Newsroom

Newsroom

"50 Αποχρώσεις του Γκρι": Στην κορυφή ελληνικού και διεθνούς box office

To 60% των ανθρώπων που πήγαν στις κινηματογραφικές αίθουσες το περασμένο τριήμερο, επέλεξαν να δουν τις 50 Αποχρώσεις του Γκρι.  Αυτό…

fifty shades of grey

To 60% των ανθρώπων που πήγαν στις κινηματογραφικές αίθουσες το περασμένο τριήμερο, επέλεξαν να δουν τις 50 Αποχρώσεις του Γκρι. 

Αυτό δείχνουν τα στοιχεία του διεθνούς box office, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Deadline. 

Στις ΗΠΑ, η ταινία είχε έσοδα 81,7 εκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τριήμερο προβολής της, ενώ στον υπόλοιπο κόσμο εκτιμάται ότι συγκέντρωσε 158 εκατομμύρια δολάρια. 

Συνολικά, η ερωτική σχέση του Κρίστιαν Γκρέι και της Αναστέζια Στιλ εκτιμάται ότι οδήγησε σε έσοδα 239,7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πρόκειται για το καλύτερο διεθνές άνοιγμα ταινίας μέσα στο 2015 και το δεύτερο καλύτερο διεθνές άνοιγμα για το στούντιο της Universal (μετά το Fast and Furious 6).

Είναι επίσης η πιο κερδοφόρα R Rated ταινία παγκοσμίως (στις R Rated ταινίες η είσοδος ανηλίκων επιτρέπεται μόνο με τη συνοδεία κηδεμόνα).

Σε 55 χώρες, οι 50 Αποχρώσεις του Γκρι βρέθηκαν στην πρώτη θέση του box office και μάλιστα σε έντεκα από αυτές σημείωσαν ρεκόρ εισιτηρίων. 

Πάντως στις ΗΠΑ, ο… Χριστός ξεπέρασε τα σαδομαζοχιστικά παιχνίδια καθώς τοPassion of the Christ παρέμεινε η ταινία με το καλύτερο άνοιγμα για τον μήνα Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με τη Universal, το 58% των θεατών ήταν τουλάχιστον 25 ετών, ενώ το 68% ήταν γυναίκες.

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, η ταινία σημείωσε και άλλο ένα ρεκόρ: εκείνο του καλύτερου ανοίγματος για ταινία γυναίκας σκηνοθέτιδος. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε το Twilight της Κάθριν Χάρντγουικ (69,6 εκατομμύρια δολάρια), το οποίο -κατά ειρωνικό τρόπο- αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη συγγραφέα των 50 Αποχρώσεων του Γκρι, Ε.Λ.Τζέιμς.

Στην Ελλάδα, η ταινία έκοψε περισσότερα από 140.000 εισιτήρια το πρώτο τετραήμερο προβολής της. 

Συγκεκριμένα, σε 155 αίθουσες σε ολόκληρη τη χώρα, οι 50 Αποχρώσεις του Γκρι έκοψαν 140.443 εισιτήρια (περισσότερα από 64.500 μόνο στην Αθήνα και 57.362 στη Θεσσαλονίκη). 

Τα προαγορασμένα εισιτήρια για τις προβολές της ταινίας στις αίθουσες είχαν φτάσει τα 30.000.

Παρά την κυριαρχία των 50 Αποχρώσεων του Γκρι, συμπαθητικά κινήθηκε και τοKingsman: Η Μυστική Υπηρεσία που στις ΗΠΑ απέσπασε 35 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: in.gr

Γιάννα Τερζή: Απαντά μέσω ανάρτησης σχετικά με την κακοποίηση που υπέστη στην Eurovision – «Ναι, τώρα μπόρεσα…»

image 7

Γιάννα Τερζή: Απαντά μέσω ανάρτησης σχετικά με την κακοποίηση που υπέστη στην Eurovision – «Ναι, τώρα μπόρεσα…»

Ανάρτηση για την κακοποίηση που υπέστη πριν από 6 χρόνια έκανε η Γιάννα Τερζή

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

astynomia skai

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

Επίθεση σε τρεις 18χρονους έκαναν άτομα με κουκούλες στο Αγρίνιο