Αλέξης Τσίπρας: Εμείς δεν θα φτιάξουμε κυβέρνηση με αποστασίες

Συνέντευξη σε οκτώ τηλεοπτικούς σταθμούς της περιφέρειας παραχώρησε το απόγευμα της Κυριακής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας

tsipras

Πυρά κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετικά με τα παιχνίδια εξουσίας στη «δεξιά πολυκατοικία», έκανε την Κυριακή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια διακαναλικής συνέντευξης που έδωσε σε δημοσιογράφους της Περιφερειακής Τηλεόρασης. Ο Αλ. Τσίπρας δεν δίστασε να πει ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί αθέμιτους τρόπους, ενώ η χώρα οδεύει προς τις κάλπες.

«Με κάθε τρόπο θεμιτό ή αθέμιτο ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να επηρεάσει τις εκλογές. Το πόσα κόμματα θα κατέβουν στην εκλογική αναμέτρηση είναι μία προσπάθεια έμμεσου επηρεασμού», είπε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας πως «ποτέ μέχρι τώρα δεν υπήρξε η εξουσιοδότηση σε δικαστές να κρίνουν ποιο κόμμα συνάδει και ποιο κόμμα δεν συνάδει με το Σύνταγμα της χώρας».

«Ποτέ μέχρι τώρα δεν υπήρξε η εξουσιοδότηση σε δικαστές να κρίνουν ποιο κόμμα συνάδει και ποιο κόμμα δεν συνάδει με το Σύνταγμα της χώρας», δήλωσε με νόημα ο Αλ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι «το θέμα τους δεν ήταν το μπλόκο στον Κασιδιάρη αλλά το face control στη δεξιά πολυκατοικία» και τονίζοντας ξεκάθαρα ότι «κόψανε κόμματα που θα έπαιρναν ψήφους από τη Νέα Δημοκρατία».

«Υπάρχει ένα μεγάλο ζήτημα που πρέπει να λάβουμε υπόψη. Ο Μητσοτάκης δεν διστάζει πουθενά. Τις υποκλοπές, τις παρακολουθήσεις δεν τις κάνει ο Ερντογάν, τις κάνει κάνει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Δεν διστάζει να παρακολουθεί το μισό υπουργικό του συμβούλιο, θα διστάσει την επόμενη μέρα;» αναρωτήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας πως «η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει τη χώρα σε μία τροχιά κανονικότητας».

«Εμείς δεν θα φτιάξουμε κυβέρνηση με αποστασίες και εκβιασμούς. Θα είναι τερατογενηση αν γίνει κυβέρνηση Μητσοτάκη – Ακροδεξιάς», κατέληξε.

«Πανικός» και παροχές

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τις προεκλογικές παροχές που έκανε στο παρά πέντε ο Κυρ. Μητσοτάκης. Αναφερόμενος λοιπόν σε αυτή την ενέργεια, ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε με νόημα πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «χάνει και μέσα στον πανικό κάνει αλλαγές». Πρόσθεσε καυστικά πως οι αξιωματούχοι της Ν.Δ. «είναι ικανοί την παραμονή των εκλογών, την Παρασκευή, να εμφανίσουν και μία τρίτη εκδοχή. Κατά τα άλλα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει πρόγραμμα».

«Δεν είμαστε όλοι το ίδιο»

«Δεν είμαστε όλοι το ίδιο, στις εκλογές θα κριθεί αν θα έχουμε Μητσοτάκη ή αλλαγή» τόνισε, καλώντας τους πολίτες να στηρίξουν την πολιτική αλλαγή με ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ειδικά τα νέα παιδιά «που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους έβαλε ‘κόφτη’ και φτάσαμε στο σημείο 20.000 παιδιά κάθε χρόνο να μην μπαίνουν στα πανεπιστήμια».

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε πως θα καταργήσει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, θα ενισχύσει τα πανεπιστήμια με χρηματοδότηση και καθηγητές στα ΑΕΙ, και ότι θα προχωρήσει σε νέους διορισμούς εκπαιδευτικούς.

Και συνέχισε: «Δεν θα είναι το ίδιο αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ για τα δημόσια νοσοκομεία την επόμενη ημέρα» είπε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αδιαφορεί για την δημόσια υγεία και απαξίωσε τα δημόσια νοσοκομεία. «Είναι δυνατόν να έχουμε έναν νοσηλευτή για 50 ασθενείς;» διερωτήθηκε προσθέτοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ενίσχυσης της δημόσιας υγείας και των ανθρώπων που ήταν στην πρώτη γραμμή την περίοδο της πανδημίας.

Αναφερόμενος στην εθνική τραγωδία των Τεμπών, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως «αναμένουμε το πόρισμα της δικαιοσύνης και την δικογραφία» δίνοντας τη δέσμευση ότι δεν θα υπάρξει κανένα περιθώριο συγκάλυψης των αιτιών που οδήγησαν στο χαμό 57 ανθρώπων.

 

 

 

 

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

androulakis

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Στο πασχαλινό μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης εύχεται το φετινό Πάσχα…

Απίστευτο και όμως Κερκυραϊκό: Της έριξαν «Μπότη» στο κεφάλι – Έπεσε από το γραφείο του δημάρχου (video)

KERKYRA 2

Απίστευτο και όμως Κερκυραϊκό: Της έριξαν «Μπότη» στο κεφάλι – Έπεσε από το γραφείο του δημάρχου (video)

Το ιστορικό έθιμο των Μπότηδων παραλίγο να αποδειχθεί μοιραίο στην φετινή του εκδοχή καθώς από…