Newsroom

Newsroom

Με τις ευλογίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη ο Μένιος Φουρθιώτης κάνει μηνύσεις και απειλεί…

Και στις κεραίες του Υμηττού μεταφέρθηκε η διαμάχη που προέκυψε τις τελευταίες ώρες, μεταξύ του Μένιου Φουρθιώτη και του ΣΚΑΪ, για τον Happy 104.

fourthiotis 1

Χθες το βράδυ ο πρώην ιδιοκτήτης του σταθμού ανέβασε βίντεο στα social media, που δείχνουν τον ίδιο με παρουσία αστυνομικού στο κέντρο εκπομπής, να ζητά να εισέλθει σε κοντέινερ που «του ανήκει», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο Μένιος Φουρθιώτης ακούγεται να συνομιλεί σε έντονο ύφος με τεχνικούς και φύλακες των εγκαταστάσεων, ενώ σε ένα από τα βίντεο ο ίδιος εμφανίζεται να βάζει λουκέτο σε ένα κοντέινερ.

Ο  άλλοτε παρουσιαστής ανέβασε μια σειρά από έγγραφα που αναφέρουν ότι η μεταβίβαση της συχνότητας των 104 FM στον ΣΚΑΪ έγινε με «εξευτελιστικό» τίμημα, της τάξεως των 196.600 ευρώ, ενώ ο ίδιος βρισκόταν σε «πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση» λόγω εκκρεμών υποθέσεών του στη δικαιοσύνη. Και ένα e-mail στην ΕΕΤΤ όπου ο Μένιος Φουρθιώτης ζητά νέους κωδικούς για το ΣΗΛΥΑ (σύστημα για την καταγραφή των κεραιοσυστημάτων), ακόμα και την προσωρινή διακοπή του σήματος του Happy.

 

 

Υπενθυμίζεται ότι νέο «μέτωπο» ξέσπασε στον χώρο των media, και ειδικότερα του ραδιοφώνου. Όπως αναφέρει δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Αλέξης Κούγιας, ο Μένιος Φουρθιώτης κινήθηκε νομικά εναντίον του ΣΚΑΪ για την εξαγορά της συχνότητας των 104 FM στην οποία σήμερα εκπέμπει ο Happy. Συγκεκριμένα, ο πρώην παρουσιαστής ζήτησε από τον γνωστό ποινικολόγο να καταθέσει μήνυση για απάτη σε βαθμό κακουργήματος εναντίον του ομίλου, και την ακύρωση της διαδικασίας μεταβίβασης του σταθμού.

Σήμερα (σ.σ. 12 Ιανουαρίου), ο γνωστός παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών και επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης μεγάλων διαφημιστικών εταιρειών καθώς και εφημερίδων, ραδιοφωνικών σταθμών (επίγειων και διαδικτυακών) κος Μαίνανδρος-Γεώργιος (Μένιος) Φουρθιώτης επεσκέφθη το γραφείο μου και έθεσε υπόψιν μου στοιχεία, τα οποία αφορούν στις συνθήκες υπό τις οποίες αναγκάστηκε να μεταβιβάσει την κυριότητα του ραδιοφωνικού σταθμού PARTY FM 104 της εταιρείας που του ανήκει κατά 100% PARTY FM ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ Μ Α.Ε έναντι εξευτελιστικού τιμήματος και μου έδωσε την εντολή να στραφώ κατά παντός υπαιτίου, υποβάλλοντας μήνυση για απάτη σε βαθμό κακουργήματος και να καταθέσω ενώπιον των πολιτικών δικαστηρίων αγωγή αναγνώρισης της ακυρότητας της διαδικασίας εις βάρος των αγοραστών της συχνότητας 104.

Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΚΑΪ μέσω της εταιρείας «Μουσική Ψυχαγωγική Ραδιοφωνική Μονοπρόσωπη Α.Ε.», που λειτουργεί τον Happy 104, η οποία αναφέρει ότι η μεταβίβαση του σταθμού έγινε με όλα τα νόμιμα μέσα, κατηγορώντας την άλλη πλευρά για «εκ του πονηρού» ισχυρισμούς και δηλώνοντας ότι θα προσφύγει και εκείνη στη δικαιοσύνη.

Λάβαμε γνώση του από 12.1.2024 Δελτίου Τύπου του δικηγόρου κ. Αλεξίου Κούγια, αναφορικά με τη μεταβίβαση της κυριότητας του ραδιοφωνικού σταθμού PARTY FM 104. Το αληθές είναι, ότι η εν λόγω μεταβίβαση έγινε κατά τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας, με συμβολαιογραφική πράξη, το δε τίμημα καταβλήθηκε με τραπεζική επιταγή κατόπιν συμφωνίας των μερών. Άπαντα τα αναγκαία σχετικά στοιχεία και έγγραφα, έχουν προσηκόντως γνωστοποιηθεί στην αρμόδια ανεξάρτητη αρχή, Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Κάθε περί του αντιθέτου ισχυρισμός είναι ανυπόστατος, καταφανώς ψευδής και «εκ του πονηρού», εκπηγάζει δε, από, ευκόλως αντιληπτά σε όλους, κίνητρα. Επιφυλασσόμαστε να προσφύγουμε σε κάθε αρμόδια δικαστική και εισαγγελική αρχή για την προάσπιση των δικαιωμάτων και των εννόμων συμφερόντων μας.

Η πώληση του Party 104 στον ΣΚΑΪ έγινε το καλοκαίρι του 2022, με απόσχιση του ραδιοφωνικού κλάδου της «Party FM Ραδιοφωνική Α.Ε.», εταιρείας συμφερόντων Φουρθιώτη, και μεταβίβασής του στην «Μουσική Ψυχαγωγική Ραδιοφωνική Μονοπρόσωπη Α.Ε.» του ομίλου του Νέου Φαλήρου, έναντι περίπου 800 χιλιάδων ευρώ. Σύμφωνα με το ΕΣΡ η μεταβίβαση της συχνότητας έχει δηλωθεί και τελεί υπό έλεγχο από την ανεξάρτητη αρχή.

Πηγή: e-tetradio.gr

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…

H αστυνομία εισέβαλε σπίτι της, αλλά αυτή δηλώνει: «Είμαστε περήφανα ένοχες για κάθε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης» (vid)

mariare8umno.00 02 39 16.Still002

H αστυνομία εισέβαλε σπίτι της, αλλά αυτή δηλώνει: «Είμαστε περήφανα ένοχες για κάθε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης» (vid)

Σε μια πρωτοφανή κίνηση κατατρομοκράτησης φοιτήτριας προχώρησε η αστυνομία στο Ρέθυμνο την Παρασκευή.