Newsroom

Newsroom

Αυτοί είναι οι ζάμπλουτοι επιβαίνοντες του υποβρυχίου Titan – Πλήρωσαν 250.000 δολάρια ο καθένας (Εικόνες)

Πλήρωσαν 250.000 δολάρια ο καθένας προκειμένου να ζήσουν αυτήν την εμπειρία και τα ίχνη τους έχουν χαθεί από την Κυριακή.

AP23171180678536

Κορυφώνεται η αγωνία για τις ζωές των επιβαινόντων του βαθυσκάφους Titan, οι οποίοι πλήρωσαν 250.000 δολάρια ο καθένας προκειμένου να ζήσουν αυτήν την εμπειρία και τα ίχνη τους έχουν χαθεί από την Κυριακή.

Παράλληλα, οι έρευνες για τον εντοπισμό του υποβρυχίου συνεχίζονται, ενώ σύμφωνα με υπόμνημα της αμερικανικής κυβέρνησης, υπήρξαν αναφορές ότι ακούστηκαν δυνατοί ήχοι από το υποβρύχιο, οι οποίοι έμοιαζαν με χτυπήματα.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το πλήρωμα των τεσσάρων ατόμων, πέραν του Διευθύνοντος Συμβούλου της OceanGate, Στόκτον Ρας, αποτελείται από τους ακόλουθους: Χάμις Χάρντινγκ, Διευθύνων Σύμβουλο της Action Aviation στο Ντουμπάι, τον Γάλλο Εξερευνητή Πολ Ανρί Ναρζολέ, ο οποίος ειδικεύεται στις καταδύσεις και στην οδήγηση υποβρυχίων σκαφών, και τον Σεχζάντα Νταβούντ, τον πλουσιότερο άνθρωπο του Πακιστάν, με τον γιο του Σουλεμάν.

Οι πέντε ζάμπλουτοι επιβάτες του υποβρυχίου

Ο CEO της OceanGate, Στόκτον Ρας

Ο Στόκτον Ρας, Διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της OceanGate Inc είχε εκπαιδευθεί ως πιλότος και είχε αναδειχθεί, μάλιστα, ως ο youngest jet transport rated pilot του κόσμου σε ηλικία 19 ετών.

Πέρα όμως από ιδρυτής και CEO της εταιρείας που έχει αναλάβει την αποστολή προς το ναυάγιο του Τιτανικού, ο Ρας ίδρυσε και ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης OceanGate Foundation που είχε ως στόχο την αξιοποίηση της υποβρύχιας τεχνολογίας για νέες ανακαλύψεις στον τομέα της ιστορίας και της αρχαιολογίας.

AP23171180645115

Ο δισεκατομμυριούχος Χάμις Χάρντινγκ  

Ο Χάμις Χάρντινγκ, Διευθύνων Σύμβουλος της Action Aviation στο Ντουμπάι, είχε προχωρήσει σε ανάρτηση το Σάββατο την απόφαση του να συμμετέχει στο εξερευνητικό αυτό ταξίδι προς το ναυάγιο του Τιτανικού.

AP23171463653243

Ο Γάλλος εξερευνητής Πολ Ανρί Ναρζολέ

Ένας από τους επιβάτες είναι και ο Γάλλος Εξερευνητής Πολ Ανρί Ναρζολέ, ο οποίος ειδικεύεται στις καταδύσεις και στην οδήγηση υποβρυχίων σκαφών. Περιγράφεται από την OceanGate ως «ο μεγαλύτερος εξερευνητής του Τιτανικού». οποίος ειδικεύεται στις καταδύσεις και στην οδήγηση υποβρυχίων σκαφών. Μάλιστα, στην ιστοσελίδα της OceanGate περιγράφεται ως «ο μεγαλύτερος εξερευνητής του Τιτανικού».

Πακιστανός μεγιστάνας μεταξύ των επιβαίνοντων

Σύμφωνα με την Daily Mail, ένας από τους πλουσιότερους άνδρες του Πακιστάν και ο γιος του ήταν μεταξύ των πέντε ατομων που αγνοούνται στο υποβρύχιο που ξεκίνησε για να δει το ναυάγιο.

Πρόκειται για τον Σεχζάντα Νταβούντ, τον πλουσιότερο άνθρωπο του Πακιστάν, ο οποίος διαχειρίζεται το Ινστιτούτο SETI, μία μη κερδοσκοπική οργάνωση με έδρα την Καλιφόρνια και τον γιο του Σουλεμάν.

Ο 48χρονος Shahzada Dawood, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της φιλανθρωπικής οργάνωσης Prince’s Trust με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, και ο γιος του Sulaiman Dawood, 19 ετών, επέβαιναν στο μικρό υποβρύχιο σκάφος που μετέφερε τουρίστες που πλήρωναν για να δουν το διάσημο ναυάγιο, το οποίο βρίσκεται σε βάθος 12.500 ποδιών κάτω από την επιφάνεια του Ατλαντικού Ωκεανού, 370 μίλια από τις ακτές του Newfoundland στον Καναδά.

«Είμαστε πολύ ευγνώμονες για το ενδιαφέρον που δείχνουν οι συνάδελφοι και οι φίλοι μας και θα θέλαμε να ζητήσουμε από όλους να προσευχηθούν για την ασφάλειά τους», ανέφερε η οικογένεια σε ανακοίνωσή της.

Η οικογένεια Dawood είναι από τις πλουσιότερες στο Πακιστάν και διαθέτει ισχυρούς δεσμούς με το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Shahzada πιστεύεται ότι ζει σε μια έπαυλη στο Surrey με τη σύζυγό του Christine, η οποία εργάζεται ως life coach, τον γιο Sulaiman και την κόρη Alina.

Ο Shahzada είναι αντιπρόεδρος της Engro Corporation, η οποία παράγει λιπάσματα, τρόφιμα και ενέργεια, καθώς και της Dawood Hercules Corporation, η οποία παράγει χημικά. Γεννήθηκε στο Πακιστάν, αλλά μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο του Μπάκιγχαμ.

«Tάραξε τα νερά» και πάλι ο Ηλιας Ψινάκης: Αιχμές στον Ίαν Στρατή για την Μαίρη Συνατσάκη-«Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» (video)

2383711

«Tάραξε τα νερά» και πάλι ο Ηλιας Ψινάκης: Αιχμές στον Ίαν Στρατή για την Μαίρη Συνατσάκη-«Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» (video)

«Το #Metoo είναι πολύ σωστό αλλά ευτελίζεται από μερικούς ανθρώπους που θέλουν να πουλήσουν δύο…

Μέγα σκάνδαλο στην Euroleague: Ο διαιτητής Μπολτάουζερ «πιάστηκε» να κλέβει-Είχε σφυρίξει στο Παναθηναϊκός-Μακάμπι (video)

μπολτάουσερ

Μέγα σκάνδαλο στην Euroleague: Ο διαιτητής Μπολτάουζερ «πιάστηκε» να κλέβει-Είχε σφυρίξει στο Παναθηναϊκός-Μακάμπι (video)

Απίστευτο περιστατικό στο Βελιγράδι, με τον Σλοβένο ρέφερι της Euroleague, Ματέι Μπολτάουζερ, που είχε οριστεί…

Λέκκας για κατολισθήση στην Σαντορίνη: «Πρόκειται για γνωστό πρόβλημα, θα ληφθούν μέτρα ασφαλείας»

thirasia 1

Λέκκας για κατολισθήση στην Σαντορίνη: «Πρόκειται για γνωστό πρόβλημα, θα ληφθούν μέτρα ασφαλείας»

Για την κατολίσθηση στη Θηρασιά μίλησε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, ο οποίος έκανε λόγο για…

Λέσβος: Αυτοκίνητο παρέσυρε δύο πεζούς σε τροχαίο – Χωρίς τις αισθήσεις της γυναίκα

troxaio me egataleipsi

Λέσβος: Αυτοκίνητο παρέσυρε δύο πεζούς σε τροχαίο – Χωρίς τις αισθήσεις της γυναίκα

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα προς την Κυριακή σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα με αγροτικό, τρεις επιβαίνοντες…