Ρεσιτάλ αυταρχισμού Άδωνη: Αρνήθηκε να μιλήσει με τα «κακομαθημένα» των καταλήψεων

Με την ουρά στα σκέλια, ο Άδωνης Γεωργιάδης, μετά τα ακροδεξιά του γαβγίσματα, εξαφανίστηκε από τηλεοπτικό παράθυρο, υπό τον φόβο της αντιπαράθεσης με μαθήτρια που συμμετέχει στις καταλήψεις, με το Mega να του κάνει πλάτες

Με ύφος εκατό καρδιναλίων εμφανίστηκε για άλλη μια φορά σε τηλεοπτικό παράθυρο ο Άδωνης Γεωργιάδης, αυτή τη φορά για να «δικάσει» τους μαθητές που κάνουν καταλήψεις, σύμφωνα με τα πιο ακραία πρότυπα.

Πιστός ακόλουθος της αυταρχικότερης κυβερνητικής γραμμής, επιδόθηκε σε ένα κρεσέντο συκοφάντησης των μαθητικών διεκδικήσεων, προχωρώντας σε χυδαίους χαρακτηρισμούς.

Σε πρωινή εκπομπή του Mega το πρωί της Παρασκευής, ο Άδωνης Γεωργιάδης κατάφερε να προκαλέσει ακόμα τις αντιδράσεις των δημοσιογράφων που του απηύθυναν ερωτήσεις για τις μαθητικές καταλήψεις και τα δίκαια αιτήματά τους.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης λοιπόν, με το καλημέρα, τσουβάλιασε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν χθες στο συλλαλητήριο λέγοντας ότι δεν ήταν μαθητές, αλλά αναρχικοί, και χαρακτήρισε «κακομαθημένα» τα παιδιά που συμμετέχουν στις καταλήψεις. «Δεν εκφράζουν τους μαθητές οι καταλήψεις, εκφράζουν κάποιες μικρές, θλιβερές και θορυβώδεις μειοψηφίες» σχολίασε.

Στη συνέχεια, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι με τα μέτρα που ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως οι καταλήψεις σύντομα θα αποτελούν παρελθόν, με τους δημοσιογράφους να θέτουν ερωτήματα σχετικά με τον αποκλεισμό των μαθητών που συμμετέχουν στην κατάληψη από την τηλεκπαίδευση, σχολιάζοντας: «Δεν υπάρχει, όποιος κάνει κατάληψη θα παίρνει απουσία, κι αν θέλει να μείνει στην ίδια τάξη, να μείνει στην ίδια τάξη, τελεία» και συνέχισε στους ίδιους τόνους, λέγοντας ότι «Είμαστε πάρα πολύ μαλακοί με τα παιδιά».

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τα ορθά αιτήματα των παιδιών, δεν δίστασε να αμφισβητήσει την ίδια την πραγματικότητα, ισχυριζόμενος πως δεν υπάρχουν κενά στα σχολεία, με τους δημοσιογράφους να τον διορθώνουν, και τον υπουργό, όντας σε αδιέξοδο, να υποστηρίζει πως δεν κάνουν καταλήψεις τα παιδιά που έχουν «κενά» αλλά τα… κακομαθημένα!

Έπειτα, όταν του είπαν ότι είναι λίγο αφοριστικός, αποδέχτηκε τον χαρακτηρισμό, για να συνεχίσει: «Η ιδέα των μαθητικών καταλήψεων στην Ελλάδα βλάπτει τη νεολαία μας πολύ, και πρέπει να απαλλαγούμε από αυτή».

Μόλις οι δημοσιογράφοι πήγαν να βγάλουν στο τηλέφωνο ένα μέλος της συντονιστικής επιτροπής μαθητών Αθήνας και μαθήτρια Λυκείου, ο υπουργός Ανάπτυξης «απαγόρευσε», ως άλλος αρχισυντάκτης της εκπομπής, να βγει η μαθήτρια στον αέρα. «Εγώ δεν θέλω να κάνω διάλογο με συντονιστικό κατάληψης, θα την βγάλετε αφού τελειώσω εγώ», είπε χαρακτηριστικά, με τον Άδωνη να μένει στο παράθυρο και τo Mega να επιλέγει να προβάλει τις ακρότητες του υπουργού Ανάπτυξης, παρά τη μαθήτρια που ήθελε να παρέμβει για να μιλήσει για τις διεκδικήσεις των μαθητών.

 

Eυρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης: Χάλκινο μετάλλιο για την Άννα Ντουντουνάκη στα 100 μέτρα πεταλούδα με πανελλήνιο ρεκόρ

Eυρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης: Χάλκινο μετάλλιο για την Άννα Ντουντουνάκη στα 100 μέτρα πεταλούδα με πανελλήνιο ρεκόρ

Στη τρίτη συνεχή παρουσία της σε τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, η Ντουντουνάκη ακολούθησε το δρόμο που…

Αντάρτες Χούθι: Στέλνουν μηνύματα κατά επιχειρήσεων που συνεργάζονται με το Ισραήλ

Αντάρτες Χούθι: Στέλνουν μηνύματα κατά επιχειρήσεων που συνεργάζονται με το Ισραήλ

Οι Χούθι της Υεμένης προειδοποίησαν σήμερα όλες τις ναυτιλιακές εταιρείες να μην συνεργάζονται με το…