Newsroom

Newsroom

60 προσκλήσεις για την ταινία "Η ξένη" την Παρασκευή

Παρακολουθείστε μια αποκλειστική προβολή της ταινίας DIE FREMDE «Η ξένη» της Feo Aladag η οποία έχει αποσπάσει το πρώτο βραβείο…

Παρακολουθείστε μια αποκλειστική προβολή της ταινίας DIE FREMDE «Η ξένη» της Feo Aladag η οποία έχει αποσπάσει το πρώτο βραβείο LUX 2010 (Βραβείο Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου που απονέμει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο).

Τελευταία ενημέρωση (Πέμπτη 5 Μαίου) Υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες προσκλήσεις για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν την ταινία
Το Κουτί της Πανδώρας δίνει 60 προσκλήσεις για την προβολή της ταινίας που θα γίνει την Παρασκευή 6 Μαΐου 2011 και ώρα 17:30 στον κινηματογράφο ΑΠΟΛΛΩΝ ( Σταδίου 19)

Για μονή πρόσκληση στείλτε μέιλ με το όνομα σας στο [email protected] με θέμα ΤΑΙΝΙΑ Η ΞΕΝΗ
Για διπλή πρόσκληση στείλτε μέιλ με τα δυο ονόματα που θα παρευρεθούν στην προβολή της ταινίας στο [email protected] με θέμα ΤΑΙΝΙΑ Η ΞΕΝΗ.
Οι 60 που θα στείλουν πρώτοι μέιλ με το όνομα τους θα κερδίσουν τις προσκλήσεις και θα τους αποσταλεί μέιλ που θα το επιβεβαιώνει. Λέγοντας το όνομα σας εισέρχεστε στον κινηματογράφο.

H ταινία υποτιτλίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για πρώτη φορά σε 23 γλώσσες και θα προβληθεί ταυτόχρονα εντός του Μαίου στις 27 χώρες-μέλη της Ε.Ε.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν

* Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Σταύρος Λαμπρινίδης
* Ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος
* Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής Αλέξανδρος Ζαβός
* Η δημοσιογράφος Τέτα Παπαδοπούλου

οι οποίοι μετά την προβολή θα συνομιλήσουν και ανταλλάξουν απόψεις με το κοινό.


Die Fremde (When We Leave) της Feo Aladag
H Umay, μια νεαρή γυναίκα τουρκικής καταγωγής μεταναστεύει μαζί με τον πεντάχρονο γιο της από την Κωνσταντινούπολη στο Βερολίνο, όπου ζουν η μητέρα κι ο πατέρας της. Η ζωή της όμως εκεί εξελίσσεται σε καθημερινό αγώνα για επιβίωση αλλά και για ανεξαρτησία απέναντι στον συντηρητισμό και την καταπίεση των γονιών της. Οι προσπάθειές της αυτές όμως, ενεργοποιούν αλυσιδωτές αντιδράσεις, απειλητικές για την ζωή της. Πρόκειται για την πρώτη ταινία μυθοπλασίας που σκηνοθετεί η 38χρονη, γεννημένη στη Βιέννη, ηθοποιός Feo Aladag όπου απεικονίζει μια διαδικασία εσωτερικής σύγκρουσης, στην κοινωνία της γερμανικής πρωτεύουσας, με μεγάλο ποσοστό του βερολινέζικου πληθυσμού το οποίο αποτελούν οι μετανάστες από την Τουρκία. Ουσιαστικά η ταινία αποτελεί ένα πρώτης τάξεως οικογενειακό μελόδραμα χαρακτήρων και καταστάσεων. Παράλληλα η επιλογή της σκηνοθέτιδας να έχει τον ήχο off σε πολλές σκηνές (δουλεύοντας με την εκτός «κάδρου» πληροφορία) αφήνει χώρο στην παρατήρηση του ψυχισμού και γεννά διάθεση ακμάζουσας φαντασίας σε όσους παρακολουθήσουν το Die Fremde. Οι ερμηνείες των Sibel Kekilli, Nizam Schiller και Derya Alabora είναι συμπαγείς και τόσο ευρηματικές που κλέβουν την παράσταση από την εσωστρεφή φωτογραφία και το ρέον, καλογραμμένο σενάριο.
http://www.panoramafest.com

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

σαττι 1

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

Λίγο πριν την εμφάνισή της στον τελικό της Eurovision 2024, η ελληνίδα τραγουδίστρια ετοιμάζεται να…

Αβέβαιο το μέλλον της Γάζας-Απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας ο Νετανιάχου: Συνεχίζουμε την επιχείρηση στη Ράφα

Αβέβαιο το μέλλον της Γάζας-Απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας ο Νετανιάχου: Συνεχίζουμε την επιχείρηση στη Ράφα

Δεν κάνει πίσω το Ισραήλ παρά το «ναι» σε εκεχειρία από τη Χαμάς.

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

aston villa olympiacos 19252

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

Ένας φίλαθλος του Ολυμπιακού αποφάσισε να γιορτάσει το Πάσχα με έναν ιδιαίτερο τρόπο