Newsroom

Newsroom

Ανακαίνιση σπιτιού: Αυτές οι συμβουλές θα σας "σώσουν"

Αν θέλετε να πραγματοποιήσετε ανακαίνιση σπιτιού με σκοπό να πουλήσετε το σπίτι ή να το ενοικιάσετε ή για να το καταχωρήσετε σε κάποια πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης, τότε θα πραγματοποιήσετε άλλους είδους ανακαίνισης σπιτιού από ότι αν θα ανακαινίζατε για ιδιοκατοίκηση.

5b6323401dc524f5358b460a

Ρωτήσαμε τους ειδικούς της ανακαίνισης και μάθαμε τι πρέπει να προσέξετε όταν κάνετε ανακαίνιση σε σπίτι που δεν προορίζεται για ιδιοκατοίκηση. Σας παρουσιάζουμε τις 6 σημαντικότερες συμβουλές που μας έδωσαν για την ανακαίνιση σπιτιού. 

1. Κάντε έρευνα

Πολύ σημαντικό στην ανακαίνιση σπιτιού που δεν προορίζεται για ιδιοκατοίκηση είναι να βγάλουμε το συναισθηματικό παράγοντα έξω από την εξίσωση της ανακαίνισης. Δεδομένου ότι δεν προορίζεται να μείνουμε εμείς οι ίδιοι, θα πρέπει να προσέξουμε πως θα αυξήσουμε την αξία του ακινήτου ανάλογα με το υπάρχον στιλ του σπιτιού μας, τη περιοχή που βρίσκεται το ακίνητο, και την κατάσταση της αγοράς των ακινήτων.

2. Η ανακαίνιση σπιτιού δεν αφορά εσάς

Από τη στιγμή που πραγματοποιούμε ανακαίνιση με σκοπό να το αξιοποιήσουμε για κέρδος, τότε πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο ποσοστό προσωπικής πινελιάς που θα βάλουμε στην ανακαίνιση σπιτιού μας. Είναι συνετό να σκεφτούμε ότι το αποτέλεσμα της ανακαίνισης θα πρέπει να διαθέτει ουδέτερο χαρακτήρα ώστε να καλύπτει όλα τα γούστα. Αν πρόκειται για βραχυχρόνια μίσθωση του ακινήτου θα πρέπει να σκεφτούμε σε τι είδος πελάτη απευθυνόμαστε. Πιο συγκεκριμένα, στοχεύουμε σε νέους ή πιο μεγάλους ανθρώπους; Ή μήπως σε οικογένειες; Ανάλογα με το ποιος είναι ο στόχος μας, θα αποφασίσουμε πως θα πραγματοποιήσουμε την ανακαίνιση και ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα πιο κοντά στις προτιμήσεις του πελάτη μας. Γενικά, η πιο σημαντική παράμετρος για να αυξήσουμε τις πιθανότητες πώλησης είναι, το αποτέλεσμα της ανακαίνισης μας να είναι όσο γίνεται πιο κοντά στις προτιμήσεις του υποψήφιου πελάτη μας.

3. Κάντε σωστό προϋπολογισμό

Ίσως η πιο σημαντική συμβουλή σύμφωνα με τους ειδικούς της ανακαίνισης είναι να κάνουμε σωστό προϋπολογισμό στην ανακαίνιση σπιτιού. Η μη σωστή διαχείριση μπορεί να προκαλέσει περιττά έξοδα και προβλήματα με το αποτέλεσμα. Ο προϋπολογισμός θα πρέπει να έχει καθορισθεί από εσάς ανάλογα με τις οικονομικές σας δυνατότητες και να έχει συμφωνηθεί από πριν με την εταιρεία που θα αναλάβει την ανακαίνιση σπιτιού σας.

4. Η απλότητα κάνει θαύματα στην ανακαίνιση σπιτιού

Υπάρχουν πολλές μικρές και οικονομικές εργασίες που μπορείτε να κάνετε για την ανακαίνιση του σπιτιού σας, ώστε να αναβαθμίσετε την επένδυση σας και να αυξήσετε τις πιθανότητες είτε να το νοικιάσετε είτε να το πουλήσετε μετά την ανακαίνιση σπιτιού. Πιο συγκεκριμένα, ακόμα και μικρές παρεμβάσεις όπως το βάψιμο των τοίχων, αλλαγή ειδών υγιεινής στο μπάνιο, αλλαγή φωτισμού και αντικατάσταση κουφωμάτων, θα αλλάξουν άμεσα το χώρο σας χωρίς πολλές εργασίες και παρεμβάσεις.

5. Δημιουργείστε χώρο

Το πιο σημαντικό σε μια ανακαίνιση για μεταπώληση ή ενοικίαση του σπιτιού είναι να δημιουργήσετε χώρο. Η επέκταση ή αναδιαμόρφωση του σπιτιού σας, είναι ένας δημοφιλής τρόπος να δημιουργήσετε ατμόσφαιρα και το κάνετε να μοιάζει πιο θελκτικό σαν χώρος. Αν έχετε ήδη μεγάλο χώρο τότε σκεφτείτε την επιλογή να δημιουργήσετε με χωρίσματα περισσότερα δωμάτια, ειδικά αν αυτά τα δωμάτια προορίζονται για μπάνια ή υπνοδωμάτια. Αν η ανακαίνιση γίνεται σε μικρό σπίτι που θέλουμε να μεγεθύνουμε τότε ένας πολύ οικονομικός τρόπος να για να το πετύχουμε αυτό είναι να χρησιμοποιήσουμε πολλούς καθρέπτες. Ο ειδικός που αναλάβει την ανακαίνιση σας θα σας ενημερώσει καλύτερα.

6. Ανακαίνιση μπάνιου 

Από τις πιο σημαντικές εργασίες που πρέπει να κάνετε ώστε να αυξήσετε τις πιθανότητες για πιο γρήγορη πώληση ή ενοικίαση του ακινήτου είναι να πραγματοποιήσετε ανακαίνιση μπάνιου. Το μπάνιο, λόγω της καθημερινής χρήσης και σε συνδυασμό με το πέρασμα του χρόνου προκαλεί φθορές που κάνουν την καθημερινότητα μας δυσλειτουργική. Έτσι, για την ανακαίνιση σπιτιού για μεταπώληση ή ενοικίαση είναι απαραίτητο να πραγματοποιήσετε ανακαίνιση μπάνιου. Ένα όμορφο και ανακαινισμένο μπάνιο θα αυξήσει τον αριθμό των ενδιαφερομένων για την αγορά ή ενοικίαση του ακινήτου μας. 

7 έξυπνες στρατηγικές για ανακαίνιση κουζίνας

Οι ιδιοκτήτες σπιτιών τείνουν να πραγματοποιούν ανακαίνιση κουζίνας πιο συχνά από κάθε άλλη ανακαίνιση. Αυτό το φαινόμενο έχει σαφέστατα εξήγηση και αυτή είναι η εξής: Η κουζίνα αποτελεί το κέντρο κάθε σπιτιού και ταυτόχρονα πηγή υπερηφάνειας για το σπίτι.

Ταυτόχρονα, η ανακαίνιση κουζίνας κάνει πολύ γρήγορα απόσβεση των εξόδων που πραγματοποιήσαμε για να την διεκπεραιώσουμε. Η απόσβεση γίνεται από την άμεση αναβάθμιση της αξίας που μας φέρνει η ανακαίνιση κουζίνας στο ακίνητο μας.

Για να είστε προετοιμασμένοι και σίγουροι για το αποτέλεσμα της ανακαίνισης κουζίνας τότε ακολουθήστε τις παρακάτω 6 στρατηγικές για ανακαίνιση κουζίνας:

1. Πλάνο, Πλάνο, Πλάνο

Ίσως αυτή η διαδικασία του να οργανώσετε την ανακαίνιση κουζίνας σας πάρει πολύ περισσότερο χρόνο από την διεκπεραίωση της ανακαίνισης. Εάν κάνετε σωστό πλάνο, τότε θα εξασφαλίσετε ότι δεν θα συναντήσετε ατυχίες στις εργασίες και ταυτόχρονα θα μείνετε στον προκαθορισμένο προϋπολογισμό.

Μερικές συμβουλές για τον σχεδιασμό της οργάνωσης της ανακαίνισης κουζίνας:

Μελετήστε την υπάρχουσα κουζίνα: Πόσο μεγάλη είναι; Πόσο πλάτος, πόσο μήκος, πόσο ύψος; Είναι σύνηθες φαινόμενο οι ιδιοκτήτες ακινήτων που πραγματοποιούν ανακαινίσεις στις κουζίνες τους, να αγοράζουν ακατάλληλα πράγματα για τις κουζίνες τους, πχ ψυγείο που δεν χωράει να περάσει από την πόρτα της κουζίνας.

Σκεφτείτε εργονομικά: Υπολογίστε τα ντουλάπια και άλλες κατασκευές που είναι απαραίτητες για αποθήκευση και άλλες πρακτικές χρήσεις, πάγκοι που κρύβονται και οπότε κερδίζετε χώρο και άλλες τέτοιες εργονομικές κατασκευές. Αυτό θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χώρο και θα κάνει πιο λειτουργική τη κουζίνα σας.

Υπολογίστε τα απρόβλεπτα: Ακόμα και αν έχουμε σχεδιάσει τα πάντα για την ανακαίνιση κουζίνας, υπάρχουν πάντα πράγματα που δεν θα έχουμε υπολογίσει. Οι επαγγελματίες που θα αναλάβουν την ανακαίνιση σας θα σας ενημερώσουν καλύτερα για τις λεπτομέρειες και για πράγματα που εσείς , λόγω έλλειψη εμπειρίας, δεν μπορείτε να υπολογίσετε από την αρχή.

2. Κρατήστε την ίδια διαμόρφωση κουζίνας

Αν θέλετε να κρατήσετε τον προϋπολογισμό χαμηλά σε κόστος τότε μην κάνετε ολική αναδιαμόρφωση της κουζίνας. ‘Ετσι, αν δεν είναι απαραίτητο προσπαθήστε να κρατήσετε τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, την υδραυλική εγκατάσταση και τους τοίχους ως έχουν. Από την άλλη, αν αυτές είναι παλαιές ή όχι 100% λειτουργικές καλύτερα να πραγματοποιήσετε ηλεκτρική και υδραυλική ανακαίνιση τώρα που έχετε μπει στη φάση της ανακαίνισης ώστε να μην χρειαστεί να ξανακάνετε τα ίδια σύντομα. 

3. Σκεφτείτε λογικά για τις ηλεκτρικές σας συσκευές

Είναι εύκολο να ξεφύγετε όταν σχεδιάζετε την ανακαίνιση κουζίνας, ειδικά με τις ηλεκτρικές συσκευές. Ένα πολυδιαφημισμένο πλυντήριο πιάτων και ένα ψυγείο υπερπολυτελείας μπορεί να σας χτυπάνε ωραία στο μάτι, δεν σημαίνει όμως ότι είναι και αυτό που χρειάζεστε ή ότι θα ταιριάξουν απαραίτητα στις δικές σας καθημερινές ανάγκες.

4. Μην παραβλέπετε το φωτισμό

Ο φωτισμός μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά στη κουζίνα. Με το κατάλληλο φωτισμό μπορεί η κουζίνα μας να μοιάζει μεγαλύτερη και πιο φωτεινή. Επίσης, ο σωστός φωτισμός θα κάνει τη κουζίνα μας έναν πιο ασφαλή χώρο για να κάνουμε τις δουλειές μας. Θα πρέπει να έχουμε δύο τύπους φωτισμού στη κουζίνα σας:

Ρυθμιζόμενο φωτισμό: Πολύ βολικό όταν πραγματοποιούμε ανακαίνιση κουζίνας είναι να μετατρέψουμε το φωτισμό της κουζίνας σε ρυθμιζόμενο ώστε να ρυθμίζουμε την ένταση του φωτισμού ανάλογα με το τι θέλουμε να κάνουμε.

Κρυφό φωτισμό: Ο κρυφός φωτισμός LED δίνει σε κάθε χώρο καλαίσθητο αποτέλεσμα και ταιριάζει σε κάθε χώρο. Καλό θα ήταν και εδώ να ρυθμίζονται τα φώτα LED ανάλογα με την ένταση που θέλουμε να δώσουμε.  

5. Μην κάνετε εκπτώσεις στην ποιότητα

Η λειτουργικότητα και η ανθεκτικότητα πρέπει να είναι οι βασικές σας προτεραιότητες κατά τη διεκπεραίωση της ανακαίνισης της κουζίνα σας. Αντισταθείτε στο κόπο να αγοράσετε χαμηλής ποιότητας και φθηνές «προσφορές». Αντίθετα, προτιμήστε προϊόντα και υλικά για την ανακαίνιση κουζίνας σας, που να χρειάζονται χαμηλή συντήρηση και μεγάλη περίοδο εγγύησης. Μπορεί τώρα να σας φαίνονται ακριβά τα ανώτερης ποιότητας υλικά αλλά τα φτηνά υλικά σίγουρα θα σας κοστίσουν σε χρόνο και χρήμα. 

6. Προσθέστε αποθηκευτικό χώρο

Ο αποθηκευτικός χώρος είναι, πραγματικά, η μόνη κατασκευή που θα πραγματοποιήσετε στην ανακαίνιση σπιτιού σας που δεν υπάρχει περίπτωση να πάει χαμένη. Ψηλά και ανοιχτά ράφια και περισσότερες κρεμάστρες θα σας εξυπηρετήσουν πολύ στην καθημερινότητα σας.

7. Βρείτε εξειδικευμένους επαγγελματίες

Το πιο σημαντικό σε κάθε εργασία είναι τόσο οι πρώτες ύλες όσο και η δεξιοτεχνία του επαγγελματία που την φέρνει εις πέρας. Η ανακαίνιση είτε είναι ολική είτε μερική είναι μια διαδικασία που πρέπει να αναθέσουμε σε εξειδικευμένους επαγγελματίες που γνωρίζουν και διαθέτουν τα μέσα να μας μετατρέψουν τη κουζίνα σε αυτό που έχουμε ονειρευτεί. 

Στο MyConstructor θα βρείτε ολοκληρωμένες λύσεις για την ανακαίνιση σπιτιού σας. Στην εταιρεία μας θα βρείτε συμβούλους που θα σας καθοδηγήσουν κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης σπιτιού σας, ώστε να επιτύχετε το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα. 

Με την πιο απλή διαδικασία πάρτε προσφορά για την ανακαίνιση σας συμπληρώνοντας τη φόρμα ανακαίνισης και περιγράψτε μας τις ανάγκες σας. 

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…