«Άλλος Άνθρωπος»: Όταν ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος έπαιξε στις «Οικογενειακές ιστορίες» (video)

Το επεισόδιο που συμμετέχει ο Κων/νος Πολυχρονόπουλος προβλήθηκε το 2010 με τον ίδιο να υποδύεται έναν μηχανικό αυτοκινήτων

Πολυχρονόπουλος

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος είναι το πρόσωπο των τελευταίων ημερών λόγω του θέματος που έχει ανοίξει με την κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» και μεταξύ άλλων το φως της δημοσιότητας είδε ένα βίντεο που τον απεικονίζει να συμμετέχει στις «Οικογενειακές ιστορίες» του ALPHA.

Το επεισόδιο προβλήθηκε το 2010 με τον Κωσταντίνο Πολυχρονόπουλο να μην έχει πρωταγωνιστικό ρόλο αλλά να υποδύεται ένα μηχανικό αυτοκινήτων.

Μάλιστα ο ίδιος είπε και μία φράση, ως Μιχάλης Ρίζος ετών 45, με αφορμή την αγορά ενός αυτοκινήτου από κάποιον άνδρα ο οποίος είχε αποκρύψει την πώληση από τη γυναίκα του.

«Πωπω χοντράδα, που έκανε ο τύπος. Είπε στη γυναίκα του ότι θα φέρει το αυτοκίνητό του για σέρβις και εκείνος το πούλησε» είπε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος.

Τι αναφέρει ο Κων/νος Πολυχρονόπουλος για όσα του καταλογίζονται

Ο διαχειριστής της κουζίνας «Ο άλλος άνθρωπος», Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, μέσω των δικηγόρων του, Αλέξανδρο Κατσιφό και Νικόλαο Αλεξανδρή, έδωσε τη δική του απάντηση για το θέμα που έχει ανοίξει σχετικά με τα οικονομικά του οργανισμού και για το αν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος του.

Αναλυτικά η δήλωσή του

Είκοσι εκατομμύρια γεύματα, με μετριοπαθείς υπολογισμούς. Είκοσι εκατομμύρια γεύματα σε ανθρώπους που δεν ψάχνουν στους κάδους απορριμμάτων για κάτι φαγώσιμο.

Είκοσι εκατομμύρια γεύματα αγάπης σε παιδιά που δεν τσακώνονται μπροστά στους κάδους για τα σκουπίδια που πετούν στις λαϊκές αγορές.

Είκοσι εκατομμύρια γεύματα ελπίδας σε όποιον έχει ανάγκη, χωρίς διακρίσεις, χωρίς κριτήρια.

Σε εκείνους που βιώνουν τις τραγικές συνθήκες του έσχατου ξεπεσμού και της κοινωνικής περιθωριοποίησης, στους άνεργους, στους άστεγους, στα πλημμυρισμένα χωριά της Θεσσαλίας, στο καμένο Μάτι, στις φωτιές από την Αλεξανδρούπολη ως την Αρχαία Ολυμπία, στη δομή της Μόριας, στα χρόνια του κορονοϊού, στην σεισμόπληκτη Τουρκία, στην εμπόλεμη Ουκρανία, οπουδήποτε υπάρχει ανάγκη και χρειάζεται βοήθεια.

Τόσες ημέρες κατηγορούμαι και διαπομπεύομαι χωρίς να έχει απαγγελθεί σε βάρος μου οποιαδήποτε κατηγορία, χωρίς να με έχει καλέσει οιαδήποτε Αρχή να δώσω, έστω, εξηγήσεις, χωρίς να έχω κληθεί να πω την άποψή μου.

Ουδέν επιλήψιμο, ουδέν μεμπτό υπάρχει σε βάρος μου, πολλώ δε μάλλον σε βάρος του «άλλου ανθρώπου».

Δεν έχω εταιρίες, δεν έχω κρυφά σχήματα, δεν έχω στο όνομά μου ούτε ακίνητο, ούτε αυτοκίνητο, ούτε περιουσία, ούτε καταθέσεις, ούτε θυρίδες, ούτε πράγματα αξίας, ούτε «παπάκι» καν, ακόμα και σήμερα κοιμάμαι στην κουζίνα του «Άλλου Ανθρώπου», εκεί θα με βρείτε και σήμερα και αύριο. Και είμαι περήφανος γι’ αυτό.

Είναι απολύτως βέβαιον πως οι σε βάρος μου κατηγορίες, εάν και εφόσον απαγγελθούν, θα καταπέσουν.

Ο άλλος άνθρωπος, ο άνθρωπος της βοήθειας, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής συνείδησης, του σεβασμού και σήμερα και αύριο θα μαγειρεύει φαγητό για όποιον έχει ανάγκη. Γιατί ο «άλλος άνθρωπος» είναι ο αληθινός άνθρωπος.

Αυτόν, τον αληθινό άνθρωπο, έχουμε υποχρέωση να τον κρατήσουμε πέρα και μακριά από κάθε καχυποψία. Η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη πρέπει να μείνουν πέρα και μακριά από κάθε καχυποψία.

Ειδήσεις σήμερα:

Αλμπάνης: Η επική απάντηση στον Βελόπουλο – «Αν φοβάσαι κι εσύ μη γίνει gay το παιδί σου…»

Αυγενάκης: Ειρωνεύτηκε αγρότη και το πλήρωσε ακριβά – «Το αρκετά υπουργέ στον οδηγό σας» (video)

Η συγκλονιστική ανάρτηση για τον κύριο Σ.Μ. που πέθανε από καρκίνο ενώ πάλευε για το σπίτι του – «Θα το φωνάξω δυνατά»

Τι αλλάζει στο… πρωινό μας – Νέοι κανόνες για μέλι, μαρμελάδες και χυμούς από την ΕΕ

Δυναμική διαδήλωση στο Σύνταγμα για την Γάζα που έπνιξαν με χημικά (video)

παλαι συνταγμα

Δυναμική διαδήλωση στο Σύνταγμα για την Γάζα που έπνιξαν με χημικά (video)

Εκατοντάδες άνθρωποι από φιλο-παλαιστινιακές οργανώσεις, αλληλέγγυοι, συμμετείχαν στη δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για όσα τραγικά συμβαίνουν…

H πρώτη δήλωση του Πάρι Καρβουνόπουλου μετά το εγκεφαλικό: Μου έδωσε αναβολή ο Θεός

karvounopoulos

H πρώτη δήλωση του Πάρι Καρβουνόπουλου μετά το εγκεφαλικό: Μου έδωσε αναβολή ο Θεός

Συγκλονιστική ανάρτηση από τον δημοσιογράφο Πάρι Καρβουνόπουλο, μετά την περιπέτεια υγείας του και το εγκεφαλικό.

Πρωτοφανείς σκηνές έξω από το ΟΑΚΑ: Πλήθος κόσμου ώρες πριν αρχίσει το παιχνίδι ΠΑΟ-Μακάμπι

oaka

Πρωτοφανείς σκηνές έξω από το ΟΑΚΑ: Πλήθος κόσμου ώρες πριν αρχίσει το παιχνίδι ΠΑΟ-Μακάμπι

Δεν μπορούν να περιμένουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού το παιχνίδι με την Μακάμπι, γεμάτο το…