Newsroom

Newsroom

Adagio: Πέντε ξεχωριστές βραδιές με Μουσικές για τις ημέρες του Πάσχα στο Μέγαρο

Το Πάσχα πλησιάζει και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών έχει προγραμματίσει στο πλαίσιο του κύκλου Adagio, πέντε ξεχωριστές βραδιές για την Εβδομάδα των Θείων Παθών και του Πάσχα – μέρες που αποκτούν βαθύτερο νόημα με το βλέμμα όλων στραμμένο στο προσφυγικό δράμα.

5714f2081dc5244b518b48e2

Αναλυτικά το πρόγραμμα των συναυλιών:

23 Απριλίου/20:30

Ex Silentio: Μνήμη

Έργα από συνθέτες, επώνυμους και ανώνυμους, που έζησαν και δημιούργησαν σε ξένους τόπους μέχρι και τον 16ο αιώνα.

24 Απριλίου/20:30

Μίκης Θεοδωράκης: Ραψωδία – Μαουτχάουζεν

Τρία συμφωνικά έργα του Μίκη Θεοδωράκη με ιδιαίτερο συμβολισμό: το Τροπάριο της Κασσιανής, το πρώτο συμφωνικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη, τη «Ραψωδία για βαρύτονο και ορχήστρα», κατά τον ίδιο τον συνθέτη το «κύκνειο άσμα» του, και τον κύκλο τραγουδιών «Μπαλάντα του Μαουτχάουζεν», έργο με μεγαλειώδη αντιπολεμικό χαρακτήρα που θεωρείται παγκοσμίως από τα πλέον σημαντικά έργα του συνθέτη.

25 Απριλίου/20:30

Οι επτά λόγοι του Ιησού στο Σταυρό

Στο πνεύμα των ημερών, το κατανυκτικό έργο του Χάυντν παρουσιάζεται στην πιανιστική εκδοχή του από τον διακεκριμένο πιανίστα Νίκο Λαάρη και, μέσα από τις συγκλονιστικές φωτογραφίες του Γιάννη Μπεχράκη, συνδέεται με το προσφυγικό δράμα.

26, 27 Απριλίου /21:00

Human Requiem

Μια διαδραστική «χορογραφημένη» εκδοχή του Γερμανικού Ρέκβιεμ του Μπραμς μέσα από την πρωτοποριακή ματιά του Γιόχεν Ζάντιγκ: τα όρια ανάμεσα στο κοινό και τους καλλιτέχνες καταργούνται και η κλασική μορφή της συναυλίας αποδομείται.

27 Απριλίου/20:30

Giuseppe Verdi: Requiem

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα

Ημερομηνία: 23, 24, 25, 26 και 27 Απριλίου 2016