Newsroom

Newsroom

4ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Οι διεργασίες ενόψει εκλογής προέδρου και οι πιθανές υποψηφιότητες

Για τρίτη μέρα θα συνεχιστεί σήμερα Σάββατο το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, με τα βλέμματα να στρέφονται σταδιακά στις τετραπλές κάλπες που θα στηθούν και τους πιθανούς υποψηφίους.

ΣΥΡΙΖΑ Συνεδριο

Στην τρίτη μέρα μπαίνει σήμερα (Σάββατο 24/2) το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, με τα βλέμματα να στρέφονται σταδιακά στις τετραπλές κάλπες που θα στηθούν και τους πιθανούς υποψηφίους. Η εικόνα αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις επόμενες ώρες, καθώς μέχρι στιγμής είναι άγνωστος ο αριθμός των υποψήφιων.

Η Όλγα Γεροβασίλη μέσα στην ημέρα αναμένεται να κάνει γνωστές τις προθέσεις της μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου. Το όνομά της έχει πέσει στο τραπέζι, ενώ έγινε και σχετική συνάντηση το βράδυ της Πέμπτης από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που φαίνεται να στηρίζουν την υποψηφιότητά της.

Την ίδια στιγμή, όπως γράφει σήμερα η ΑΥΓΗ στο πρωτοσέλιδό της, ο Γιώργος Καραμέρος εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στην προεδρική κούρσα. Αντιθέτως ο Διονύσης Τεμπονέρας, το όνομα του οποίου ακούστηκε τις τελευταίες ημέρες, φαίνεται να απομακρύνεται από την διεκδίκηση της προεδρίας, όπως φάνηκε από τις χθεσινές του δηλώσεις.

Τα μηνύματα του Στ. Κασσελάκη

Χτες , Παρασκευή, ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε από νωρίς στο συνέδριο, συνομιλώντας με αρκετούς συνέδρους σε χαλαρό κλίμα. «Ο μεγαλύτερος εγγυητής της ενότητας είστε εσείς» ήταν το μήνυμα που έστειλε στα πηγαδάκια που είχε με τον κόσμο. Αμέσως μετά κατευθύνθηκε στο στούντιο του Στο Κόκκινο που είναι στον χώρο του συνεδρίου, παραχωρώντας συνέντευξη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να γίνει κόμμα των μελών» τόνισε, αναφορικά με τα μηνύματα που λαμβάνει από τον κόσμο, ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι αυτά «είναι σαν τη βαρύτητα. Δεν μπορείς να τα αποφύγεις».

Υπογράμμισε την ανάγκη να δοθεί στα μέλη του κόμματος η δυνατότητα να συμμετέχει στην παραγωγή πολιτικής. Αναφερόμενος στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Στέφανος Κασσελάκης, τόνισε ότι θα «ταιριάξουν το κόμμα με την κοινωνία», υπογραμμίζοντας ότι «η μεγάλη προοδευτική συμμαχία θα δώσει εναλλακτική».

Επιπλέον επισήμανε ότι θέλει να προσφέρει στην Ελλάδα ως πρόεδρος ενός κόμματος, ανεξάρτητο από συμφέροντα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με νομιμοποίηση των μελών, από ένα «κόμμα που μπορεί να ενώσει όλο τον προοδευτικό κόσμο».

«Είμαι ο τελευταίος που είμαι κολλημένος σε καρέκλα» σημείωσε με νόημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενώ κλείνοντας, απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα στον κόσμο να έρθει στο 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που πραγματοποιείται στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβον Ντο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Ελάτε να χτίσουμε την προοδευτική αντεπίθεση που έχει ανάγκη η Ελλάδα, η Ευρώπη».

Το βράδυ της Παρασκευής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ βρέθηκε στην αίθουσα Τύπου, χαιρετώντας τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ενώ στη συνέχεια μετέβη σε στρογγυλό τραπέζι, παίρνοντας για λίγο τον λόγο. Μετά κάθισε και παρακολούθησε τη συζήτηση.

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…