Newsroom

Newsroom

Αλύγιστος ο Τσίπρας: "Η όποια συμφωνία πρέπει να κινείται στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει", έρχεται "καυτό" τριήμε

Κατά την έναρξη του Κυβερνητικού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στους υπουργούς του, τόνισε: «Στο αυριανό Eurogroup περιμένουμε μια καταγραφή της…

tsipras 288

Κατά την έναρξη του Κυβερνητικού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στους υπουργούς του, τόνισε: «Στο αυριανό Eurogroup περιμένουμε μια καταγραφή της σημαντικής προόδου που έχει γίνει. Όμως, σε κάθε περίπτωση, η όποια συμφωνία θα πρέπει να κινείται στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει».

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, αναμένει ένα θετικό σήμα αναγνώρισης της προόδου, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για να αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα της ρευστότητας.

Ο Αλέξης Τσίπρας μέσα στο Σαββατοκύριακο είχε νέες τηλεφωνικές επαφές με ηγέτες ευρωπαϊκών χωρών και θεσμικούς παράγοντες της Ευρωζώνης προκειμένου να αποτρέψει, με πολιτική διαπραγμάτευση, τα πολύ σκληρά μέτρα που ζητούν οι δανειστές.

Ακολουθεί, άλλωστε, ένα «καυτό» τριήμερο:

-Τη Δευτέρα, 11 Μαΐου συνεδριάζει το Eurogroup, από το οποίο το Μέγαρο Μαξίμου δεν περιμένει κάτι παραπάνω από μια θετική δήλωση.

-Την Τρίτη, 12 Μαΐου, η χώρα μας πρέπει να καταβάλει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο νέα δόση, ύψους 750 εκατ. ευρώ.

-Την Τετάρτη, 13 Μαΐου συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με σκοπό την απόφαση για παράταση της παροχής έκτακτης ρευστότητας μέσω του ELA για τις ελληνικές τράπεζες. Η ελληνική κυβέρνηση προσδοκά στη χαλάρωση της ασφυκτικής πίεσης που έχει επιβληθεί από την ΕΚΤ, την ίδια στιγμή όμως οι πληροφορίες θέλουν τους κεντρικούς τραπεζίτες να συναρτούν τις αποφάσεις τους από το κατά πόσο το Eurogroup θα αποφανθεί ότι Ελλάδα και δανειστές είναι κοντά στην επίτευξη συμφωνίας.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…