Newsroom

Newsroom

Αλ. Τσίπρας: Ανοίγει και ο δρόμος για την έξοδο απ' την επιτροπεία

Η ολοκλήρωση αυτού του έργου μετά από πολλά χρόνια έρχεται να δείξει ότι η χώρα μας μπορεί να σταθεί στα πόδια της, μπορεί να ξεπεράσει την κρίση, σημείωσε ο πρωθυπουργός εγκαινιάζοντας τον οδικό άξονα Κορίνθου - Πατρών.

58ecb32b1dc524eb618b475a

Η σημερινή είναι μια ημέρα χαράς για την Πελοπόννησο, καθώς ολοκληρώθηκε ένα έργο που πολλοί πίστευαν ότι δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της Ολυμπίας Οδού, του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Πατρών    

Όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, η ολόκληρωση του έργου δείχνει ότι ανοίγουν δρόμοι μπροστά μας, ανοίγει ο δρόμος που περιόριζε τη δυτική Ελλάδα στην επαφή της με το κέντρο της χώρας, ανοίγει παράλληλα και ο δρομος για να μπορέσουμε να βγουμε σύντομα από την πολυετή επιτροπεία.

Η εικόνα μιας χώρας που παρά τις δυσκολίες και τις στερήσεις του λαού καταφέρνει να στέκεται στα πόδια της, δεν είναι μια εικόνα χώρας που βρίσκεται σε παρακμή, αλλά η εικονα μια χωρας που καταφέρνει να πατάει στα ποόδια της και να κοιτά το μελλον, πρόσθεσε, σημειώνοντας πως «όλες αυτές τις δύσκολες μέρες και την περίοδο της δυσκολης διαπραγμάτευσης, με πολλούς να παριστάνουν τις Κασσάνδρες, σπεύσαμε να δουλέψουμε σκληρά».

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για έργο που εκσυγχρονίζει το οδικό δίκτυο της χώρας, κάνοντας την απόσταση της Πάτρας από Αθήνα 1 ώρα και 40 λεπτά, ενώ σημείωσε πως ο δρόμος παραδίδεται έγκαιρα, για να έχουμε μια ασφαλή πασχαλινή έξοδο.

Επισήμανε πως ένας και μοναδικός ο ιδιοκτήτης των έργων, ο ελληνικός λαός, ενώ σημείωσε πως «καταφέραμε έργα που είχαν βαλτώσει να τα ξεκολλήσουμε», προσθέτοντας πως «αποδείξαμε ότι ο τρόπος να προχωρούν τα έργα, ακόμη και σε κρίση, είναι να υπάρχει πολιτική βούληση και συναντίληψη».

Επίσης ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι τα έργα που ολοκληρώνονται έχουν πολλούς πατέρες ενώ εκείνα που υπερκοστολογούνται ή δεσμεύονται από προβληματικές συμβάσεις δεν έχουν κανέναν. Ακόμα, εστίασε στην επαναδιαπραγμάτευση που έκανε η κυβέρνηση η οποία σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρωθυπουργού, κατέστησε εφικτή την ολοκλήρωση του έργου εξασφαλίζοντας όφελος για το Δημόσιο 172 εκ. ευρώ    

Χρήστος Σπίρτζης: Λήγει η πολυετής απομόνωση

«Λήγει η πολυετής απομόνωση της Πάτρας, της Δυτικής Ελλάδας, της Ηπείρου και των Επτανήσων, τελειώνει οριστικά ο οδικός αποκλεισμός, για περισσότερα από δέκα χρόνια, της Πάτρας», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στην τελετή εγκαινίων του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Πατρών.

Ο υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση ολοκλήρωσε έργα που τα παρέλαβε «τελματωμένα». «Εμείς παραδίδουμε το έργο στον ελληνικό λαό, με τη δική μας ευγένεια και τον δικό μας πατριωτισμό», πρόσθεσε.

Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης

Η τελετή των εγκαινίων και της παράδοσης στην κυκλοφορία της Κορίνθου – Πατρών ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι, στις σήραγγες της περιοχής Παναγοπούλας και συγκεκριμένα στη δυτική είσοδο του νότιου κλάδου, με κατεύθυνση προς την Αθήνα. 

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ η συγκεκριμένη σήραγγα αναμένεται να ονομαστεί “Ανδρέας Παπανδρέου”. Το συνολικό κόστος των διοδίων για τα ΙΧ από Ελευσίνα μέχρι Πάτρα ανέρχεται στα 11 ευρώ και 50 λεπτά.

Μετά τα εγκαίνια ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών , όπου και θα ακολουθήσει δεξίωση της εταιρείας. Το Μουσείο όπως ανακοινώθηκε θα είναι κλειστό από τις 10 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα.

Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, στο δημαρχιακό μέγαρο της πόλης, όπου θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση με τους δημάρχους του νομού Αχαΐας, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολου Κατσιφάρα και του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Γρηγόρη Αλεξόπουλου.

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Καταγραφή 4

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Ευτυχώς οι δυο επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους

Άστον Βίλα: Φίλαθλος έπαθε ανακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό – Η γυναίκα διασώστης που του έσωσε τη ζωή

Καταγραφή 2

Άστον Βίλα: Φίλαθλος έπαθε ανακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό – Η γυναίκα διασώστης που του έσωσε τη ζωή

Δραματικές στιγμές στο Villa Park πριν το παιχνίδι της Άστον Βίλα με τον Ολυμπιακό

Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο «καίει» τον νονό που ασελγούσε στο βαφτιστήρι του – «Είμαι άρρωστος αλλά με προκάλεσε»

Krhtht

Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο «καίει» τον νονό που ασελγούσε στο βαφτιστήρι του – «Είμαι άρρωστος αλλά με προκάλεσε»

Ο 50χρονος ισχυρίστηκε ότι τον προκάλεσε ο νεαρός και δήλωσε ότι είναι συντετριμμένος και άρρωστος