Άλλη μια στατιστική: Δεν αγγίζουν τον Βορίδη οι 10.000 νεκροί της πανδημίας

Πολιτική αποτίμηση, παραμετροποίηση, απόλυτες τιμές και στατιστικά συγκριτικά στοιχεία είναι οι λέξεις που επέλεξε ο Μάκης Βορίδης για να σχολιάσει τους νεκρούς της πανδημίας

voridis1

Την ειρωνεία διάλεξε για μια ακόμη φορά ως όπλο για να απαντήσει σε σχετική ερώτηση για τους νεκρούς της πανδημίας ο Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός Εσωτερικών, όταν κλήθηκε να απαντήσει για το «μαύρο» ρεκόρ των 10.000 νεκρών στη χώρα από κορονοϊό και για την κριτική που του ασκεί η αντιπολίτευση, απάντησε με κυνισμό, έπαρση και ειρωνεία.

«Δεν είδα κανέναν από την κυβέρνηση να πανηγυρίζει αλλά από την άλλη δεν γίνεται και η κριτική να γίνεται σαν να μην υπάρχει πανδημία» είπε ο κ Βορίδης, για να συνεχίσει: «Η αξιολόγηση για το εάν πήγε καλά ή κακά η διαχείριση της πανδημίας δεν γίνεται με «απόλυτες τιμές», όλα είναι συγκριτικά, θα κάνουμε έναν συνολικό απολογισμό και θα μετρήσουμε μια σειρά από παραμέτρους». 

Παραθέτοντας τις εν λόγω «παραμέτρους», ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε στο πώς λειτούργησε το σύστημα υγείας σε κάθε χώρα, τον αριθμό των θανάτων ανά πληθυσμό, τον αριθμό όσων νόσησαν σε σχέση με τον πληθυσμό και τις επιπτώσεις στην οικονομία για να καταλήξει στο ότι «όταν τελειώσει όλο αυτό θα έχουμε συνολική εικόνα».

Έτσι γίνεται η «πολιτική αποτίμηση» της διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση, έσπευσε να δηλώσει ο υπουργός Εσωτερικών, ενώ στη συνέχεια επιτέθηκε στο δημοσιογράφο που αντέδρασε στα λεγόμενά του, λέγοντας δεικτικά: «Εννοείτε κ. Παπαδημητρίου ότι υπήρξαν χώρες οι οποίες αντιμετώπισαν την πανδημία χωρίς απώλειες; Να μου τις υποδείξετε…».

Με τον δημοσιογράφο να του απαντά: «Δεν καταλαβαίνω τι μου λέτε, ότι η Μεγάλη Βρετανία έχει εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, η Ιταλιά εκατοντάδες χιλιάδες, άρα να είμαστε πολύ καλά που έχουμε μόνο δέκα χιλιάδες; Εγώ λέω ότι είναι μια πολιτική αντίληψη αυτή, αυτό λέω

Άννα Παναγιωτοπούλου: Το συγκινητικό αντίο της Μαρίας Καβογιάννη – «Δεν είναι τυχαίο ότι έφυγες την ημέρα της Ανάστασης…»

Καταγραφή 7

Άννα Παναγιωτοπούλου: Το συγκινητικό αντίο της Μαρίας Καβογιάννη – «Δεν είναι τυχαίο ότι έφυγες την ημέρα της Ανάστασης…»

«Δεν θα ξεχάσω πόσο με στήριξες», ανέφερε η Μαρία Καβογιάννη για την Άννα Παναγιωτοπούλου

Ιρλανδία: Φοιτητές στο Κολέγιο Τρίνιτι έστησαν έναν καταυλισμό, διαμαρτυρόμενοι για τον πόλεμο στη Γάζα

Ιρλανδία

Ιρλανδία: Φοιτητές στο Κολέγιο Τρίνιτι έστησαν έναν καταυλισμό, διαμαρτυρόμενοι για τον πόλεμο στη Γάζα

Οι ακτιβιστές στο Τρίνιτι ζητούν από το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας να διακόψει τους δεσμούς…