Newsroom

Newsroom

Αγρότες: Αποφασίζουν στα μπλόκα για κλιμάκωση κινητοποιήσεων ή εκτόνωση

Αυτό που εξετάζουν οι αγρότες ως επόμενο στάδιο πίεσης είναι οι πολύωροι αποκλεισμοί των εθνικών οδών.

τρακτερ

Αύριο, Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι στη Νίκαια της Λάρισας θα πραγματοποιηθεί η πανελλαδική συνεδρίαση των εκπροσώπων των αγροτών από όλη την Ελλάδα, ώστε να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους μετά και τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Προς το παρόν, οι αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις με αποκλεισμούς εθνικών οδών, ενώ στα μπλόκα έχουν διαμορφωθεί δύο τάσεις: η μία πιο ήπια, προκρίνει την αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων, και η άλλη προτείνει δυναμικές κινητοποιήσεις με κάθοδο στην Αθήνα.

Τα πρώτα δείγματα από τις απογευματινές κατά τόπους συνελεύσεις, οδηγούν στην κλιμάκωση των αντιδράσεων, καθώς η μεγαλύτερη μάζα των αγροτών φέρεται να παρέμεινε ανικανοποίητη από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και να εμμένει στα αρχικά αιτήματα γύρω από το υψηλό κόστος παραγωγής.

Αυτό που εξετάζουν οι αγρότες ως επόμενο στάδιο πίεσης είναι οι πολύωροι αποκλεισμοί των εθνικών οδών. Μάλιστα, στο τραπέζι υπάρχουν δύο προτάσεις, η μία να κατέβουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα μέσα στο Σαββατοκύριακο και η άλλη να πραγματοποιηθεί η πορεία μέχρι τη Βουλή μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

«Δεν θα επιτρέψουμε να χωριστεί η Ελλάδα στα δυο» διαμηνύει η κυβέρνηση, την ώρα που κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν ότι ο πρωθυπουργός κατέθεσε ουσιαστικές και δίκαιες προτάσεις, με μόνιμα μέτρα για το ενεργειακό κόστος. Στο Μαξίμου τηρούν στάση αναμονής και υποστηρίζουν ότι έχει ανοίξει ορθάνοιχτα το παράθυρο του διαλόγου.

Παράλληλα, θεωρούν ότι και οι αγρότες – εκπρόσωποι των μπλόκων κατάλαβαν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό τους εστιάζοντας κυρίως στο μείζον πρόβλημα που είναι το κόστος παραγωγής, προσπαθώντας να βρει λύσεις, είτε με τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, είτε με το ρεύμα όπου εκεί πιστεύεται ότι έχει γίνει μια γενναία έκπτωση που δεν βαρύνει τον προϋπολογισμό αλλά τους παρόχους.

Απέκλεισαν τα τελωνεία Ευζώνων

Ένταση μεταξύ των αγροτών και των αρχών σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο τελωνείο Ευζώνων καθώς εισαγγελέας και αστυνομία απείλησαν τους παραγωγούς με συλλήψεις.

Ο σχεδιασμός των αγροτών ήταν να προχωρήσουν σε μπλόκο δύο ωρών στη λωρίδα των φορτηγών μετά τις 7 το βράδυ όπως έκαναν και την Τρίτη.

Είχε προηγηθεί αποκλεισμός στη λωρίδα των φορτηγών από τη 1 έως τις 3μμ.

Φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε 2 παραλίες της Αττικής – Δείτε τις εικόνες και την ανάρτηση της ΑΝΙΜΑ

Φλαμίνγκο

Φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε 2 παραλίες της Αττικής – Δείτε τις εικόνες και την ανάρτηση της ΑΝΙΜΑ

Μαγικές εικόνες καθώς πανέμορφα φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε παραλίες της Αττικής