Newsroom

Newsroom

Αλλαγές του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Με στόχο την αλλαγή του νόμου Κατσέλη για τα υποχρεωμένα νοικοκυριά οι τράπεζες ετοιμάζουν να καταθέσουν στην κυβέρνηση πακέτο προτάσεων.…

lefta

Με στόχο την αλλαγή του νόμου Κατσέλη για τα υποχρεωμένα νοικοκυριά οι τράπεζες ετοιμάζουν να καταθέσουν στην κυβέρνηση πακέτο προτάσεων. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου»,δίνουν έμφαση σε δύο σημεία του νόμου και τα οποία θα ζητήσουν τροποποιήσεις.
Η πρώτη αφορά στην αλλαγή της «απαγόρευσης» καταβολής δόσης από τη στιγμή που γίνεται η αίτηση στο δικαστήριο και μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, όπως ισχύει σήμερα.
Στο πλαίσιο αυτό σκοπεύουν να ζητήσουν να υπάρχουν πληρωμές από πλευράς του δανειολήπτη, έστω και σε μικρότερο ποσό από την κανονική δόση.
Ένα δεύτερο αίτημα των πιστωτικών ιδρυμάτων σχετίζεται με τον προσδιορισμό της αξίας των ακινήτων. Οι τραπεζίτες σκοπεύουν να ζητήσουν η αξία των ακινήτων να υπολογίζεται με βάση τις αντικειμενικές αξίες.
Να σημειωθεί ότι οι εκκρεμείς αιτήσεις προς τα Ειρηνοδικεία έχουν ξεπεράσει πλέον τις 150.000. Στο τέλος του 2011 είχαν κατατεθεί περί τις 7.550 αιτήσεις για δικαστική ρύθμιση χρεών, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή και των τραπεζών και είχαν εκδικαστεί μόλις 400.


Δυναμική διαδήλωση στο Σύνταγμα για την Γάζα που έπνιξαν με χημικά (video)

παλαι συνταγμα

Δυναμική διαδήλωση στο Σύνταγμα για την Γάζα που έπνιξαν με χημικά (video)

Εκατοντάδες άνθρωποι από φιλο-παλαιστινιακές οργανώσεις, αλληλέγγυοι, συμμετείχαν στη δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για όσα τραγικά συμβαίνουν…

H πρώτη δήλωση του Πάρι Καρβουνόπουλου μετά το εγκεφαλικό: Μου έδωσε αναβολή ο Θεός

karvounopoulos

H πρώτη δήλωση του Πάρι Καρβουνόπουλου μετά το εγκεφαλικό: Μου έδωσε αναβολή ο Θεός

Συγκλονιστική ανάρτηση από τον δημοσιογράφο Πάρι Καρβουνόπουλο, μετά την περιπέτεια υγείας του και το εγκεφαλικό.