Newsroom

Newsroom

802 συλλήψεις στην Κίνα για παράνομη διακίνηση ανηλίκων

Σε μαζικές συλλήψεις 802 ατόμων προχώρησε η κινεζική αστυνομία για συμμετοχή τους σε δύο συμμορίες διακίνησης παιδιών με αποτέλεσμα να…

sillipseis

Σε μαζικές συλλήψεις 802 ατόμων προχώρησε η κινεζική αστυνομία για συμμετοχή τους σε δύο συμμορίες διακίνησης παιδιών με αποτέλεσμα να απελευθερώσει γύρω στα 181 παιδιά.

Στις εφόδους συμμετείχαν περισσότεροι από 10.000 αστυνομικοί οι οποίες πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη Δευτέρα σε 15 περιοχές, ανέφερε στο Διαδίκτυο το υπουργείο Δημόσιας Ασφαλείας.

Ο κυριότερος ύποπτος που καταζητείτο και φέρεται ότι ανήκει σε δίκτυο που έχει διακινήσει περισσότερα από 100 παιδιά είναι ο Σάο Ζονγκγιουάν.

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο χρόνο εντοπίστηκαν από την αστυνομία περισσότερα από 8.000 παιδιά τα οποία είτε είχαν απαχθεί, είτε πουληθεί από τους γονείς τους, σύμφωνα με ρεπορτάζ των κινεζικών μέσων ενημέρωσης.

Τα παιδιά που διακινούνται στην Κίνα αγοράζονται για υιοθεσία από άτεκνα ζευγάρια ή πωλούνται ως οικιακοί βοηθοί. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η πολιτική του ενός παιδιού που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση ευνοεί το φαινόμενο αυτό.

Η κινεζική νομοθεσία προβλέπει αυστηρές ποινές για την διακίνηση παιδιών -ακόμη και την θανατική ποινή.


Μετέωρα: Συγκίνηση από αναρριχητές που αναφωνούν τα ονόματα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών στο δυστύχημα των Τεμπών (video)

anarixites

Μετέωρα: Συγκίνηση από αναρριχητές που αναφωνούν τα ονόματα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών στο δυστύχημα των Τεμπών (video)

Κατά την αναβίωση του εθίμου στον Άϊ Γιώργη τον Μαντηλά