Newsroom

Newsroom

Ανάληψη ευθύνης από τον ISIS για την επίθεση στο Βερολίνο

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση με φορτηγό στην υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά στο δυτικό Βερολίνο, σύμφωνα με το προσκείμενο στην οργάνωση πρακτορείο Amaq.

58599a0c1dc5243e2e8b4a83

«Το πρόσωπο που ανέλαβε την εκτέλεση της επιχείρησης είναι στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους και εκτέλεσε την επιχείρηση ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα να στοχοθετηθούν οι υπήκοοι των χωρών που συμμετέχουν στον διεθνή συνασπισμό που πολεμά ο ISIS», ανέφερε το Amaq.

Από την επίθεση σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι και περίπου 50 τραυματίστηκαν. Λίγο νωρίτερα, ο άνδρας που είχε συλληφθεί ως ύποπτος για την επίθεση αφέθηκε ελεύθερος.

Όπως αναφέρει ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας, οι αρχές δεν έχουν μέχρι τώρα συγκεντρώσει επαρκή στοιχεία προκειμένου να ασκηθούν διώξεις σε βάρος του υπόπτου, ενώ ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες κατά την ανάκρισή του.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ δήλωσε το βράδυ της Τρίτης ότι ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης με φορτηγό σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο πιθανόν συνεχίζει να διαφεύγει τη σύλληψη και επιβεβαίωσε ότι ο ύποπτος που συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας αφέθηκε ελεύθερος, ελλείψει αποδεικτικών στοιχείων.

Ο κ. ντε Μεζιέρ πρόσθεσε ότι η αστυνομία έχει πολλά στοιχεία και υπογράμμισε ότι δεν χωράει αμφιβολία ότι επρόκειτο για επίθεση, αλλά το κίνητρό της είναι ακόμη ασαφές. Ο κ. ντε Μεζιέρ έκανε τις δηλώσεις αυτές λίγο πριν γνωστοποιηθεί ότι την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…