Αεροσκάφος με 189 επιβαίνοντες συνετρίβη στην Ινδονησία

Ώρες αγωνίας στην Τζακάρτα

lionair

Αεροσκάφος της ιδιωτικής εταιρείας Lion Air με 189 επιβαίνοντες (επιβάτες και μέλη πληρώματος), κατέπεσε στα ανοικτά των ινδονησιακών ακτών λίγο μετά την απογείωσή του από την Τζακάρτα το πρωί της Δευτέρας (τοπική ώρα), σύμφωνα με τις υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης και το υπουργείο Μεταφορών της Ινδονησίας.

Ο επικεφαλής της διεύθυνσης πολιτικής αεροπορίας του ινδονησιακού υπουργείου Μεταφορών, Σίντου Ραχάγιου, δήλωσε ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν «178 ενήλικοι επιβάτες, ένα παιδί, δύο βρέφη, καθώς και δύο πιλότοι και πέντε μέλη του πληρώματος». Ο ίδιος διευκρίνισε ότι το αεροσκάφος ζήτησε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο πριν χαθεί από τα ραντάρ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών της χώρας, μεταξύ των επιβαινόντων ήταν και 20 Ινδονήσιοι αξιωματούχοι.

Το αεροσκάφος, τύπου Boeing 737 Max 8, εκτελούσε πτήση από την πρωτεύουσα της χώρας Τζακάρτα προς την Πανγκάλ Πινάν, στο νησί Μπανγκά. Η επαφή με το αεροσκάφος χάθηκε 13 λεπτά μετά την απογείωσή του.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για τον αριθμό των θυμάτων, ούτε για τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους το οποίο ήταν ολοκαίνουργιο και χρησιμοποιείτο εδώ και δύο μόλις μήνες. Οι πιλότοι του αεροσκάφους είχαν συμπληρώσει πάνω από 11.000 ώρες πτήσης αθροιστικά.

Οι διασώστες έχουν εντοπίσει στη θάλασσα, κοντά στο σημείο της πρόσκρουσης, προσωπικά αντικείμενα επιβατών όπως τσάντες, ρούχα, κινητά, ταυτότητες και διπλώματα οδήγησης.

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

Oι φοιτητικές οργανώσεις «End Fossil Ghent» και «Ghent Students for Palestine» ένωσαν τις δυνάμεις τους…

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

Η 14χρονη με την μητέρα της πήγαν στην Αστυνομία για να καταγγείλουν περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας…