Newsroom

Newsroom

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Ξέσπασε η μητέρα της Πολυξένης που είχε επίσης δολοφονηθεί από τον πρώην της

Κοινά στοιχεία έχει το έγκλημα στη Θεσσαλονίκη με την δολοφονία της 36χρονης Πολυξένης τον Μάρτιο του 2020 στην Κάτω Κηφισιά.

gynaikoktonia

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του εγκλήματος στην Καλαμαριά, όπου ο αστυνομικός δολοφόνησε την πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, την ώρα που τα παιδιά τους έλειπαν στο σχολείο.

Η υπόθεση της Θεσσαλονίκης έχει κοινά στοιχεία με την δολοφονία της 36χρονης Πολυξένης τον Μάρτιο του 2020 στην Κάτω Κηφισιά, όταν ενώ βρισκόταν μαζί με φίλη της μέσα σε ένα αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του σουπερμάρκετ, στο οποίο εργάζονταν, ο πρώην σύζυγός της, αστυνομικός και εκείνος, τις πλησίασε και τις πυροβόλησε από κοντινή απόσταση με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι δύο. Λίγο αργότερα οι συνάδελφοί του τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν. Το θύμα ήταν μητέρα τριών παιδιών, τα οποία σήμερα μεγαλώνει η οικογένειά της.

Στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 μίλησε η μητέρα της 36χρονης, για τις δύσκολες στιγμές που περνούν τα παιδιά τρία χρόνια μετά τον θάνατο της μητέρας τους, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «βιώνω από την αρχή το δράμα το δικό μου. Είναι σαν να κηδεύω σήμερα το δεύτερο παιδί μου. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της κοπέλας. Λυπάμαι πάρα πολύ γι’ αυτά τα παιδιά».

Όπως είπε: «Τα παιδιά τα παρακολουθεί ψυχολόγος, από τη μία στιγμή στην άλλη έχασαν τη μανούλα τους. Πάνε στο σχολείο και κουβαλάνε το στίγμα του δολοφόνου. Ντρέπονται».

Παράλληλα ανέφερε πως «εγώ αυτό που θέλω να πω και τονίζω και θέλω, είναι τα ισόβια του δολοφόνου να είναι ισόβια και να τελειώνει η ζωή του μέσα στη φυλακή, όπως τελείωσε η ζωή του παιδιού μου».«Η καθημερινότητά είναι πολύ δύσκολη. Μόνο από τη ψυχολογία των παιδιών, που έρχονται από το σχολείο και ζουν με την γιαγιά και τον παππού. Κάθε μέρα θυμούνται τη μαμά τους, βλέπουν φωτογραφίες κάθε μέρα έχουμε να πούμε και πράγματα για τη μαμά τους. Ακόμα και φαγητό που κάνω μου λένε γιαγιά αυτό το έκανε και η μαμά και το κάνετε ίδιο. Μου ζητάνε φαγητά της μαμάς τους», εξήγησε και συγκλόνισε.

«Η μεγάλη κόρη πέρυσι δεν ήθελε να πάει σχολείο. Τα παιδιά είναι πολύ φορτωμένα, πολύ στενοχωρημένα».

Δείτε το βίντεο: