Newsroom

Newsroom

Αλλαγές στον χαρακτηρισμό Ι1 για ορισμένες κατηγορίες στις Ε.Δ

Μικρές αλλαγές στα χαρακτηριστικά Σωματικής Ικανότητας για όσους κατατάσσονται στις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και για το προσωπικό τους κομίζει το…

ikaron

Μικρές αλλαγές στα χαρακτηριστικά Σωματικής Ικανότητας για όσους κατατάσσονται στις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και για το προσωπικό τους κομίζει το Προεδρικό Διάταγμα 11/2014 μέσω του νέου πίνακα παθήσεων.

Για τις γυναίκες ο Δείκτης Μάζας Σώματος, προκειμένου να θεωρηθούν ικανές προς υπηρεσία ή Ι1 όπως είναι γνωστό για όσους έχουν υπηρετήσει, ανεβαίνει από 18-25 σε 18-26

Για τους μαθητές της Σχολής Ικάρων η οπτική οξύτητα πρέπει να είναι όχι μικρότερη από 20/20, κατά την αρχική ένταξη και εν συνεχεία (δηλ. Από το 1ο έως το 4ο έτος) σε κάθε οφθαλμό χωρίς διόρθωση 20/50, διορθωμένη με γυαλιά σε 20/20 σε κάθε οφθαλμό και η διαθλαστική ανωμαλία να μην υπερβαίνει την μία (1) διοπτρία (σφαιρικό ισοδύναμο).

Μέχρι τώρα ίσχυε ότι η οπτική οξύτητα πρέπει να είναι όχι μικρότερη από 20/50, σε κάθε οφθαλμό διορθούμενη με γυαλιά σε 20/20 σε κάθε οφθαλμό και η διαθλαστική ανωμαλία να μην υπερβαίνει την μία (1) διοπτρία (σφαιρικό ισοδύναμο)