Newsroom

Newsroom

Αλλαγή πλεύσης από τον ΣΥΡΙΖΑ για το επίδομα των 600ευρώ στους ενστόλους- Καταθέτει νέα τροπολογία

Τις επόμενες ώρες ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει την επέκταση του επιδόματος των 600 ευρώ στους υγειονομικούς, τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό καθαριότητας

5332726

Αλλάζει στάση ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία σχετικά με το επίδομα των 600ευρώ σε αστυνομικούς και σε λιμενικούς που δόθηκε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται ότι θα ζητήσει τις επόμενες ώρες την επέκταση του επιδόματος των 600 ευρώ στους υγειονομικούς, τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό καθαριότητας.

Η αλλαγή πλεύσης έρχεται μετά από ισχυρές αναταράξεις που προκάλεσε το «ναι» του ΣΥΡΙΖΑ στα 600 ευρώ τόσο εσωκομματικά όσο και στη δημόσια σφαίρα.

Να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει ρητά εδώ και καιρό ότι θα ψηφίζει θετικά σε κάθε «θετικό οικονομικό μέτρο που έρχεται προς ψήφιση για οποιαδήποτε ομάδα εργαζομένων».

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το documentonews.gr αλλά και τον ρεπόρτερ Άγγελο Προβολισιάνο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ανακοίνωσε στην Ολομέλεια της Βουλής την κατάθεση τροπολογίας που θα προβλέπει την παροχή εφάπαξ επιδόματος 600 ευρώ στο υγειονομικό και εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των βαθμίδων, αλλά και στο προσωπικό καθαριότητας των ΟΤΑ.

Παίρνοντας τον λόγο μετά την τοποθέτηση της Μίνας Γκάγκα, η οποία έκανε λόγο για συνθήκες εργασιακής αξιοπρέπειας των υγειονομικών στο ΕΣΥ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών επισήμανε πως το πρόσφατo επίδομα προς τους ενστόλους έχει σκοπό να «δημιουργήσει την εντύπωση ότι το κράτος είναι πρωτίστως αυταρχικό», ενώ στη συνέχεια ρώτησε ευθέως την υφυπουργό Υγείας αν θα ψηφίσει την τροπολογία που θα καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση για ισόποσο επίδομα σε υγειονομικούς και εκπαιδευτικούς.

«Στο επόμενο νομοσχέδιο, θα καταθέσουμε τροπολογία για να δοθούν 600 ευρώ στους ήρωες της υγείας και στους ανθρώπους που μαθαίνουν γράμματα στα παιδιά μας» είπε. Μάλιστα, η τροπολογία θα αφορά αφορά και το προσωπικό καθαριότητα στους ΟΤΑ.

«Θα το ψηφίσετε; Ως υπουργός, ως γιατρός, καταλαβαίνετε την ανάγκη του κόσμου εκεί;

Ένα ναι ή ένα όχι. Εκτός αν θέλετε να ακολουθήσετε τον πρωθυπουργό σας και απλώς να αποχωρήσετε από την αίθουσα…» σχολίασε με νόημα απευθυνόμενος στην κ. Γκάγκα, η οποία επικαλέστηκε την αύξηση που έλαβαν οι υγειονομικοί για να δικαιολογήσει την άρνηση της να στηρίξει την τροπολογία.

 

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

GMfZiA3WMAAvUty

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

Για «φυσική γεωλογική καταστροφή», οφειλόμενη στις πρόσφατες «συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις», κάνει λόγο το δίκτυο CCTV