Newsroom

Newsroom

Το 10ο Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ γιορτάζει τη λογοτεχνία

Μία δεκαετία συμπληρώνει το Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Λογοτεχνίας Εν Αθήναις (ΛΕΑ) και τα γενέθλιά του συμπίπτουν με την «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου».

5b16e59d1dc52466098b457e

Από τις 8 έως τις 19 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν ποικίλες δράσεις: Εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, αφηγήσεις παραμυθιών, εργαστήρια λογοτεχνικής μετάφρασης αλλά και λογοτεχνικά, θεατρικά, μουσικά και γαστρονομικά εργαστήρια, μουσικές και ποιητικές βραδιές, αφιερώματα σε συγγραφείς, παρουσιάσεις βιβλίων, ομιλίες, συνεντεύξεις και συζητήσεις με τους προσκεκλημένους διεθνούς φήμης συγγραφείς και με προσωπικότητες από όλο το φάσμα της σύγχρονης ελληνικής πολιτιστικής πραγματικότητας.

Η τελετή εγκαινίων αυτού του σημαντικού Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιουνίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Εκλεκτοί συγγραφείς και καλλιτέχνες, θα καταφτάσουν στην Ελλάδα και θα συμμετάχουν στο Φεστιβάλ, μεταξύ των οποίων οι: Ισόλ από την Αργεντινή, Λουίς Ρουφάτο από τη Βραζιλία, Έκτορ Αμπάντ Φασιολίνσε, Σαντιάγο Γκαμπόα και Πιεδάδ Μπόνετ από την Κολομβία, Λεονάρντο Παδούρα και Ελίνα Μιράντα Κανσέλα από την Κούβα, Χαβιέρ Θέρκας, Χόρχε Καριόν, Χουάν Βιθέντε Πικέρας, Δέμπορα Βουκούσικ, Βιβιάνα Κογιάδο, Τσάβι Αγέν, Δαβίδ Βιβάνκος και Εδουάρδο Χάουρεγκι από την Ισπανία, Άλβαρο Ενρίγκε και Σάνατ Καράσα από το Μεξικό, Έκτορ Ακίλες Γκονσάλες από τον Παναμά, Αλόνσο Κουέτο από το Περού, Ντούλσε Μαρία Καρντόζο από την Πορτογαλία, Οντζάκι από την Αγκόλα, Πατρίσια Κόγυερ και Δάφνη Αναστασίου από τη Χιλή.

Στο 10ο Φεστιβάλ ΛΕΑ συμμετέχει, επίσης, η Ροσίο Καρίγιο (σκηνοθέτις) και ο θίασος Organizaci?n Secreta Teatro από το Μεξικό, η Λουσία Λόπες (σεναριογράφος) από την Κούβα, το Κουιντέτο Πνευστών CODA από τη Χιλή, ο Άλβαρο Μέσα και το συγκρότημά του από την Κολομβία και η χορεύτρια Μίρτα Τσαμόρο από την Παραγουάη.

Το Φεστιβάλ θα διακτινισθεί σε διάφορα σημεία της πόλης, Μουσείο Μπενάκη, Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων, Ινστιτούτο Θερβάντες, Poems & Crimes Art Bar το Polis Art Caf?, βιβλιοπωλείο Public, αλλά και στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Νέας Ιωνίας, στο Ίδρυμα Μαρία Τσάκος (τελετή λήξης), και με εκδηλώσεις στα Πνευματικά Κέντρα των Δήμων Λευκάδας (15-17 Ιουνίου) και Αγίου Νικολάου Κρήτης (19-21 Ιουνίου).

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Ιβηροαμερικανικού Φεστιβάλ ΛΕΑ βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.lea-festival.com.

Ακύρωσε ο Δούκας εκδήλωση για τα Τέμπη με ομιλητή την Καρυστιανού; Η απάντηση στο δημοσίευμα της Εστίας

6111979

Ακύρωσε ο Δούκας εκδήλωση για τα Τέμπη με ομιλητή την Καρυστιανού; Η απάντηση στο δημοσίευμα της Εστίας

Η ΕΣΤΙΑ κάνει λόγο για «ΜΙΑ ΔΙΠΛΗ πρωτοφανή αθλιότητα εἰς βάρος τῶν συγγενῶν τῶν νεκρῶν»,…

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

AP23315613979564

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

Ο ντετέκτιβ Λιούις Χιουζ είπε ότι εξετάζονται τέσσερις σκηνές εγκλήματος στο Σάλφορντ και την ευρύτερη…

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

σιδηροπουλος

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

Συνέντευξη μαζί με τη μητέρα του έδωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος