Αχτσιόγλου: «Επιδιώκουμε τη μέγιστη δυνατή πολιτική και ιδεολογική επιρροή»

Στην ερώτηση δε αν μπορεί να κερδίσει τον Κ. Μητσοτάκη απαντά: «Ναι, αλλιώς δεν θα κατέβαινα υποψήφια. Κατεβαίνω υποψήφια για να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να ανακτήσει τη δυναμική του, να ασκήσει μια δομική ισχυρή αντιπολίτευση σήμερα και γρήγορα να επανέλθει σε κυβερνητική τροχιά».

«Η ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., η αφετηρία του, το αξιακό και το θεωρητικό του φορτίο, είναι αναμφισβήτητα στην Αριστερά. Ταυτόχρονα, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι ένα κυβερνητικό κόμμα. Απευθύνεται στο μεγαλύτερο δυνατό ακροατήριο. Επιδιώκουμε να συνομιλήσουμε, να επηρεάσουμε και να πείσουμε όσο δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας. Προφανώς, αυτό αφορά και τους ανθρώπους που αυτοτοποθετούνται στο κέντρο, αφορά ανθρώπους με τους οποίους μπορούμε να βρούμε έναν κοινό βηματισμό σε κρίσιμα θέματα, αλλά δεν νιώθουν πλήρη ιδεολογική ταύτιση. Ανθρώπους νέους κυρίως και όχι μόνον, οι οποίοι νιώθουν ότι η πολιτική μπορεί να μην τους αφορά. Και σε αυτούς τους ανθρώπους επιδιώκουμε να μιλήσουμε, να τους επηρεάσουμε, να τους πείσουμε. Η πολιτική δεν είναι κάτι που “υπερίπταται” ούτε οι άνθρωποι έχουν δεδομένες ταμπέλες όπου εμείς επιλέγουμε σε ποια θα απευθυνθούμε. Δεν απευθυνόμαστε μόνο σε πεπεισμένους. Επιδιώκουμε τη μέγιστη δυνατή πολιτική και ιδεολογική επιρροή. Προφανώς αυτό προϋποθέτει και να ακούσεις τον κόσμο», τόνισε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή της στην Καθημερινή η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

Σχολιάζοντας το ύφος της περιοδείας της σημείωσε: «Δεν δέχομαι ότι είναι μια χαμηλών τόνων περιοδεία. Έχω γυρίσει σχεδόν όλη την Ελλάδα, επικοινωνώ και παρουσιάζω με μαχητικότητα, ένταση και με σαφήνεια την πολιτική μου θέση και την οργανωτική μου πρόταση. Δεν νομίζω ότι η επιδραστικότητα μιας καμπάνιας κρίνεται στον θόρυβο. Κρίνεται στην ουσία της επαφής με τους ανθρώπους. Αν εννοείτε πως η προεκλογική μας περίοδος δεν έχει καρφιά μεταξύ των υποψηφίων, αυτό το θεωρώ πολιτικό πολιτισμό».

Για τον υποψηφιότητα Κασσελάκη δηλώνει: «Η διαδικασία είναι απολύτως ανοιχτή κι αυτό το εννοούμε. Αυτό προβλέπει το καταστατικό, αυτό έχουμε συμφωνήσει. Δηλαδή όποιος θέλει μπορεί να έρθει και να διεκδικήσει τη στήριξη από τους ψηφοφόρους, από τα νυν μέλη του κόμματος και από όσους προσέλθουν εκείνη την ημέρα στη διαδικασία. Άρα, με αυτήν την έννοια είναι απολύτως ευπρόσδεκτη».

Και συμπληρώνει, ερωτώμενη αν αυτή η υποψηφιότητα απομειώνει ψήφους από τη δική της: «Δεν θεωρώ ότι καθένας από εμάς έχει δεδομένες δεξαμενές ψηφοφόρων, που μπαίνει κάποιος και αφαιρεί από κάποιον άλλον. Έχουμε πέντε απολύτως διακριτές υποψηφιότητες, είναι σαφές αυτό. Ο καθένας από εμάς κατέρχεται με την προσωπικότητα του, τη διαδρομή του, την πολιτική του θέση, την οργανωτική του πρόταση και διεκδικεί να πείσει τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό συμμετεχόντων».

Στην ερώτηση δε αν μπορεί να κερδίσει τον Κ. Μητσοτάκη απαντά: «Ναι, αλλιώς δεν θα κατέβαινα υποψήφια. Κατεβαίνω υποψήφια για να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να ανακτήσει τη δυναμική του, να ασκήσει μια δομική ισχυρή αντιπολίτευση σήμερα και γρήγορα να επανέλθει σε κυβερνητική τροχιά. Όχι για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., όχι για εμάς, αλλά διότι δι’ αυτού του οχήματος μπορεί να υπάρξει καλύτερη ημέρα για την ελληνική κοινωνία».

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…

H αστυνομία εισέβαλε σπίτι της, αλλά αυτή δηλώνει: «Είμαστε περήφανα ένοχες για κάθε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης» (vid)

mariare8umno.00 02 39 16.Still002

H αστυνομία εισέβαλε σπίτι της, αλλά αυτή δηλώνει: «Είμαστε περήφανα ένοχες για κάθε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης» (vid)

Σε μια πρωτοφανή κίνηση κατατρομοκράτησης φοιτήτριας προχώρησε η αστυνομία στο Ρέθυμνο την Παρασκευή.