Ακροδεξιά στροφή στην Ολλανδία, πανηγυρίζουν Λεπέν και Όρμπαν

Νικητής των εκλογών ο ακροδεξιός Βίλντερς, που υπόσχεται να "επιστρέψει τη χώρα στους Ολλανδούς"

AP23326743638157

Ο Ολλανδός ακροδεξιός λαϊκιστής Γκέερτ Βίλντερς δεσμεύτηκε να “επιστρέψει τη χώρα στους Ολλανδούς”, σε μια πρώτη αντίδραση στην κατά τα φαινόμενα ηχηρή νίκη του στις βουλευτικές εκλογές.

“Θα πρέπει να βρούμε τρόπους να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των ψηφοφόρων μας, να επαναφέρουμε τους Ολλανδούς στο νούμερο ένα”, δήλωσε ο Βίλντερς μετά τη δημοσιοποίηση ενός exit poll που έδειξε ότι το κόμμα του, το PVV, έχει μεγάλο προβάδισμα έναντι των άλλων κομμάτων.

Ο Βίλντερς κάλεσε τα άλλα ολλανδικά κόμματα να συνεργαστούν για να σχηματίσουν συνασπισμό, τονίζοντας ότι το PVV “δεν μπορεί πλέον να αγνοηθεί”.

“Τώρα είναι η ώρα τα κόμματα να αναζητήσουν συμφωνίες, δεν μπορούν πλέον να μας αγνοούν”, υπογράμμισε, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

“Οι Ολλανδοί ελπίζουν ότι ο λαός θα μπορέσει να ανακτήσει τη χώρα του και ότι θα διασφαλίσουμε να μειωθεί το τσουνάμι των αιτούντων άσυλο και της μετανάστευσης”, πρόσθεσε ο Βίλντερς ενώπιον των ενθουσιωδών υποστηρικτών του στη Χάγη.

Πανηγυρίζουν Λεπέν και Όρμπαν

Η επικεφαλής του ακροδεξιού γαλλικού κόμματος Εθνικός Συναγερμός Μαρίν Λεπέν «συνεχάρη» τον Χέερτ Βίλντερς και την παράταξή του. «Συγχαρητήρια στον Χέερτ Βίλντερς και στο PVV για τη θεαματική επίδοσή τους στις βουλευτικές εκλογές, που επιβεβαιώνει την αυξανόμενη προσήλωση στην υπεράσπιση των εθνικών ταυτοτήτων. Λόγω του ότι οι λαοί αρνούνται να δουν τον εθνικό πυρσό να σβήνει η ελπίδα για αλλαγή παραμένει ζωντανή στην Ευρώπη», ανέφερε η κυρία Λεπέν μέσω X (του πρώην Twitter).

Αλλά και ο εθνικιστής δεξιός πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, ο Βίκτορ Όρμπαν, εξέφρασε την ικανοποίησή του διότι κατ’ αυτόν πνέουν «άνεμοι της αλλαγής», μετά τη νίκη της άκρας δεξιάς του Χέερτ Βίλντερς στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες Τετάρτη στην Ολλανδία.

«Οι άνεμοι της αλλαγής είναι εδώ», έκρινε ο Βίκτορ Όρμπαν σε ανάρτησή του συνταγμένη στα αγγλικά στο X, προσθέτοντας: «Συγχαρητήρια στον Χέερτ Βίλντερς για τη νίκη του» στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές.

Καλλιάνος: «Όλα θα πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης – Να μη βρεθεί κανένας στη θέση του πατέρα μου»

kallianos4

Καλλιάνος: «Όλα θα πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης – Να μη βρεθεί κανένας στη θέση του πατέρα μου»

Νέα ανάρτηση από τον Γιάννη Καλλιάνο για τον θάνατο του πατέρα του.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ελεύθερος ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί

ΡΕΝΤΗ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ελεύθερος ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί

Οι απολογίες συνεχίζονται για τους υπόλοιπους 29 που έχουν προγραμματιστεί να απολογηθούν σήμερα ενώπιον τριών…

Καρφί από τον Νίκο Μάνεση για τον Λιάγκα: «Ο Γιώργος προφανώς έχει περισσότερο IQ από μένα» (video)

λιαγκαςΜανεσης

Καρφί από τον Νίκο Μάνεση για τον Λιάγκα: «Ο Γιώργος προφανώς έχει περισσότερο IQ από μένα» (video)

Ο παρουσιαστής του Alpha απάντησε, στα αιχμηρά σχόλια που δέχθηκε από τον Γιώργο Λιάγκα.