Newsroom

Newsroom

8 χρόνια από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου που συγκλόνισε την χώρα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Πριν 8 χρόνια ένα 15χρονο αγόρι έπεσε νεκρό από την σφαίρα του αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα, στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα στα Εξάρχεια.

584680b21dc524185d8b47f5

Το περιστατικό ακολούθησε πανελλαδική οργή, σάλος και επεισόδια σε όλη την Αθήνα, που τράβηξαν την προσοχή ακόμα και των ξένων μέσων, με το κέντρο να θυμίζει εμπόλεμη ζώνη.

Το κέντρο της Αθήνας έγινε πεδίο μάχης, το κύμα των αντιδράσεων εξαπλώθηκε μέσα σε λίγες ώρες σε όλη την Ελλάδα

Από τις 7 έως τις 10 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν μεγάλες πορείες διαμαρτυρίας στην Αθήνα και σε πολλές πόλεις της χώρας. Μαθητές γυμνασίων και λυκείων προχώρησαν σε πορείες, καταλήψεις σχολείων και αποχή από τα μαθήματα.

Η ΟΛΜΕ, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών και οι δάσκαλοι προκήρυξαν 24ωρη απεργία. Σε τριήμερη προχώρησε η Ομοσπονδία των πανεπιστημιακών.

Οι μαθητές προχώρησαν σε συμβολικές κινητοποιήσεις. Προσέφεραν λουλούδια στους ένστολους και κάποιοι ξάπλωσαν γυμνοί έξω από τη ΓΑΔΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Τρεις ημέρες αργότερα, ο ανακριτής που διερευνά την υπόθεση, η οποία έχει τραβήξει τα βλέμματα των διεθνών μέσων ενημέρωσης δέχεται την κατάθεση αυτοπτών μαρτύρων, καθώς και ένα βίντεο που είχε τραβήξει μια κοπέλα εκείνο το βράδυ και στο οποίο απεικονίζεται η σκηνή του πυροβολισμού.








Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…