Newsroom

Newsroom

Αγρια συμπλοκή με άρωμα τρομοκρατίας

Πυρ εναντίον αστυνομικών που πήγαιναν για έλεγχο ρουτίνας, άνοιξαν δύο νεαροί στο Ηλιακό Χωριό, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσουν. Αιμόφυρτος…

Πυρ εναντίον αστυνομικών που πήγαιναν για έλεγχο ρουτίνας, άνοιξαν δύο νεαροί στο Ηλιακό Χωριό, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσουν. Αιμόφυρτος και ένας από τους δράστες. Για πιθανή προετοιμασία τρομοκρατικής ενέργειας κάνει λόγο η ΕΛΑΣ.
Ενδεχόμενη προετοιμασία τρομοκρατικής ενέργειας «βλέπουν» οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ πίσω από την αιματηρή ένοπλη συμπλοκή, με τραυματίες δύο αστυνομικούς και έναν από τους δράστες, που έγινε χθες στις 7 το απόγευμα στο Ηλιακό Χωριό της Πεύκης, χωρίς, ωστόσο, να έχουν αποκλείσει την πιθανότητα άλλης ενέργειας του κοινού ποινικού δικαίου.
Οι αστυνομικοί πήγαιναν για έναν έλεγχο ρουτίνας σε άτομο που ενοχλούσε τους υπαλλήλους του Πολιτιστικού Κέντρου Πεύκης, αλλά τυχαία έπεσαν πάνω σε δύο άλλα άτομα που άνοιξαν πυρ εναντίον τους, μετατρέποντας την περιοχή σε πεδίο μάχης.
Ο ένας από τους δράστες κατάφερε να ξεφύγει με το περιπολικό, πυροβολώντας και σέρνοντας τον έναν από τους αστυνομικούς που προσπαθούσε να τον σταματήσει, ενώ ο σύντροφός του και ο δεύτερος αστυνομικός κείτονταν αιμόφυρτοι στο έδαφος.

Ο τραυματίας από τις σφαίρες των αστυνομικών, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από αστυνομικές πηγές, είναι ένας 28χρονος που ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο και πυροβόλησε με πιστόλι τύπου «γκλοκ», που βρέθηκε δίπλα του.

Τα δραματικά γεγονότα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, συνέβησαν ως εξής:

Μία υπάλληλος του Πολιτιστικού Κέντρου τηλεφώνησε στην Αμεση Δράση, ζητώντας να πάει ένα περιπολικό για ενοχλητικό άτομο.

Λίγο αργότερα, το περιπολικό που έφτασε στο σημείο, σε απόσταση περίπου 100 μέτρα από το Πολιτιστικό Κέντρο, στη συμβολή των οδών Αιόλου και Επικούρου, έπεσε πάνω σε δύο άτομα που οι αστυνομικοί θεώρησαν ύποπτα και κατέβηκαν να τα ελέγξουν.

Οταν όμως πλησίασαν, ο ένας πυροβόλησε αιφνιδιαστικά με πιστόλι εναντίον τους από κοντινή απόσταση.

Ο πρώτος αστυνομικός δέχτηκε τρεις σφαίρες στο στήθος, αλλά σώθηκε χάρη στο αλεξίσφαιρο γιλέκο που φορούσε, μια σφαίρα όμως τον βρήκε στην κοιλιά κάτω από το γιλέκο.

Ο δεύτερος αστυνομικός ανταπέδωσε τα πυρά στον δράστη που προσπαθούσε να φύγει, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει.

Ο δεύτερος δράστης μπήκε στο περιπολικό για να φύγει, αλλά ο αστυνομικός όρμησε μέσα από το παράθυρο του συνοδηγού για να τον τραβήξει έξω, ο δράστης όμως τον πυροβόλησε με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στον ώμο, αφού και αυτός φορούσε αλεξίσφαιρο.

Το περιπολικό έσυρε τον αστυνομικό για πενήντα μέτρα, όπου έπεσε στον δρόμο.

Ο άγνωστος διέφυγε με το υπηρεσιακό όχημα, το οποίο εγκατέλειψε στην οδό Θεσσαλονίκης 16 κοντά στο ΚΑΤ και εξαφανίστηκε. Μέσα βρέθηκε το πιστόλι που έπεσε από τον αστυνομικό.

Οι δύο τραυματίες αστυνομικοί διακομίστηκαν στο ΚΑΤ, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Ο 28χρονος νοσηλεύεται και αυτός εκτός κινδύνου στον Ερυθρό Σταυρό. Οπως διαπιστώθηκε, έχει κάταγμα από σφαίρα στη λεκάνη, γι’ αυτό ακινητοποιήθηκε και δεν μπόρεσε να διαφύγει μέχρι να φτάσουν οι αστυνομικές ενισχύσεις.

Για την υπόθεση γίνεται έρευνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

ΕΡΕΥΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΩΚΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ
Πήγαν στην περιοχή για να κλέψουν αυτοκίνητο

Την εκδοχή οι δράστες της ένοπλης συμπλοκής να ήθελαν να κλέψουν αυτοκίνητο από την περιοχή και να έπεσαν συμπτωματικά πάνω στους αστυνομικούς ερευνούν οι διωκτικές αρχές, με βάση τα ευρήματα στον τόπο του αιματηρού συμβάντος.

Στον τόπο της συμπλοκής, εκτός από το πιστόλι «γκλοκ», με το οποίο πυροβόλησε ο τραυματίας, και μια εφεδρική γεμιστήρα στην τσέπη του, οι άνδρες της Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής που ερεύνησαν τον χώρο βρήκαν ένα μπιτόνι με βενζίνη και μία τσάντα μέσα στην οποία υπήρχαν δύο κατσαβίδια τύπου «τ» και ένα κάλυμμα για τιμόνι αυτοκινήτου. Επίσης βρέθηκε εκεί και μια μοτοσικλέτα, που όπως προέκυψε είχε κλαπεί πριν από δύο μέρες από την περιοχή της Κυψέλης.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι είχαν το κάλυμμα τιμονιού για να μην αφήσουν δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό όταν θα οδηγούσαν και τη βενζίνη για την περίπτωση που έπεφταν σε όχημα που δεν είχε καύσιμα ή για να το κάψουν μετά την ενέργεια που είχαν σκοπό να διαπράξουν.

Μέχρι αργά το βράδυ γίνονταν έρευνες για τη σύλληψη του δεύτερου δράστη, ο οποίος όμως δεν είχε εντοπιστεί.

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
«Κατέβηκα αμέσως μετά τους πυροβολισμούς και πλησίασα στον αστυνομικό που ήταν πεσμένος στο δρόμο μπροστά από το πάρκο», μας είπε η κ. Δήμητρα, η γυναίκα που περιέθαλψε ένας από τους δυο τραυματίες αστυνομικούς μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο. «Μαζί με μια κοπέλα προσπαθήσαμε να τον συνεφέρουμε του κρατήσαμε το χέρι του χαϊδέψαμε το κεφάλι και του βάλαμε ένα μαξιλάρι κάτω από τον αυχένα».

ΑΝΑΣΤΑΤΟ ΤΟ «ΗΛΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ»
«Πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο στη γειτονιά μας στα 20 χρόνια που ζω εδώ. Το Hλιακό Xωριό είναι μια ήσυχη γειτονιά κατοικιών και έχουμε μόνο το πολιτιστικό κέντρο που δίνει ζωή στην περιοχή», λέει ο κ. Γιάννης, που έσπευσε κοντά στους τραυματίες, όταν άκουσε τους πυροβολισμούς και είδε ανθρώπους αιμόφυρτους στην άσφαλτο.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΜΑΡΑΣ

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΠΛΟΚΗ
«Είδα να περνούν στον νεαρό τις χειροπέδες»

Σοβαρή αναστάτωση προκλήθηκε χθες το απόγευμα στην Πεύκη, λόγω της ανταλλαγής πυροβολισμών στους δρόμους της ήσυχης γειτονιάς του «Ηλιακού Χωριού». Oπως ανέφεραν χθες στο «Εθνος» κάτοικοι της περιοχής, ακούγοντας τους πυροβολισμούς αρχικά θεώρησαν ότι επρόκειτο για πανηγυρισμούς φιλάθλων.

Οταν όμως στη συνέχεια βγήκαν στα μπαλκόνια τους, είδαν αιμόφυρτους δυο αστυνομικούς και έναν πολίτη. «Οταν κατέβηκα είδα έναν αστυνομικό σοβαρά τραυματισμένο. Μια κοπέλα τού κρατούσε το κεφάλι και του μιλούσε για τον κρατήσει ξύπνιο», λέει ο κ. Νίκος, ο οποίος κατοικεί δίπλα στο σημείο της συμπλοκής.

«Λίγο πιο πέρα», συνεχίζει ο ίδιος, «σε ένα παγκάκι του πάρκου καθόταν ένας νεαρός γύρω στα 25 τραυματισμένος στο πόδι. Τον πλησίασα και τον ρώτησα τι είχε συμβεί. Εκείνος μου απάντησε πως ήταν περαστικός και δεν κατάλαβε πώς χτυπήθηκε. Δίπλα του ήταν πεσμένο ένα μηχανάκι, ένα περίστροφο, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα ζευγάρι γυαλιά. Πενήντα μέτρα πιο πάνω ήταν ξαπλωμένος ένας ακόμη τραυματισμένος αστυνομικός. Είχε προλάβει να πηδήξει έξω από το περιπολικό, όταν το έκλεβε ο δράστης. Στη συνέχεια κατέφθασαν άλλα περιπολικά και είδαμε να περνούν χειροπέδες στον νεαρό που καθόταν στο παγκάκι».

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Πεύκης, Παναγιώτης Πανταζής, εξηγεί όλα όσα προηγήθηκαν της συμπλοκής : «Ενας 30χρονος επισκέφθηκε χθες (σ.σ.: προχθές) το πολιτιστικό κέντρο έξω από το οποίο σημειώθηκε το περιστατικό, έβγαζε φωτογραφίες και ζητούσε πληροφορίες. Σήμερα (σ.σ.: χθες) το απόγευμα επέστρεψε, ήθελε να μπει μέσα στις αίθουσες όπου γίνονται τα μαθήματα, έσκισε μερικές αφίσες και γινόταν ενοχλητικός. Η κοπέλα της γραμματείας αναγκάστηκε να καλέσει την αστυνομία. Κανείς δεν μπορεί να συσχετίσει αβίαστα τα δύο γεγονότα, αλλά δεν αποκλείεται να συνδέονται».

Κατερίνα Ροββά
http://www.ethnos.gr

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

σαττι 1

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

Λίγο πριν την εμφάνισή της στον τελικό της Eurovision 2024, η ελληνίδα τραγουδίστρια ετοιμάζεται να…

Αβέβαιο το μέλλον της Γάζας-Απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας ο Νετανιάχου: Συνεχίζουμε την επιχείρηση στη Ράφα

Αβέβαιο το μέλλον της Γάζας-Απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας ο Νετανιάχου: Συνεχίζουμε την επιχείρηση στη Ράφα

Δεν κάνει πίσω το Ισραήλ παρά το «ναι» σε εκεχειρία από τη Χαμάς.

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

aston villa olympiacos 19252

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

Ένας φίλαθλος του Ολυμπιακού αποφάσισε να γιορτάσει το Πάσχα με έναν ιδιαίτερο τρόπο