Newsroom

Newsroom

Ακινητοποιημένα τα περισσότερα μέσα μεταφοράς

Χωρίς μετρό, ΗΣΑΠ, λεωφορεία και τρόλεϊ θα παραμείνει σήμερα η πρωτεύουσα, λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων. Κανονικά κινούνται το τραμ…

Χωρίς μετρό, ΗΣΑΠ, λεωφορεία και τρόλεϊ θα παραμείνει σήμερα η πρωτεύουσα, λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων. Κανονικά κινούνται το τραμ και ο προαστιακός. Μποτιλιάρισμα στους δρόμους. Δεν ισχύουν δακτύλιος και λεωφορειολωρίδες.
Νέα ταλαιπωρία περιμένει και σήμερα Τέτάρτη το επιβατικό κοινό της Αθήνας λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ειδικότερα, ακινητοποιημένα θα μείνουν για 24 ώρες τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και το Μετρό, ενώ κανονικά θα κινηθούν το Τραμ και ο Προαστιακός.
Επίσης, δεν θα ισχύει για σήμερα το μέτρο του δακτυλίου, καθώς και οι λεωφορειολωρίδες.

Το απεργιακό δελτίο των επομένων ημερών έχει ως εξής:
Πέμπτη: Ακινητοποιημένοι θα μείνουν για 24 ώρες οι συρμοί του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου.

Παρασκευή: «Χειρόφρενο» στα λεωφορεία από τις 11 το πρωί έως τις 3.30 το μεσημέρι, τα τρόλει απο τις 11 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι και τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο από τις 12.00 έως τις 4.00 το απόγευμα.

Ο υφυπουργός Υποδομών απέκλεισε το ενδεχόμενο επίταξης των απεργών, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής κάλεσε τους εργαζόμενους να δείξουν υπευθυνότητα.

Χάος στους δρόμους
Κυκλοφοριακά προβλήματα παρατηρούνται το πρωί της Τετάρτης σε βασικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας, εξαιτίας της απεργίας στα μέσα μεταφοράς.

Ειδικότερα, πολύ αυξημένη είναι η κίνηση στην είσοδο της Αθηνών – Λαμίας, από το ύψος της Κηφισιάς, καθώς επίσης και στα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Κηφισίας.

Παράλληλα, με χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα οχήματα στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, την Μεσογείων, την Κατεχάκη (στο ρεύμα προς Ηλιούπολη), στην άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας, την Βασιλέως Κωνσταντίνου, την Καλλιρρόης, στο ρεύμα καθόδου της Λ.Συγγρού, την Σταδίου και την Πειραιώς.

Συζήτηση σε υψηλούς τόνους

Ανέβηκαν την Τρίτη οι τόνοι στην Βουλή και συγκεκριμένα στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων όπου συζητούνταν οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την εξυγίανση και αναδιάρθρωση των συγκοινωνιών.

Οι συνδικαλιστές δήλωσαν ότι δεν μπορούν να δεχτούν τις μειώσεις μισθών και τις υποχρεωτικές μετατάξεις, ενώ ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Αττικό Μετρό, Αντώνης Σταματόπουλος, δήλωσε ότι οι απεργοί συνάδελφοί του απειλούνται με απόλυση από την εταιρεία και γι’ αυτό το λόγο δήλωσε ότι θα αποχωρήσει από τη συζήτηση.

Ο Δημήτρης Ρέππας καυτηρίασε τη στάση του συνδικαλιστή, κάνοντας λόγο για «βαρύτατη προσβολή προς τη Βουλή και τα κόμματα», επισημαίνοντας ότι “συνδικαλιστής που δεν καταθέτει εδώ στη Βουλή τις απόψεις του σημαίνει ότι είτε δεν πιστεύει στα επιχειρήματά του ή ότι αυτά που υπερασπίζεται δεν είναι αυτά που φανερώνει και ισχυρίζεται”.

Στο πλευρό των συνδικαλιστών τάχθηκαν τα κόμματα της αριστεράς ενώ αντιδράσεις εξέφρασε και ο εκπρόσωπος της ΝΔ. Ωστόσο με παρέμβαση του προέδρου της επιτροπής της Βουλής, Ανδρέα Μακρυπίδη, που κάλεσε τον συνδικαλιστή να παραμείνει και να καταθέσει τις απόψεις του, η ένταση αποσοβήθηκε.

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κατέθεσε στη συνέχεια τις απόψεις της κυβέρνησης για τις αλλαγές και την αναδιάρθρωση στις αστικές συγκοινωνίες.
http://www.ethnos.gr

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

AP24100648847136

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

Ο ντετέκτιβ Λιούις Χιουζ είπε ότι εξετάζονται τέσσερις σκηνές εγκλήματος στο Σάλφορντ και την ευρύτερη…

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

σιδηροπουλος

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

Συνέντευξη μαζί με τη μητέρα του έδωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

AP24120324819137

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

«Υπάρχουν άλλοι παγιδευμένοι στη λάσπη που εργαζόμαστε για να ανασύρουμε» - Η χώρα πλήττεται από…