Newsroom

Newsroom

Αλέξη κάνε το όπως στο Έντεμπε (φωτο)

Του Μαρίνου Γκασιάμη Με στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 μεταβαίνει ο πρωθυπουργός στη σύνοδο κορυφής στη Ρίγα της Λετονίας. Το εσωτερικό του…

1 1591

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Με στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 μεταβαίνει ο πρωθυπουργός στη σύνοδο κορυφής στη Ρίγα της Λετονίας.
Το εσωτερικό του αεροσκάφους αυτού που κανονικά η αποστολή του είναι να μεταφέρει εφόδια και αλεξιπτωτιστές, διαμορφώθηκε ειδικά ώστε το ταξίδι της Ελληνικής αντιπροσωπίας να γίνει όσο πιο άνετο γίνεται.


H απόφαση αυτή ελήφθη επειδή τα δύο Embraer και το Gulfstream είναι καθηλωμένα καθώς βρίσκονται σε διαδικασία συντήρησης.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες θα επιζητήσει μια λύση ώστε να δοθεί τέλος σε αυτή την «μετέωρη» κατάσταση.
Αν ήθελε κανείς να σατιρίσει το γεγονός θα επικαλούνταν την φράση γνωστής ταινίας «πάμε πόλεμο;»
Ωστόσο τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά μιας και οι πολίτες της χώρας έχουν ξεπεράσει τα όριά τους και το μόνο που τους συγκρατεί είναι η καλή πίστη σε μια κυβέρνηση που τους έδωσε αυτό που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τους είχαν στερήσει. Το όνειρο. Ένα όνειρο που εμπεριέχει την δημοκρατική και αξιοκρατική λειτουργία του κράτους και μέσα από αυτή την οικονομική ανάταση.
Ίσως και με αυτές τις σκέψεις ταξιδεύει η ελληνική αντιπροσωπεία στη Ρίγα.
Ένα ταξίδι, μια αποστολή που τηρουμένων των αναλογιών θυμίζει σε κάποιους την αποστολή των ισραηλινών στο Έντεπε, της Ουγκάντα, όπου αφού οι ισραηλινοί κομάντος φορτώθηκαν σε C-130 πέταξαν μέσα στην νύχτα και κατόρθωσαν να απελευθερώσουν ισραηλινούς και άλλους πολίτες που κρατούνταν ως όμηροι.


Ας ελπίσουμε πως η πτήση του Ελληνικού C-130 θα έχει ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση ενός ολόκληρου λαού που κρατείται «όμηρος» μιας πολιτικής λιτότητας που τον τρομοκρατεί και τον λεηλατεί τα τελευταία 5 χρόνια…


 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…