Newsroom

Newsroom

Το αμερικανικό μοντέλο φορολόγησης και ελέγχου υιοθετεί το υπουργείο Οικονομικών

Το αμερικανικό μοντέλο φορολόγησης και ελέγχου υιοθετείται από το υπουργείο Οικονομικών. Με νέα τροπολογία που κατατέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής…

Το αμερικανικό μοντέλο φορολόγησης και ελέγχου υιοθετείται από το υπουργείο Οικονομικών. Με νέα τροπολογία που κατατέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Βουλή και αφορά 8,5 εκατ. φορολογουμένους, με την οποία προβλέπεταιι ότι η εφορία θα προσδιορίζει το εισόδημα βάσει των εισοδημάτων που δηλώνει ο φορολογούμενος ελέγχοντας ταυτόχρονα τραπεζικές καταθέσεις, καταναλωτικές δαπάνες σε μετρητά ή σε πιστωτικές κάρτες, δάνεια και διασταυρώντας άλλες πηγές εισοδημάτων και αποταμιεύσεων.
Με αυτή την τροπολογία το υπουργείο Οικονομικών επεκτείνει σε όλες τις κατηγορίες φορολογουμένων (μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες, εισοδηματίες) τις έμμεσες τεχνικές φορολογικού ελέγχου που ήδη εφαρμόζονται στους επιτηδευματίες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Οι έμμεσες τεχνικές ελέγχου χρησιμοποιούνται σε παγκόσμιο επίπεδο για τον προσδιορισμό φορολογούμενου εισοδήματος και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές σε περιπτώσεις αδήλωτου «μαύρου» χρήματος, αδικαιολόγητου πλουτισμού (κινητή και ακίνητη περιουσία), ή βιοτικού επιπέδου που δεν συνάδει με τα δηλωθέντα εισοδήματα. Όσον αφορά τις τραπεζικές καταθέσεις και τις δαπάνες που έχουν πραγματοποιήσει οι φορολογούμενοι σε μετρητά, οι φοροελεγκτικές αρχές θα μπορούν να προχωρούν αυτόματα και χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες σε άρση του τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου και να εξετάζουν με αυτοματοποιημένη διαδικασία τις αναλήψεις και τις καταθέσεις συσχετίζοντας τα ποσά με τη φορολογική και καταναλωτική συμπεριφορά του πολίτη.


Οι αχρείαστες αποκαλύψεις για την Άννα Παναγιωτοπούλου από την Τσολάκη: «Νόμιζαν πως γίνεται επιθετική»

Παναγιωτοπούλου Τσολάκη

Οι αχρείαστες αποκαλύψεις για την Άννα Παναγιωτοπούλου από την Τσολάκη: «Νόμιζαν πως γίνεται επιθετική»

Στην εκπομπή της Ελένης Τσολάκη μάθαμε πράγματα για την Άννα Παναγιωτοπούλου, που δεν χρειαζόταν να…

Θήβα: Σοκάρουν οι γονείς του μωρού που βρέθηκε νεκρό – «Δεν έπαιρνε ανάσα και του κάναμε μαλάξεις» (video)

profile player 960x540 2

Θήβα: Σοκάρουν οι γονείς του μωρού που βρέθηκε νεκρό – «Δεν έπαιρνε ανάσα και του κάναμε μαλάξεις» (video)

«Το έβαλα εκεί και άρχισα να προσπαθώ να του δώσω οξυγόνο», ανέφερε ο πατέρας του…