Αίσιο τέλος στο θρίλερ με την απαγωγή Λεμπιδάκη: Ελεύθερος ο επιχειρηματίας μετά από έφοδο της αστυνομίας

Ελεύθερος αφέθηκε, μετά από έξι μήνες στα χέρια των απαγωγέων του, ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης, μετά από έφοδο της αστυνομίας.

59ccb8371dc5247b388b463b

Σύμφωνα
με τις πρώτες πληροφορίες, δυνάμεις της
αστυνομίας πραγματοποίησαν έφοδο σε
αποθήκη μεταχειρισμένων αυτοκινήτων σε περιοχή του νομού Ρεθύμνου, περίπου 4 χιλιόμετρα έξω από την πόλη του Ρεθύμνου, όπου και εντόπισαν τον επιχειρηματία
δεμένο, σώο στην υγεία του, αν και εμφανώς
αδυνατισμένο και καταπονημένο.

Οι
ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν
γίνει συνολικά επτά συλλήψεις απαγωγέων, εκ των οποίων οι δύο στη μάντρα όπου έγινε η έφοδος της αστυνομίας.

«Ευχαριστώ τον αστυνομικό διευθυντή και τους άλλους αστυνομικούς της Κρήτης που έκαναν τη δουλειά τους με ακρίβεια και μυστικότητα», είπε ο επιχειρηματίας στις πρώτες του δηλώσεις, όπως αναφέρει το neakriti.gr.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας ξεκαθάρισε πως δεν πληρώθηκαν λύτρα για την απελευθέρωση του επιχειρηματία, τονίζοντας πως η επιχείρηση της αστυνομίας έγινε αιφνιδιαστικά και στην κατάλληλη χρονική στιγμή για να μην κινδυνεύσει η σωματική ακεραιότητα του Μ. Λεμπιδάκη.

Η επιχείρηση της αστυνομίας, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί από την Κρήτη και την Αθήνα, είχε προετοιμαστεί προσεκτικά και κάτω από άκρα μυστικότητα, αφού οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα τους απαγωγείς.

Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται εντός της ημέρας από την αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μιχάλης Λεμπιδάκης απήχθη το απόγευμα της Πέμπτης 30 Μαρτίου ενώ πήγαινε με το αυτοκίνητο από το Ηράκλειο της Κρήτης προς τα Καλέσσα, έναν οικισμό έξω από την πόλη. Οι απαγωγείς οι οποίοι τον παρακολουθούσαν πολύ καιρό πριν, είχαν στήσει ενέδρα και κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν, να τον βγάλουν από το αυτοκίνητό του και τελικά να εξαφανιστούν μαζί του.