Αλλάζει συνταγή η Coca-Cola λόγω καρκίνου

[…]

Την συνταγή  τους αλλάζουν τόσο η Coca-Cola όσο και η Pepsi για να αποφύγουν να τοποθετήσουν στις συσκευασίες το σήμα που προειδοποιεί για κίνδυνο καρκίνου, όπως ορίζει νόμος στην Καλιφόρνια.

Η αλλαγή, που ουσιαστικά είναι η μείωση της ποσότητας της χημικής ουσίας 4-μεθυλιμιδαζόλιο (4-ΕΙΜ), η οποία χρησιμοποιείται για να χρωματίσει το ποτά θα εφαρμοστεί σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ.

Η εκπρόσωπος της Coca-Cola Νταϊάνα Γκάρτσα-Τσιαρλάντε μιλώντας στο Associated Press είπε: «Αν και πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία που να δικαιολογεί οποιαδήποτε τέτοια αλλαγή, ζητήσαμε από τους προμηθευτές της καραμέλας να κάνουμε αυτό το βήμα, έτσι ώστε τα προϊόντα μας να μην υπόκεινται στην απαίτηση για μια επιστημονικά αβάσιμη προειδοποίηση». Ο  Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι κάποιος θα πρέπει να πιει 1.000 κουτιά Coca-Cola ή Pepsi για να λάβει την ίδια δόση χημικής ουσίας που δόθηκε στα ζώα στη διάρκεια δοκιμής στο εργαστήριο.

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι της Superleague που θα κρίνει τον πρωταθλητή η πόλη…