Newsroom

Newsroom

Αλέξης Τσίπρας: "Ο Σαμαράς σε ρόλο Μπενίνι"!

Με τον…Ρομπέρτο Μπενίνι παρομοίασε τον Αντώνη Σαμαρά ο Αλέξης Τσίπρας, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο ΣΚΑΙ και στον Γιώργο Αφτιά.…

tsipras3

Με τον…Ρομπέρτο Μπενίνι παρομοίασε τον Αντώνη Σαμαρά ο Αλέξης Τσίπρας, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο ΣΚΑΙ και στον Γιώργο Αφτιά. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ανάφερε χαρακτηριστικώς πως ενώ η χώρα οδηγείται μαθηματικά στην καταστροφή, ο πρωθυπουργός, σα να βρίσκεται στη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία του Ιταλού κωμικού, μάς παρουσιάζει πως η ζωή είναι ωραία. «Θα έρθουμε να διαχειριστούμε τα ερείπια που έχουν δημιουργήσει. Δεν μπορούμε να πάμε με συμβατικές πολιτικές. Χρειάζεται πρόγραμμα των πρώτων 100 ωρών, συντριπτικών αλλαγών που θα δημιουργήσει μια νέα έμπνευση στους Έλληνες να εργαστούν σκληρά και να συγκρουστεί η κυβέρνησή τους με αυτούς που μας έχουν βάλει σε αυτόν τον καταστροφικό δρόμο», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.
Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε ιδιαιτέρως σκληρός: «Αυτοί που μας κυβερνούν είναι ακραίοι. Ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος δεν εμφανίζεται στη Βουλή και προτιμά τις στημένες δηλώσεις, περιστοιχίζεται από ακροδεξιούς συμβούλους και κρατά ομήρους τους Βαγγέλη Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη. Δεν είναι δυνατό ένας εκ των τριών της τρόικας, το ΔΝΤ, να λέει ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει κι ο κ. Σαμαράς να κάνει την πάπια. Κοροϊδεύουν το λαό για να πάει αλώβητη η Μέρκελ στις εκλογές. Δεν μπορούσε συνεχώς να βασιζόμαστε στα δάνεια». Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, εξάλλου, κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα πως μετατρέπει τους μικροϊδιοκτήτες σε ενοικιαστές και πως τους απειλεί με δήμευση της περιουσίας τους, επαναλαμβάνοντας τη δική του πρότασή για τη δημιουργία περιουσιολογίου.
Όσον αφορά τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. και τα όσα δήλωσε ο κ. Σαμαράς, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για επικοινωνιακή προσπάθεια να παρουσιάσει η κυβέρνηση το ψάρι κρέας, προσθέτοντας πως ειδικώς για την αγροτική πολιτική η Ελλάδα δεν θα πάρει ούτε ευρώ παραπάνω. Παραλλήλως, ο κ. Τσίπρας επανάλαβε τη δέσμευσή του για σταδιακή αποκατάσταση των χαμηλών συντάξεων, υπογραμμίζοντας πως αν δεν αποκατασταθούν οι χαμηλές συντάξεις και οι χαμηλοί μισθοί δεν θα βγούμε ποτέ από την παγίδα της ύφεσης.
Ερωτώμενος, εξάλλου, για τις κατά καιρούς διαφοροποιήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στις επίσημες πολιτικές, ο επικεφαλής του τόνισε πως δεν θέλει ένα κόμμα «νεκροταφείο», αλλά «φυτώριο» και πως οι διαφορετικές, μειοψηφικές απόψεις θα ακούγονται και πως δεν θα στερήσει από κανέναν το δικαίωμα να λέει την άποψή του, σημειώνοντας πάντως πως η συλλογική γραμμή είναι σαφής. «Έχουμε αδυναμίες, δεν το κρύβουμε. Δεν βλέπουμε, όμως, το λαό ως τροφή για ψηφαλάκια. Δεν με τρομάζει το χαλκείο της Ρηγίλλης. Κάθονται και επεξεργάζονται τί γράφει ο κάθε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο facebook. Eάν είχα σύμβουλο μέσα στη λίστα Λαγκάρντ, θα με είχαν αναγκάσει να παραιτηθώ». «Εμείς κατ’ αρχάς θα πρέπει να σταματήσουμε την καταστροφή. Δεν είμαι ο Χάρι Πότερ και δεν έχω μαγικά ραβδιά. Αυτό θα το πετύχουμε με διεκδίκηση σε ευρωπαϊκό πλαίσιο, γιατί δεν έχουν αξιοποιηθεί οι δυνατότητες της χώρας και με φορολόγηση αυτών που έχουν».

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

σαττι 1

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

Λίγο πριν την εμφάνισή της στον τελικό της Eurovision 2024, η ελληνίδα τραγουδίστρια ετοιμάζεται να…

Αβέβαιο το μέλλον της Γάζας-Απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας ο Νετανιάχου: Συνεχίζουμε την επιχείρηση στη Ράφα

Αβέβαιο το μέλλον της Γάζας-Απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας ο Νετανιάχου: Συνεχίζουμε την επιχείρηση στη Ράφα

Δεν κάνει πίσω το Ισραήλ παρά το «ναι» σε εκεχειρία από τη Χαμάς.

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

aston villa olympiacos 19252

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

Ένας φίλαθλος του Ολυμπιακού αποφάσισε να γιορτάσει το Πάσχα με έναν ιδιαίτερο τρόπο