ΣΥΡΙΖΑ: Οι πρώτες κρίσιμες αποφάσεις στη μετά Τσίπρα εποχή – Πότε θα γίνουν οι εκλογές για νέο Πρόεδρο

Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στη μετά Αλέξη Τσίπρα εποχή, η οποία ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα λαμβάνοντας όλες τις κρίσιμες αποφάσεις αναφορικά με το χρόνο διεξαγωγής της Κεντρικής Επιτροπής, και της εκλογής του Προέδρου.

EK Syriza 0 2

Άμεσα συνεδριάζει η Κ.Ε.

Αναλυτικότερα, η Π.Γ. αποφάσισε τη διεξαγωγή Κεντρικής Επιτροπής στις 15 και 16 Ιουλίου οπότε και αναμένεται να κατατεθούν οι υποψηφιότητες για τη θέση του Προέδρου.

Επιπλέον, σε οτι αφορά την εκλογή του νέου Προέδρου, η Πολιτική Γραμματεία αποφάσισε ότι η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί στις 10 Σεπτέμβρη με τη υποσημείωση, ότι θα υπάρξουν μόνο δύο υποψήφιοι. Εάν υπάρξουν περισσότεροι από δύο υποψήφιοι η εκλογική διαδικασία θα εκκινήσει από τις 3 Σεπτεμβρίου.

Και Διαρκές και έκτακτο Συνέδριο

Οι προτάσεις αναφορικά με το χρόνο αλλά και το είδος του Συνεδρίου ήταν πολλές με αποτέλεσμα να χρειαστεί ώρα προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες ζυμώσεις και να καταλήξει το όργανο της Π.Γ. σε μια και μόνο απόφαση. Εν προκειμένω, πριν λίγα λεπτά αποφασίστηκε η πραγματοποίηση Διαρκούς Συνεδρίου το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση Έκτακτου Συνεδρίου προς το τέλος του έτους προκειμένου να υπάρξει μια σε βάθος συζήτηση απολογισμού και σχεδιασμού Πολιτικής τακτικής και στρατηγικής σε βάθος-τουλάχιστον- τετραετίας

Τα νέα πρόσωπα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Σε ότι αφορά τη σύνθεση των θέσεων ευθύνης της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αυτή θα αποτελείται απο τους
Νίκο Παππά, Νάσο Ηλιόπουλο και Θεοδώρα Τζάκρη οι οποίοι και θα είναι οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του Συριζα στη νέα Βουλή.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι παρά τις σχετικές εισηγήσεις η Κατερίνα Νοτοπούλου αρνηθηκε να αναλάβει νέα καθήκοντα.

Επιπλέον ο Σωκράτης Φάμελλος αναλαμβάνει τη θέση του μεταβατικού επικεφαλής της Κ.Ο., ο Διονύσης Καλαματιανός τη θέση του Γραμματέα της Κ.Ο. και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος τη θέση του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Σε ότι αφορά την Όλγα Γεροβασίλη, το υψηλόβαθμο στέλεχος της Κουμουνδούρου αναμένεται να βρεθεί στη θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής.

Αποχώρηση Σπίρτζη από την Π.Γ.

Ο πρώην Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κατέθεσε νέα πρόταση για εκλογή νέου Γραμματέα και νέας Πολιτικής Γραμματείας, πρόταση ή οποία καταψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της Π.Γ.

Σε συνέχεια της πρότασης του, ο κ. Σπίρτζης δήλωσε ότι θα παραιτηθεί από την Πολιτική Γραμματεία καθώς, όπως δήλωσε ο ίδιος, θα πρέπει να δημιουργηθούν νέα όργανα και νέοι γραμματείς. Τέλος, ο ίδιος ανέφερε ότι το ίδιο πρέπει να πράξουν και τα υπόλοιπα μέλη της ΠΓ καθώς το όργανο πλέον δεν έχει νομιμοποίηση μετά και την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα.

Να σημειωθεί ότι η πρόταση που κατατέθηκε από τον Χρήστο Σπίρτζη υπερψηφίστηκε από τους Παύλο Πολάκη, Κατερίνα Νοτοπούλου και Ζωή Καρκούλια.

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Βία

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Τον απόλυτο εφιάλτη ζούσε μια 40χρονη γυναίκα, δίπλα στον 42χρονο σύντροφό της, για τρία ολόκληρα…

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…