Για «παρερμηνείες» μιλάει ο Αθανασίου τώρα περί… μουσουλμάνων βουλευτών

Να μαζέψει τα ασυμμάζευτα επιχειρεί ανεπιτυχώς ο Χαράλαμπος Αθανασίου, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε με τους άθλιους υπαινιγμούς για μουσουλμάνους βουλευτές

athanasiou 9 1

Ο βουλευτής της ΝΔ, αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου μετά την κατακραυγή που προκάλεσαν οι απαράδεκτες δηλώσεις του ότι δικαιολογούνται οι παρακολουθήσεις Ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτών για λόγους εθνικής ασφάλειας, σε διευκρινιστική του δήλωση, κάνει λόγο για «παρερμηνεία» και υποστηρίζει ότι δεν αμφισβήτησε τον πατριωτισμό των αλλόθρησκων συναδέλφων του. Επί της ουσίας όμως επιμένει στον ισχυρισμό του λέγοντας ότι ανέλυσε την επιστημονική του άποψη.

Συγκεκριμένα σε δήλωσή του, που δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Πέμπτης, ο κ. Αθανασίου αναφέρει:

«Επειδή προέκυψαν παρερμηνείες των όσων είπα σε συνέντευξη μου, τονίζω ότι ουδέποτε αμφισβήτησα τον πατριωτισμό των συναδέλφων μου βουλευτών ανεξαρτήτως θρησκεύματος.

Τούτο δε προκύπτει από προσεκτική ανάγνωση της όλης τοποθέτησης μου. Αυτό που ανέλυσα με σαφήνεια ήταν η επιστημονική άποψή μου, για την άρση του απορρήτου σε θέματα προστασίας της εθνικής ασφάλειας».

Άθλιοι υπαινιγμοί

«Ας υποθέσουμε ότι ένας βουλευτής έχει θρησκευτικό προσανατολισμό εντελώς διαφορετικό από τους ορθόδοξους. Ας πούμε ένας μουσουλμάνος βουλευτής της Βορείου Ελλάδος -δεν λέμε ότι υπάρχει καμία αιχμή, προς Θεού. Αν υποθέσουμε ότι δίνει κάποια πληροφορία στην γείτονα χώρα, από πού θα μπουν οι μετανάστες κλπ. Γιατί δεν πρέπει να ελεγχθεί; Εδώ προέχει η Εθνική Ασφάλεια» ήταν η επίμαχη δήλωση που ξεσήκωσε αντιδράσεις.

Κληθείς να απαντήσει στην ερώτηση «άρα θεωρείτε ότι πρέπει να ελέγχονται τα τηλέφωνα;», ο Χ. Αθανασίου είπε: «αν τηρείται η διαδικασία η οποία ο νομοθέτης προβλέπει, βεβαίως».

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…