Αναποφάσιστος ο Βαρουφάκης – Ποια είναι η προτροπή του στους ψηφοφόρους του

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα L’ Echo ο τέως υπουργός Οικονομιας, Γιάνης Βαρουφάκης δηλώνει αναποφάσιστος ως προς το ποιό κόμμα…

2334464

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα L’ Echo ο τέως υπουργός Οικονομιας, Γιάνης Βαρουφάκης δηλώνει αναποφάσιστος ως προς το ποιό κόμμα θα ψηφίσει στις επερχόμενες εκλογές δηλώνει . Ωστόσο επειδή, όπως αναφέρει, αισθάνεται υπεύθυνος έναντι των 140.000 ψηφοφόρων που του έδωσαν σταυρό προτίμησης στις προηγούμενες εκλογές, τους συνιστά να μην ψηφίσουν κανένα από τα κόμματα που υποστήριξαν την συμφωνία με την ευρωζώνη, ούτε και τη Χρυσή Αυγή.

Ερωτώμενος γιατί δεν κατεβαίνει αυτόνομα στις εκλογές ο Γ. Βαρουφάκης απαντά ότι αυτό οφείλεται στο ελληνικό εκλογικό σύστημα που επί της ουσίας δεν επιτρέπει την εκλογή ανεξάρτητων βουλευτών. Αναφέρει, επίσης, πως δεν πρόκειται να δημιουργήσει νέο κόμμα αποκλειστικά και μόνο για να βρεθεί και πάλι στην Βουλή, αλλά ούτε και να συνεργαστεί με κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και η Λαϊκή Ενότητα, με των οποίων τα προγράμματα, όπως επισημαίνει, δεν συμφωνεί.

Ο τέως υπουργός επαναλαμβάνει στη βελγική εφημερίδα την άποψή του ότι το νέο πρόγραμμα για την ελληνική οικονομία δεν θα επιτύχει, ενώ αναφερόμενος στο πρόσφατο δημοψήφισμα διατυπώνει την άποψη ότι “οργανώθηκε για να χαθεί”, ώστε να επιτρέψει στην κυβέρνηση την υπογραφή μίας κακής συμφωνίας, με πρόσχημα την βούληση του ελληνικού λαού. Όμως, αντίθετα προς τις προσδοκίες αυτές ο ελληνικός λαός δεν υποχώρησε και απέρριψε τη σύναψη συμφωνίας, τονίζει ο Βαρουφακης. Προς επίρρωση δε των λεγομένών του ο τέως υπουργός Οικονομίας αναφέρει ότι ενώ είχε συμφωνηθεί να μιλήσει σε πολλές συγκεντρώσεις υπέρ του “Οχι”, τελικά όλες οι ομιλίες του ακυρώθηκαν. Ο κ.Βαρουφάκης αναφέρει ότι πολλά κυβερνητικά στελέχη επιθυμούσαν την επικράτηση του “Ναι”, χωρίς, όμως, να δηλώνει βέβαιος ότι την ίδια άποψη είχε και ο Αλέξης Τσίπρας.

Ως προς τα μελλοντικά πολιτικά του σχέδια ο Γ. Βαρουφάκης δηλώνει πως επιχειρεί να δημιουργήσει ένα δίκτυο ευρωπαίων πολιτών οι οποίοι ανησυχούν για τα τεκταινόμενα στην Ευρώπη. Καταλογίζει μεσαιωνικές αντιλήψεις στη γερμανική πολιτική ηγεσία ενώ, παράλληλα ,καταγγέλλει τον αδιαφανή τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το Eurogroup. Αναφέρει ότι στόχος του είναι να συνενώσει όλους τους ευρωπαίους πολίτες που ανεξαρτήτως των πολιτικών τους πεποιθήσεων αισθάνονται ότι τους αφορούν αυτά τα φαινόμενα, αλλά και να μελετήσει τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να εκδημοκρατιστεί η λειτουργία της ευρωζώνης. Ερωτώμενος αν στόχος του είναι η δημιουργία ενός κόμματος πανευρωπαϊκής εμβέλειας ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει πως δεν το αποκλείει, σημειώνοντας, όμως, ότι πολλά θα πρέπει να συμβούν ως τότε. Καταλήγοντας ο τέως υπουργός αναφέρει ότι οι ευρωπαίοι κατέπνιξαν την “Άνοιξη της Αθήνας” και ότι εν τέλει η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν σκληρή διαπραγμάτευση ως και την τελευταία στιγμή, τελικώς δεν εφαρμόστηκε.

Ιωάννινα: Επιχείρηση διάσωσης γυναίκας στο Φαράγγι του Βίκου – Τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια πεζοπορίας

Εύβοια

Ιωάννινα: Επιχείρηση διάσωσης γυναίκας στο Φαράγγι του Βίκου – Τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια πεζοπορίας

Η τραυματίας αναμένεται να μεταφερθεί με αεροδιακομιδή στο νοσοκομείο

Η εκτός τόπου, χρόνου και αναγκών της Παράταξης νέα προαναγγελία Τσίπρα για κόμμα και ο Ιησούς Χριστός!

6856804 1

Η εκτός τόπου, χρόνου και αναγκών της Παράταξης νέα προαναγγελία Τσίπρα για κόμμα και ο Ιησούς Χριστός!

Σπεύδει με εμφανή υπεροψία να αξιώσει από όλους να τον αναμένουν ως Μεσσία!

Οι Προτάσεις μας

Μάριος Σαλμάς: «Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν θα έρθει μόνο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ -Έρχεται και για την Υγεία»

salmas 1024x683 1

Μάριος Σαλμάς: «Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν θα έρθει μόνο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ -Έρχεται και για την Υγεία»

Μεγάλη συζήτηση αναμένεται να προκαλέσει η δήλωση του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μάριου Σαλμά.

Σχετικά με ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης καλεί Μητσοτάκη να αποπέμψει τον Κυρανάκη: «Ζήτημα σεβασμού στις γυναίκες»

ΚΑΣ ΑΡΕΙΟΣ

Κασσελάκης καλεί Μητσοτάκη να αποπέμψει τον Κυρανάκη: «Ζήτημα σεβασμού στις γυναίκες»

Αναφερόμενος στη συμπεριφορά του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών απέναντι στη Μίνα Καραμήτρου, εντός και εκτός αέρα.

Νέα στοχοποίηση Μητσοτάκη προς Documento μετά τη Βουλή: «Εκτελεστές δολοφονίας χαρακτήρων που ενδύονται τον μανδύα της ερευνητικής δημοσιογραφίας»

mitsotakisNew

Νέα στοχοποίηση Μητσοτάκη προς Documento μετά τη Βουλή: «Εκτελεστές δολοφονίας χαρακτήρων που ενδύονται τον μανδύα της ερευνητικής δημοσιογραφίας»

Στην εβδομαδιαία κυριακάτικη ανάρτηση του ο πρωθυπουργός επέλεξε για ακόμη μια φορά μετά από το…

Απτόητος ο Γεωργιάδης συνεχίζει την επίθεση για την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: «Έστειλε γελοίες υποθέσεις προκαλώντας μεγάλα πολιτικά ζητήματα»

ΛΑδωνης

Απτόητος ο Γεωργιάδης συνεχίζει την επίθεση για την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: «Έστειλε γελοίες υποθέσεις προκαλώντας μεγάλα πολιτικά ζητήματα»

Η επίθεση συνεχίζεται, χαμηλώνοντας ελαφρώς τους τόνους