Αίγυπτος: Παραιτήθηκε η κυβέρνηση που υποστηρίζεται από το στρατό

Την παραίτησή της υπέβαλλε η αιγυπτιακή κυβέρνηση που υποστηρίζεται από το στρατό, όπως ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Αλ-Αχράμ. Μάλιστα…

Την παραίτησή της υπέβαλλε η αιγυπτιακή κυβέρνηση που υποστηρίζεται από το στρατό, όπως ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Αλ-Αχράμ.

Μάλιστα την πληροφορία αυτή μετέδωσε αιγύπτιος αξιωματούχος, ενώ η εφημερίδα επικαλείται πηγή η οποία ανέφερ ότι η απόφαση ελήφθη έπειτα από 15λεπτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο αρχηγός του στρατού στατάρχης Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, ο οποίος αναμένεται να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία, ήταν υπουργός ΄Αμυνας της παραιτηθείσας κυβέρνησης.

Η ανακοίνωση του Αιγύπτιου πρωθυπουργόύ Χάζεμ ελ Μπεμπλάουι αναφέρει “ότι υπουργικό συμβούλιο έλαβε σήμερα την απόφαση να υποβάλει την παραίτησή του στον πρόεδρο της δημοκρατίας”, χωρίς να δώσει καμιά διευκρίνιση για τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση αυτή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπεμπλάουι διορίστηκε πρωθυπουργός μετά την ανατροπή από το στρατό του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι τον Ιούλιο ύστερα από μαζικές διαδηλώσεις εναντίον του.

Τσίπρας: Δέσμευση στους αγρότες για δέσμη μέτρων για την μείωση του κόστους παραγωγής

Τσίπρας: Δέσμευση στους αγρότες για δέσμη μέτρων για την μείωση του κόστους παραγωγής

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την δέσμη μέτρων για την χρηματοδότηση των αγροτών μέσω του Ταμείου…