Newsroom

Newsroom

28η Οκτωβρίου με κακοκαιρία

Με ισχυρές καταιγίδες στα πεδινά, χιόνια στα ορεινά και θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη, θα γίνει ο εορτασμός της εθνικής επετείου.

59f40d791dc524d1628b45ac

Αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια, για σήμερα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5, οι οποίοι γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους τοπικά έως 7 μποφόρ στο Ιόνιο.

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, χιόνια στα ορεινά αρχικά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά το απόγευμα.. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρος, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται με βροχές, χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4, οι οποίοι γρήγορα από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται άστατος καιρός. Συγκεκριμένα, αρχικά στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη δυτική Στερεά και από το μεσημέρι και στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5, οι οποίοι από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και Κρήτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, οι οποίες στις Κυκλάδες και πιθανόν στην Κρήτη θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία τη νύχτα από τα βόρεια βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και το βράδυ και στα υπόλοιπα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ, οι οποίοι από το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.