ΓΘ

Γιώργος Θ. Μιχαήλ

Αν περιμένουν σταυρούς στις εκλογές, θα είναι οι σταυροί που θα κουβαλούν στις ψυχές τους από το βάρος των ευθυνών

Μέρες δύσκολες.

Εδώ και τέσσερα περίπου χρόνια ο ελληνικός λαός ταλαιπωρείται, βιώνοντας τις επιπτώσεις των προβλημάτων της πολύ δύσκολης διεθνούς πολιτικής και οικονομικής συγκυρίας που οι επιπτώσεις της, επιβαρύνθηκαν πολύ, από τα πεπραγμένα και τις αποτυχημένες πολιτικές που ακολούθησε μία κυβέρνηση δεξιών ακροδεξιών και νεοφιλελεύθερων απόψεων με περιορισμένες πολιτικές ικανότητες και με περίεργες πολίτικες ιδεοληψίες. Μια κυβέρνηση με πολύ χαμηλό επίπεδο ήθους, που ανέλαβε τη διακυβέρνηση, της χώρας, μετά τον βαρύ τραυματισμό του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά την μεγάλη πίεση των μνημονίων.

Η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, ένα πολιτικό συνονθύλευμα φιλελεύθερης δεξιάς και ακροδεξιάς που υποστήριζε ότι έχει και
κεντρώες πολιτικές απόψεις σε συνδυασμό με αστυνομοκρατία. Πού κατόρθωσε να αρπάξει την κυβερνητική καρέκλα, με απίθανες ψευτιές και κραυγές, όπως, πχ. το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπούλησε τη Μακεδονία για τις συντάξεις.

Έτσι άρχισε ο λαός το δύσκολο ταξίδι των τεσσάρων χρόνων μέσα στην αθλιότητά την ψευτιά και την κάθε είδους κακοδαιμονία. Ο covid, o εγκλεισμός μας, οι θάνατοι και οι άχρηστες και επικίνδυνες Μ.Ε.Θ όπως υποστήριζε ο Μωυσής και οι αυλικοί του που μας «έσωσαν». Το οικονομικό σκάνδαλο- «σκευωρία»- της Νovartis με τα απροσδιόριστα ποσά και τις απροσδιόριστες πολιτικές προθέσεις της κυβέρνησης. Όλα αυτά, διανθισμένα με τα ταξίδια, τα θεάματα, τις ποδηλασίες και τις χαρούμενες διακοπές των κυβερνώντων.

Ο πόλεμος Ρωσία- Ουκρανία, δικαιολόγησε πολλές από τις κυβερνητικές οικονομικές αποτυχίες και αθλιότητες ,όπως το ρεκόρ της Ελλάδας στην ενεργειακή ακρίβεια, τα συνταξιοδοτικά και τα μισθολογικά προβλήματα, την κοροϊδία των διάφορων καλαθιών της νοικοκυράς, τα ψίχουλα των pass κτλ.

Η αστυνομοκρατία ακόμα και μέσα στα πανεπιστήμια , οι απάνθρωποι πλειστηριασμοί κατοικίας, οι διάφοροι «Πάτσηδες» , οδήγησαν το λαό σε τεράστια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα . Ακολούθησε η κορυφή της αθλιότητας και της λαμογιας. Οι παρακολουθήσεις με το Predator και η ανευθυνότητα του «Άρχοντα δεν ήξερα» που προσπάθησε να τις «μπαλώσει» με τις θεαματικές απολύσεις των Δημητριάδηδων και των Κοντολεόντων.

Τραγική κατακλείδα σε όλα αυτά, το αποτρόπαιο δυστύχημα της σύγκρουσης των δυο τρένων και ο τραγικός θάνατος πάνω από 57 παιδιών μας.

Αν λοιπόν περιμένουν οι κυβερνώντες αυτής της τετραετίας τους σταυρούς μας, -όσο και αν απομακρύνουν την ημέρα των εκλογών-,για να ατονήσει στις ψυχές μας ο πόνος, και η οργή-, να ξέρουν καλά, ότι οι μόνοι σταυροί που πρέπει να περιμένουν να δουν από εμάς , είναι οι σταυροί που θα κουβαλούν στις ψυχές τους από το βάρος των ευθυνών, που από την αδιαφορία τη διαπλοκή και την ανευθυνότητα τεσσάρων χρόνων φαύλης διακυβέρνησης, οδήγησαν στον θάνατο 57 αθώες ψυχές!

Ο Γιώργος Θ. Μιχαήλ  είναι Αρχιτέκτονας -Βιομηχανικός σχεδιαστής

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr