογικού κόστους.

Το 65% των επενδυτικών σχεδίων και το 51,3% του συνολικού ύψους των επενδύσεων αφορούν τη βιομηχανία (κυρίως τον κλάδο της αγροτοδιατροφής) και μικρός αριθμός επενδύσεων τα logistics.

Τα επενδυτικά σχέδια στον τουρισμό αποτελούν το 35% των επενδυτικών σχεδίων και το 48,7% του συνολικού ύψους επενδύσεων (επισυνάπτεται σχετικό αρχείο Εxcel).

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, έως τα μέσα Μαρτίου θα ανοίξουν άλλα δύο καθεστώτα του Αναπτυξιακού Νόμου (καινοτομίες και cluster) και άλλα δύο ακόμη μέχρι το τέλος Απριλίου (ολοκληρωμένα χωρικά κλαδικά και funds).

«Αξίζει να τονιστεί ότι στον προηγούμενο αναπτυξιακό νόμο 3908/11, στα τέσσερα χρόνια ισχύος του, είχαν υπαχθεί μόλις 1.270 σχέδια» σημειώνεται. 

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…