Newsroom

Newsroom

Ακυρώθηκε πλειστηριασμός 85 έργων Μιρό για διάσωση τράπεζας

Ο πλειστηριασμός 85 έργων του Ισπανού ζωγράφου, Μιρό, που ήταν προγραμματισμένος για σήμερα το βράδυ στο Λονδίνο, ακυρώθηκε εξαιτίας των…

miro

Ο πλειστηριασμός 85 έργων του Ισπανού ζωγράφου, Μιρό, που ήταν προγραμματισμένος για σήμερα το βράδυ στο Λονδίνο, ακυρώθηκε εξαιτίας των αντιδράσεων που πυροδότησε στη Λισσαβόνα, αφού τα έργα θα έπρεπε να πωληθούν από το πορτογαλικό δημόσιο για τη… διάσωση της Banco Portugues de Negiocios (BNP).

Το πορτογαλικό δημόσιο σκόπευε να αποκομίσει 35 εκατ. ευρώ από τα 85 έργα του Μιρό που είχε αγοράσει το 2006 η ΒΝΡ, που εθνικοποιήθηκε δύο χρόνια αργότερα για να αποφύγει την πτώχευση, προκαλώντας ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα στην Πορτογαλία.

Ο πλειστηριασμός ακυρώθηκε μετά από την κινητοποίηση 9.000 πολιτών που υπέγραψαν από το διαδίκτυο έκκληση για την ακύρωσή του.

Το Μπλόκο της Αριστεράς και το ΚΚ της Πορτογαλίας κατήγγειλαν ως παράνομη την προσπάθεια πώλησης των έργων του Μιρό, εκτιμώντας παράλληλα ότι η εκποίηση του πολιτιστικού πλούτου στρέφεται εναντίον του εθνικού συμφέροντος της χώρας.

Λαμία-Δηλητηρίαση μαθητών: Τι ανακοίνωσε η εταιρεία που φτιάχνει τα σχολικά γεύματα

λαμια δηλητηριαση

Λαμία-Δηλητηρίαση μαθητών: Τι ανακοίνωσε η εταιρεία που φτιάχνει τα σχολικά γεύματα

Την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης ζήτησαν ορισμένοι γονείς, οι οποίοι μετέβησαν στον εισαγγελέα Λαμίας, ενώ…