Newsroom

Newsroom

Κορονοϊός: 243 κρούσματα στο Καρά Τεπέ παραδέχτηκε ο Πέτσας 

Η αποτυχία χειρισμών στο προσφυγικό με τις ανυπεράσπιστες δομές και η τραγωδία στο ΚΥΤ Μόριας κατόπιν της οποίας η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να κάνει ελέγχους στα άτομα που εισέρχονται στον νέο καταυλισμό αποτυπώνεται στα 243 κρούσματα τα οποία ανέφερε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Όπως ανέφερε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου τύπου εντοπίστηκαν 243 κρούσματα κορονοϊού τα οποία θα αποτυπωθούν σήμερα στα στοιχεία που θα ανακοινώσει το απόγευμα ο ΕΟΔΥ. 

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας, «ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί είναι στα 24 έτη και πρόκειται, κατά κανόνα, για ασυμπτωματικούς».

Tην ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η πολυδιαφημισμένη εσωτερική δομή καραντίνας για τα θετικά κρούσματα στην πραγματικότητα πρόκειται για σκηνές που έχουν ξεχωριστεί και χωρίζονται με τους υπόλοιπους διαμένοντες στο camp απλώς με ένα συρματόπλεγμα και χωρίς φυσικά να τηρείται κανένα μετρό προστασίας και υγιεινής με ότι αυτό συνεπάγεται για όλους τους διαμένοντες στην νέα δομή. 

Η παρακάτω εικόνα από την eurokinissi είναι χαρακτηριστική:

Φυσικά όπως αναμενόταν, παρά τους ελλειπείς κυβερνητικούς χειρισμούς στη διαχείριση του προσφυγικού και της πανδημίας του κορονοϊού, ο Στέλιος Πέτσας δεν παρέλειψε να προσπαθήσει να αντιστρέψει την εικόνα, κάνοντας λόγο για αυξημένη επαγρύπνηση που αποδίδει. 

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τον κορονοϊό

«Είναι προφανές πως σε ολόκληρο τον κόσμο βρίσκεται σε εξέλιξη ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας. Η χώρα μας εξακολουθεί να βρίσκεται σε πολύ καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση από πολλές άλλες. Παρόλα αυτά υπάρχει σημαντική αύξηση κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι:  Το Καλοκαίρι, αντιμετωπίσαμε τα προβλήματα στις πύλες εισόδου της χώρας και στα νησιά μας. Στο τέλος Αυγούστου αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα στις Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας, ιδίως δε στα Γηροκομεία μας. Και ενώ αρχικά είχαμε πολλά κρούσματα και, δυστυχώς, απώλειες ζωών, με τα μέτρα που πάρθηκαν από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τον ΕΟΔΥ, το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε. Ενδεικτικά, τις τελευταίες ημέρες έγιναν 3.545 τέστ κορονοϊού σε 150 Γηροκομεία και ήταν όλα αρνητικά.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα που προκλήθηκε στη Λέσβο μετά τα γεγονότα στο ΚΥΤ της Μόριας. Σημειώνω ότι κατά την είσοδο των προσφύγων και μεταναστών στην προσωρινή δομή φιλοξενίας στο Καρά Τεπέ διενεργούνται τεστ σε όλους όσους εισέρχονται σε αυτή. Συγκεκριμένα, έχουν διενεργηθεί 7.064 τέστ και βρέθηκαν 243 κρούσματα κορονοϊού που θα αποτυπωθούν στα στοιχεία που θα ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ. Ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί είναι στα 24 έτη και πρόκειται, κατά κανόνα, για ασυμπτωματικούς. Τονίζεται ότι υποβλήθηκαν σε τεστ ακόμη 160 άτομα, αστυνομικοί και διοικητικό προσωπικό, και είναι όλοι αρνητικοί.

Αυτές οι εξελίξεις δείχνουν ότι οι έλεγχοι, τα τεστ και η αυξημένη επαγρύπνηση αποδίδουν. Τώρα όμως, έχουμε μπροστά μας το μεγάλο πρόβλημα στα αστικά κέντρα. Η Περιφέρεια Αττικής – και ακόμη περισσότερο το κέντρο της Αθήνας – βρίσκεται ένα βήμα πριν ανάψει το «κόκκινο». Και το βήμα αυτό οφείλουμε να το αποτρέψουμε. Πήραμε και θα πάρουμε όποια μέτρα χρειαστεί για την προστασία της δημόσιας υγείας. Γιατί, πολύ απλά, η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά.»

Οργή Ανδρουλάκη κατά κυβέρνησης-Ποιοι συλλέγουν υλικό εκβιασμού; – Ο Κ. Μητσοτάκης υπεύθυνος για τη κατάντια των θεσμών

Οργή Ανδρουλάκη κατά κυβέρνησης-Ποιοι συλλέγουν υλικό εκβιασμού; – Ο Κ. Μητσοτάκης υπεύθυνος για τη κατάντια των θεσμών

Ευθύνες στην κυβέρνηση επιρρίπτει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης ζητώντας από τον πρωθυπουργό εξηγήσεις…

Αλέξης Τσίπρας για «διαρροές» ΝΔ: «Ο κ. Μητσοτάκης να κλείσει τη βάνα του οχετού, πριν πνιγεί μέσα του ο ίδιος»

Αλέξης Τσίπρας για «διαρροές» ΝΔ: «Ο κ. Μητσοτάκης να κλείσει τη βάνα του οχετού, πριν πνιγεί μέσα του ο ίδιος»

Οι αυτουργοί των παρακολουθήσεων συνδέονται με πρακτικές μαφίας.

Τρολάρει ο Γραμμένος: «Αν παρακολουθεί κάποιος το κινητό μου, στείλτε γιατί έχω χάσει στίχους»

Τρολάρει ο Γραμμένος: «Αν παρακολουθεί κάποιος το κινητό μου, στείλτε γιατί έχω χάσει στίχους»

«Αν δεν ξέρετε το μέιλ μου, παίρνω τώρα να το πω στον αδερφό μου», σημειώνει…