Newsroom

Newsroom

Άμεση η έκδοση Μλάντιτς

Εντός των επόμενων 24 ωρών είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί η έκδοση του Ράτκο Μλάντιτς στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την…

Εντός των επόμενων 24 ωρών είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί η έκδοση του Ράτκο Μλάντιτς στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία, δήλωσε στο Reuters Σέρβος δικαστικός αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται.
“Το τριμελές δικαστήριο θα αποφασίσει με συνοπτικές διαδικασίες επί της εφέσεως, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα την απορρίψουν, ο υπουργός Δικαιοσύνης θα υπογράψει τα έγγραφα έκδοσης και θα φύγει”, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.
Την Δευτέρα, ο συνήγορος του Μλάντιτς, Μίλος Σάλτζιτς ανακοίνωσε ότι έστειλε μέσω ταχυδρομείου έφεση εναντίον την απόφασης για έκδοσή του στη Χάγη, η οποία θα εξεταστεί σήμερα από το ειδικό δικαστήριο της Σερβίας για εγκλήματα πολέμου.
Η υπεράσπιση και η οικογένεια του πρώην διοικητή των δυνάμεων των Σέρβων της Βοσνίας ισχυρίζονται ότι είναι πολύ άρρωστος για να παραστεί σε δίκη στη Χάγη.
Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο έχει απαγγείλει κατηγορίες κατά του Ράτκο Μλάντιτς για γενοκτονία κατά τη διάρκεια της 43μηνης πολιορκίας του Σαράγεβο και της σφαγής 8.000 ανθρώπων στη Σρεμπρένιτσα κατά τη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας (1992-1995).
Απορρίφθηκε η έφεση
Ως αβάσιμη απορρίφθηκε από το συμβούλιο εφετών του ειδικού δικαστηρίου της Σερβίας για εγκλήματα πολέμου η έφεση κατά της έκδοσης του Ράτκο Μλάντιτς στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) και επιβεβαίωσε ότι έχουν εκπληρωθεί οι όροι για την έκδοσή του στη Χάγη, δήλωσε πριν από λίγο η εκπρόσωπος του δικαστηρίου Ντούσιτσα Ρίστιτς.
Συνεπώς, η απόφαση για την έκδοση του κατηγορούμενου για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου, πρώην διοικητή του στρατού των Σέρβων της Βοσνίας τίθεται σε ισχύ και αναμένεται να προωθηθεί στην υπουργό Δικαιοσύνης, Σνέζανα Μάλοβιτς προς υπογραφή, πρόσθεσε η Ρίστιτς.
Για λόγους ασφαλείας δεν αναμένεται να γνωστοποιηθεί ο χρόνος μεταφοράς του κατηγορούμενου στη Χάγη.
Νέα στοιχεία για την υγεία του
Εν τω μεταξύ, ο δικηγόρος του Μλάντιτς, Μίλος Σάλιτς, δήλωσε ότι κατέθεσε σήμερα νέα στοιχεία για την κατάσταση της υγείας του Μλάντιτς, ζητώντας να εξεταστούν από το εφετείο. Ο κ. Σάλιτς ανέφερε ότι το ιατρικό πόρισμα που κατέθεσε αφορά την περίοδο πριν από δύο χρόνια, όταν “διαγνώστηκε βαριά ασθένεια στον Μλάντιτς”.
Ο ίδιος αρνήθηκε να αναφερθεί λεπτομερώς στο περιεχόμενο του πορίσματος, εκτίμησε ωστόσο ότι μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την υπόθεση.
Κρυβόταν στα περίχωρα του Βελιγραδίου
Σε τρεις τοποθεσίες στα περίχωρα του Βελιγραδίου κρυβόταν από το 2006 κατηγορούμενος για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου, πρώην στρατιωτικός διοικητής των Σέρβων της Βοσνίας, Ράτκο Μλάντιτς, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του σερβικού εθνικού συμβουλίου για τη συνεργασία με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY), Ρασίμ Λιάγιτς
Ο Λιάγιτς, υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Σερβίας, τόνισε ότι ο Μλάντιτς κρυβόταν για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα επιτυχώς, επειδή τον προστάτευε ένας πολύ μικρός αριθμός ατόμων.
Ο πρόεδρος του σερβικού εθνικού συμβουλίου για τη συνεργασία με το ICTY είπε ότι λίγο-πολύ όλοι γνωρίζουν ότι κρυβόταν σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις κοντά στο Βάλιεβο και σε διαμερίσματα στο Βελιγράδι έως το 2005.
Το Νοέμβριο του 2006 μετακινήθηκε στο χωριό Λιούμπε, κοντά στην πόλη Σρέμσκα Μιτρόβιτσα και σε άλλα τρία μέρα, τα οποία δεν μπορούν να αποκαλυφθούν, επειδή αποτελούν στοιχεία έρευνας που είναι σε εξέλιξη, είπε.
Ο φίλος του κατηγορούμενου, Αλεξάνταρ Μιχαΐλοβιτς δήλωσε στο Ρόιτερς ότι ο Μλάντιτς έως το 2002 ζούσε κανονικά στο σπίτι του Βελιγράδι και ήταν πολύ δραστήριος, πήγαινε σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, σε εστιατόρια του Βελιγραδίου, ζούσε από τη στρατιωτική σύνταξη και πολλοί τού ζητούσαν βοήθεια και συμβουλές.
Ο Μιχαΐλοβιτς πρόσθεσε ότι ο Μλάντιτς ήταν στο Βελιγράδι στη διάρκεια των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ του 1999 και ότι το 2002 “ξαφνικά μία ημέρα εξαφανίστηκε” και ότι από εκεί και πέρα δεν γνωρίζει τις κινήσεις του.
Επισκέφθηκε τον τάφο της κόρης του
Ο πρώην στρατιωτικός διοικητής των Σέρβων της Βοσνίας επισκέφθηκε τον τάφο της κόρης του Ανα σε νεκροταφείο του Βελιγραδίου, δήλωσε ο αναπληρωτής ειδικός εισαγγελέας της Σερβίας για τα εγκλήματα πολέμου, Μπρούνο Βέκαριτς.
Το κομβόι αυτοκινήτων, που συνόδευσε τον κατηγορούμενο, αναχώρησε στις 6 το πρωί από το κτίριο του ειδικού δικαστηρίου για τα εγκλήματα πολέμου. Παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων επισκέφθηκε τον τάφο της κόρης του, επιθυμία που εξέφρασε από την πρώτη μέρα της σύλληψής του και το δικαστήριο και η εισαγγελία αποδέχθηκαν να την εκπληρώσουν.
Η Ανα Μλάντιτς το Μάρτιο του 1994 βρέθηκε νεκρή στο πατρικό σπίτι, στη συνοικία Μπάνοβο Μπρντο του Βελιγραδίου και σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή αυτοπυροβολήθηκε με το πιστόλι του πατέρα της.
http://www.ethnos.gr

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

aston villa olympiacos 19252

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

Ένας φίλαθλος του Ολυμπιακού αποφάσισε να γιορτάσει το Πάσχα με έναν ιδιαίτερο τρόπο

ΗΠΑ: Βάναυση αστυνομική βία σε Ιταλό φοιτητή – Τον έδεσαν και τον κακοποίησαν (video)

via2

ΗΠΑ: Βάναυση αστυνομική βία σε Ιταλό φοιτητή – Τον έδεσαν και τον κακοποίησαν (video)

«Σεβαστείτε τα δικαιώματά μου» έλεγε στους αστυνομικούς, φωνάζοντας από τους φρικτούς πόνους επί 13 λεπτά