Αχταρμάς από Χωμενίδη: «Ο Πολάκης μοιάζει με τον Μουσολίνι» – Επίθεση σε Κασσελάκη

Ο Χωμενίδης εξαπέλυσε πυρά εναντίον του Πολάκη, στριμώχνοντας στο περίεργο πολιτικό του μίγμα από το ΚΚΕ μέχρι το Μακελειό και τον... Νίκο Ξανθόπουλο

385551457 663044952643109 3625881061324786227 n

Ο Χρήστος Χωμενίδης με άρθρο του στο Capital επιτέθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη και στον Παύλο Πολάκη φτάνοντας στο σημείο να συγκρίνει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με τον δικτάτορα Μουσολίνι.

Εξίσου απαξιωτικοί και ισοπεδωτικοί είναι οι χαρακτηρισμοί και για τον Στέφανο Κασσελάκη από τον συγγραφέα, αν και το μεγαλύτερο μένος του Χωμενίδη στρέφεται κατά του Παύλου Πολάκη.

«Μια παλιά καραβάνα της πιάτσας με διαβεβαίωσε προχθές πως ό,τι λέει και πράττει ο Στέφανος Κασσελάκης είναι καθ’ υπαγόρευσιν του Παύλου Πολάκη. Εξανέστην. Όχι επειδή το αμφισβητώ. Αλλά επειδή το βρίσκω κρίμα -ναι, κρίμα κι άδικο- να αυτοπεριορίζεται ο Παύλος Πολάκης σε ρόλο υποβολέα.

Πιστεύω ειλικρινά πως θα άξιζε στον “αψύ Κρητικό” να ηγηθεί ο ίδιος. Να βγει θριαμβευτικά μπροστά. Έτσι κι αλλιώς ο χώρος του, τα τρία Πι, “Παράταξη Παύλου Πολάκη”, είναι εκεί και τον περιμένει», γράφει χαρακτηριστικά ο Χρήστος Χωμενίδης ενώ στη συνέχεια με έναν μαγικό τρόπο πετάει και ένα ΚΚΕ, ένα Μακελειό, έναν Νίκο Ξανθόπουλο και το κερασάκι στην τούρτα… έναν Μουσολίνι.

Πιο αναλυτικά  Χρήστος Χωμενίδης γράφει για τον Παύλο Πολάκη:

«Αυτός ο κόσμος, που χαλάει την εικόνα του “ελληνικού οικονομικού θαύματος” για το οποίο τόσο επαίρονται τα φιλοκυβερνητικά μέσα, αυτός ο κόσμος “στην απέξω” έχει ώτα ευήκοα προς οποιαδήποτε μορφή αντισυστημικού λόγου.

Είτε εκπορεύεται από τους “antifa” είτε από το έντυπο “Μακελειό”. Είτε αναθεματίζει τη διαπλοκή είτε την παγκοσμιοποίηση. Αυτόν τον κόσμο μπορεί να τον εκφράσει καλύτερα ο Παύλος Πολάκης παρά η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Κυριακός Βελόπουλος, το κόμμα “Νίκη”, ακόμα και το ΚΚΕ.

Γιατί; Διότι ο Παύλος Πολάκης πείθει ότι είναι σάρκα από τη σάρκα τους. Η αφήγησή του, τόσο γλαφυρή στην τοξικότητά της, έχει κάτι από αντάρτικο τραγούδι και κάτι από ταινία του Νίκου Ξανθόπουλου.

Η πρακτική του να συγκρούεται μετωπικά με τους εχθρούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στη Βουλή θυμίζει τον μπάρμπα-Γιώργο στο θέατρο σκιών, ευέξαπτο, ακατέργαστο μα εξαιρετικά δημοφιλή.

Βεβαίως ο Παύλος Πολάκης ξέρει καλά τι τον συμφέρει και μέχρι πού τον παίρνει – απόδειξη η επιστολή μετάνοιας που έστειλε την περασμένη άνοιξη για να γλυτώσει τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Βεβαίως ο Παύλος Πολάκης ουδεμία σχέση έχει με τις περιπέτειες της αριστερής σκέψης σε καμία απολύτως εκδοχή τους. Ο λαϊκισμός του, η εχθροπάθειά του τον κάνει πιο συγγενή με τον Μουσολίνι παρά με τον Γκράμσι ή ακόμα και τον Κάστρο.

Είναι ωστόσο γνησιότερος, εντιμότερος πολιτικά από τον Στέφανο Κασσελάκη. Κάτι λέει. Σε κάποιους απευθύνεται»

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…